Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Post »

Małgosiu wapń jest antagonistą magnezu.

Co do melonów, to sezon pod tym względem wyjątkowo nieudany. ;:185 Pierwszą rozsadę melonów zjadły ślimaki. :evil: Te dosiane później dopiero co kwitną (ale inne, nie Pticze, tylko z tego co pamiętam chyba Galia). Do tego jeszcze chyba nie za dobrą miejscówkę im dałam ze zbyt małą ilością słońca i słabiutko jakoś rosną. Szkoda, bo bardzo byłam ciekawa, szczególnie tego Pticzego Mołoka.
W przyszłym sezonie, jak tylko się wyrobię, chcę zbudować specjalnie dla melonów podwyższoną grządkę w słonecznym miejscu. Zobaczymy, może wtedy popróbuję własnych melonów. ;:173
A jak u Ciebie Małgosiu to ptasie mleczko?
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

...swoją drogą to te ruskie nazwy strasznie zabawne są: Pticze Mołoko ;:306 :;230
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Sobota minęła pracowicie mimo upału. Zanim zrobiłam oprysk pomidorów, ogórków, melonów i całej reszty dokonałam przeglądu i takie cudeńka znalazłam :heja

Obrazek

Obrazek

Kasiu Pticze osiągnęło wielkość pomarańczy ale znalazłam tylko ten jeden owoc.

Obrazek

U mnie też miejscówka nie najlepsza. Myślałam, że będzie im dobrze u stóp pomidorów ale te zbytnio zacieniają. W przyszłym sezonie dostaną "miejsce pomidorów" o ile uda mi się ograniczyć pomidory :;230

Ostatnio było pomidorowo- paprykowo to dziś dla odmiany będzie kolorowo :wink:

Obrazek

Przepiękny kwiatuszek od Irenki. Czy pamiętasz Irenko jak się nazywa?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabata samosiejek ;:131

Obrazek

Obrazek

Jedyna dalia, która się ostała

Obrazek

Obrazek

Cynia ;:167

Obrazek

A tu nowe przyrosty w nowej cienistej. Bardzo mnie cieszy, że Wietlice i Narecznica wypuszczają nowe liście :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu Nazwy może i "normalne" ale jak się język rosyjski spolszcza w pisowni to jest komicznie. Bardzo podoba mi się także takie nazewnictwo "Malakhitovaya Shkatulka". To już w angielski idzie ;:306

To tyle na dziś. Miłej niedzieli i dla zaintesowanych spokojnego przetrwania ŚDM :wink:

PS
Kasiu Dobrze, że napisałaś o tym związku magnezu z wapniem. Miałam dziś podlać "gipsówką" i zawaliłabym na całej linii bo z magnezem mam kłopot od początku sezonu ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, twoje Pticze ma jeszcze czas, żeby urosnąć. :) Ustawiam się w kolejce po nasionka ;:65 ;:131

Planuję nową rabatę w mocno zacienionym miejscu, do tego jest tam niestety sucho (chcę coś posadzić pod dębem, ale nie wiem, czy znajdę chętne rośliny by tam rosły :;230 ). Masz jakieś propozycje na takie ekstremalne miejsce?

Co do magnezu, wapnia itp. , akurat toczy się na ten temat dyskusja w tym wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Małgosiu, melona nie wysiewałam bo prostu zabrakło miejsca.
Ten kwiatuszek ode mnie to złocień, mam go od kilku lat, jesienią ukorzeniam sadzonki wierzchołkowe, w maju do ziemii.
Bardzo go lubię, bo obficie kwitnie nawet wtedy, gdy inne kwiatki zwarzy przymrozek, a w donicy na balkonie miałam go jeszcze do końca listopada.

