Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Dziękuję wszystkim za dobre słowo i zaglądanie.

Dopiero dotarłam do domu. Rano tylko bocianie rodzeństwo z pobliskiego gniazda udało mi się sfotografować.

Obrazek

Obrazek

Martuś miło, jak taka doświadczona ogrodniczka mimo wielu obowiązków popatrzy na moje rabatki. ;:180

Kasiu kupuję chryzantemy co roku, długo kwitną i rzadko chorują. ;:215 Lubię przy wchodzeniu do domu widzieć ładnie kwitnące rośliny w donicach. Niestety o podlewaniu nie można zapominać.

Aniu ty masz takie bogactwo hortensji, ja ograniczam się do kilku odmian. Testuję Bobo, ale chyba miejsce im nie odpowiada, bo zakwitły dwoma kwiatami. ;:174 Jednak stare odmiany są niezawodne, nie pokładają się i ładnie kwitną.

Marlenko ty jeszcze się nie pakujesz. :wink: Takie hortensje będziesz mieć za cztery lata. :) Naprawdę czas szybko upływa, najlepiej to widać na zdjęciach ogrodu. ;:108

Maryniu nagapię się na twoje wspaniale pokazane rośliny, to czasem uda się moją cyfrówką coś lepiej pokazać. ;:173 Trochę chłodniej i mokro, więc rośliny się cieszą. Ja też, bo pierwszy raz od dwu lat mam zielony trawnik. :tan Dopiero w sobotę będę mieć czas, ale nie mam co robić w ogrodzie. ;:131 Na wielkie przesadzanie za ciepło, a kupowanie na razie odłożyłam, bo żal mi wyrywać kwitnące jednoroczne, żeby posadzić byliny.

Małgosiu dwie nalewki czekają, zapraszam. Obrazek Zaplanuj urlop, kwaterę masz zapewnioną, a potem możesz pobiegać po Bieszczadach. Ode mnie to tylko 100 kilometrów. :) Takie rabaty ze stałymi nasadzeniami są wygodne, bo prawie nic przy nich nie robię. Coraz więcej takich będzie, bo czasu i sił mniej. Skoro napadło mnie na róże, to mam z nimi więcej pracy. ;:108 Dobrze, że duże hortensje mam po drodze z garażu, kilka razy dziennie koło nich przechodzę. Pięknie pachną, a bzyczków tyle, że tylko szum skrzydeł słychać. ;:oj

Ewuniu grzebanie na rabatach chyba się nam nigdy nie znudzi. :) Mnie tylko brak sił wypędzi z ogrodu. ;:306 Przywrotnik wykop i tak jak żurawki podziel na mniejsze sadzonki. Od razu widać ile sztuk będzie, łatwo się rozdziela. Każda będzie mieć korzenie i przyjmie się bez problemu. ;:215 Możesz też zostawić jeden kwiat, jak dojrzeje rozsyp nasiona gdzieś, gdzie nie wypielisz, łatwo się wysiewa.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, nie zrozumiałam wpisu dla Ani
Jak to ona będzie prędzej piła kawkę na tarasie?
Przecież Ty to możesz już robić
Twoje abisynki przekwitają, a moje jeszcze nie zakwitły i ciekawe czy zakwitną
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja prawie emerytka, a Ania nastolatka. :) Na pewno nie będzie zwlekać tak długo jak ja, z przeprowadzką do własnego domu, na wieś. Życzę jej tego z całego serca. ;:108 Abisynki już brzydkie, teraz chyba cebule podpędzić i wykopać. ;:218
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:224 ;:224 Są bociany, będą dzieciaczki. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko już jutro małe dziecko będzie u nas. ;:113 Dziś widziałam trzy spacerujące mamy, ale już z podrośniętymi pociechami. Może za parę miesięcy będą panie z brzuszkami. ;:173

Rano byłam na giełdzie hurtowej po owoce i warzywa. Niestety nie oparłam się fioletowej ostróżce, ale kupiłam tylko jedną, jestem dumna z siebie. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś z bólem serca obcięłam kwiaty hortensji Pinki Vinki na pniu.

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Soniu,a ile zapłaciłaś za ostróżkę?Pytam,bo ja się nie oparłam i na bazarku kupiłam 2 ostatnio ;:224 .Ciekawe jaka rozbierzność cen.Ciekawe jak będzie z zimowaniem :roll:
Piękny ten szpaler jeżówek i ta paskowana trawa.Jak się nazywa?
Róża piękna.
A dlaczego musiałaś ściąć kwiaty hortensji?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu zaraziłaś mnie kompletnie białym kolorem w ogrodzie ;:173 Chryzantemy śliczne i na te białe jeżówki napatrzeć się u ciebie nie mogę ;:108 Bocianów i u nas zatrzęsienie, ale pozować jakoś nie chcą ;:185
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ostróżka 10zł. Kupiłam u tego samego sprzedawcy w ubiegłym roku jasną i wspaniale sobie radzi, drugie kwitnienie równie obfite jak pierwsze. Paskowana trawa to Cabaret. Posadziłam wiosną, bo Variegatus nie przeżył zimy. ;:174 Zwykłe jeżówki są niezawodne. nakupiłam białych odmianowych, ale wszystkie się pokładają. ;:222

Obrazek

Małgosiu bociany żerowały na sąsiedniej działce, młode wcale się nie boją. Nawet jak się jedzie samochodem, to tylko podlatują z drogi. Posadziłam trzecią kępę zwykłych, białych jeżówek. ;:306 Odmianowe trzeba niestety przywiązywać.

Obrazek

Dobrego dnia, ;:3 ja dziś bawię się z Karolem. ;:167
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A dlaczego obcięłaś kwiaty na Pinki Vinki na pniu? bo ja juz swoją zamierzałam przesadzić i prowadzić na pniu ale to nie daje rady ona czy jak???
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ostróżka się postarała ;:oj Moje większosć jeszcze w pąkach... Białą jeżówkę koniecznie muszę dokupić ;:224
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu, ostróżki śliczne ja też je lubię :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Pięknie u Ciebie i masz tyle białych kwiatów ;:167 też jestem ciekawa czemu obcięłaś kwiaty na pinky vinky?
Awatar użytkownika
Ulsi
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 24 sie 2015, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też nie lubię jak hortensje się przebarwiają. Jak dla mnie mogą być cały czas białe. Twój Artemis mnie urzekł. Zamawiałaś na internecie, czy w kupiłaś go gdzieś w szkółce. Tak mi się wbił do głowy, że zamierzam kupić go w tym roku. :oops:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . Jak to się stało, że przegapilam nowy wątek ;:202. Sama nie wiem ale już jestem ;:108. Krzaki hortensji masz faktycznie ogromne :shock: . A na pierwszym zdjęciu wątku po prawej to co za jedna ? Przypomina mi moją Pink Diamond i jak ma być tak olbrzymia to koniecznie muszę przesadzić. Jeżówki masz cudne i w ogole sporo iglaków ;:333. Ja właśnie myślę o nich bo coś mało u mnie tej grupy roślin. Róże cudnie Ci kwitną ;:108. Pozdrawiam :wit.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Twoja nowo zakupiona ostróżka też widać dumna. ;:333 Zapewne dlatego, że właśnie Ty ją kupiłaś, Soniu. ;:63
Zabawa z Karolkiem doda Ci poweru na cały tydzień. Baw się dobrze. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”