Jak ja lubię niedziele, ostatnio tylko wtedy mam wolne, szczególnie gdy od furtki wita mnie taki widok w promieniach słońca.
No nie mogłam się oprzeć, zdjątka nieostre, ale klimat chyba oddają.
Miłej niedzieli życzę, ja idę zrobić przegląd pomidorów, wtedy, okaże się, czy będzie miła :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzepka pisze: od furtki wita mnie taki widok w promieniach słońca.
Mnie też powitał dziś podobny widok. :lol: U Irenki to prawdziwy ogród botaniczny. ;:215

Obrazek
Rzepka pisze: Jak ja lubię niedziele, ostatnio tylko wtedy mam wolne,
i zapomniałaś dodać, że leżysz wtedy bykiem Obrazek
Oto Irenka przyłapana dziś na błogim lenistwie ;:224 :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Witajcie w niedzielny ciepły lipcowy wieczór. :wit Pomimo że niedziele spędziłem w pracy a oczy się kleją znajdę dla Was kilka chwil aby podzielić się zdjęciami z tego co już przechodzi do historii i tym co dopiero zaczyna być w rozkwicie.A głównie podziwiać Wasze tegoroczne ;:333 dokonania.
Taki spacer alejkami u Ciebie pełnymi kwitnących roślin to prawdziwa przyjemność Irenko na którą czekamy od wczesnej wiosny a nawet wcześniej. ;:108
Kasiu pod dębem niewiele roślin będzie w stanie sobie poradzić bo on podobnie jak orzech wyżera pokarm wokoło.U mnie a mam takiego przed bramą dobrze rosną rozchodniki,irysy a najbardziej to miejsce odpowiada mięcie.
Jak już chwalicie się swoimi melonami to ja nie mam za bardzo czym,ale Melbę w ilości dwóch mikro owoców mam,zawsze to coś.
Obrazek
Małgosiu u Ciebie dopiero początek zbiorów pomidorów,papryk,ogórków i z każdym kolejnym zbiorem będzie ich tylko więcej,więc sezon dopiero przed tobą. Najważniejsze będzie żebyś teraz w najbliższym czasie wszystko przetworzył aby nic nie miało praw się zmarnować a zimą cieszyło oczy. Kwiaty to kolejna ozdoba Twojego ogrodu ;:63 i nie mówię tego tylko przez grzeczność.
Jeżeli będziesz używać samego nawozu wapniowego tak jak ja w tym roku to najlepsze efekty zobaczysz na pomidorach a głównie na papryce,która go wręcz uwielbia odwdzięczając się dorodnymi owocami a w dodatku jednocześnie będzie chroniła przed suchą zgnilizną.
Małgosiu Giulietta wyjdzie Ci i z nasion pozyskanych z F1.Sam to kiedyś sprawdziłem.Niczym praktycznie nie różniła się od oryginału.Zawsze tu do Ciebie zaglądam i będę zaglądał nawet wtedy gdy czasu i sił po prostu czasami brakuję. :D
Może kilka kwitnących,bądź zaczynających kwitnienie na zakończenie bo za bardzo się rozpisałem jak na gościa.
Astry będą zaczynać...
Obrazek
Zatrwian wrębny za to w pełni...
Obrazek

Obrazek
Na kocanki nadchodzi czas kiedy zacznę ich ścinać bo dużo już wykwitło i zasuszać żeby zdążyć przed ich przekwitnięciem.Zostaną tylko kolory z których będę pobierał nasiona dla wszystkich chętnych.
Obrazek
I inne w pełni kwitnienia...
Obrazek[/URL

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/fad0de604d380cd2]Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na sam koniec dawno nie pokazywana papryka której dolistna raz w tygodniu kuracja saletrą wapniową bardzo służy...
Palermo,Calipso,marketowy czerwony block,pomidorowa i wiele innych cennych i wartościowych odmian z których będę pobierał nasiona.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dobrej i spokojnej nocy. ;:4
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Małgosiu

Tak, czeka Cię teraz trudny tydzień. Pisałaś już kiedyś, że będziesz miała specjalny identyfikator, by móc dojechać do pracy. Szczerzę współczuję.

Melony mają jeszcze czas, teraz dopiero zaczną przybierać i we wrześniu będą jak znalazł.

Ja też mam melona, co prawda w wydaniu mikro, ale mam!
Obrazek
To cudo było zakupione pod hasłem arbuz miniaturowy. Bardzo długo trwało kiełkowanie i myślałam, że nasiona są do niczego.
Teraz gdy podrósł i pokazał jak wyglądają owoce myślę, że to po prostu mysi melon. Na forum funkcjonuje też pod nazwą Cucamelon. Roślina z Ameryki Południwej. Zobaczymy jak będzie rósł dalej. Powinien osiągną długość około 4cm.

Bardzo mi się podoba ogród Irenki, widok od bramki bardziej kojarzy się z ogrodem botanicznym, a do tego są w tym ogrodzie miejsca do leżakowania. Lux. ;:333

U Ciebie Małgosiu jak zwykle kwiatowo i kolorowo. ;:215

U mnie aż tak kolorowo nie jest, ale warzywniku zakwitło takie cudo. ;:167
Obrazek

Od bramki w tym roku wita taki widoczek.
Obrazek

A przy piwnicy rosną kwiatki z rozsady zrobionej przeze mnie .
Obrazek

Pytałaś się Małgosiu o ziemniaki w pojemnikach. Są, rosną,jeszcze nie były sprawdzane co ukrywają w ziemi. Liście mają nadal w doskonałej kondycji, zakwitły, przekwitły i cały czas są ładnie zielone. Gdy opryskuję pomidory miksturami (w tym roku HT i PW) opryskuję też ziemniaki.
Obrazek
Poza tym, żeby się do nich dobrać trzeba rozciąć worek, albo rozbić skrzynkę. Oczywiście można spróbować je podebrać od góry, ale tak robić nie chcę.
Jeśli okaże się , że taka uprawa ziemniaka ma sens, to w przyszłym roku pomyślimy jak problem podbierania rozwiązać

Moje pomidorki mają się dobrze, rosną sobie i póki co dojrzewać nie zamierzają. Wybarwił się jeden owoc Sungolda, zaczyna się zapalać Anna Rusian, lekko przebarwił się Raf. Może do końca lipca coś spróbujemy?
Obrazek W szklarni trudno robić zdjęcia, bo gęsto posadzone, a wieczoren trochę ciemno już było.
Pomidory w gruncie.
Obrazek

Ogólnie wioczek na warzywnik.
Obrazek

Fasola tyczna dostała tyczki 3 metrowe i okazały się za krótkie. Fasolę już jemy, nadmiarem się dzielimy. Nie chcę jej mrozić, a konserwowa mi nie smakuje.
Obrazek
Ildi Małgosiu z nasionek od Ciebie rośnie w skrzni i sprawuje się dobrze. Jedno z trzech gron.
Obrazek

Pod koniec czerwca dostałam od Pauli kilka sadzonek bazyli i sałaty. Na sadzenie sałaty było trochę późno, ale stosunkowo zimny lipiec pozwolił jej ładnie rosnąc i dzięki temu nawet teraz w środku lata cieszymy się jej smakiem i urodą.
Obrazek

Szpinak nowozelandzki też dopisuje. Raz posadzony kilka lat temu sam się wysiewa i dzięki temu należy do roślin bezobsługowych.
Obrazek

Czosnek został wykopany na początku lipca, a w miejscu gdzie rósł posiana została gorczyca na zielony nawóz.
Obrazek

Wituś :wit

Już w zeszłym roku mówiłeś , że papryka lubi nawozy wapienne. Sprawdziłam, masz rację. ;:333
Moja papryka rośnie w tunelu foliowym, może nie jest tak dorodna jak Twoja, ale mnie się podoba, a i owoców też trochę podjemy :D
Zdjęcie Lampy od Ciebie zrobiłam jakiś czas temu, teraz znacznie podrosły owoce. Ciekawi mnie jej smak, bo wygląd krzaka i owoców podoba mi się już teraz.
Obrazek

Moje zatrwiany jeszcze w pełni nie zakwitły, ale widać już jak piękne kolory będą miały.

Elu, oglądam Twój ogród wTwoich wątkach i jestem pod dużym wrażeniem. ;:oj
Wszystko piękne, a pomidorki wyjątkowe! ;:63

Kasiu, ja pomidorki z zeszłego roku to mam tylko w postaci soku w butelkach, a tegorocznych jak wiesz jeszcze nie próbowałam. ;:174

I na koniec, pokażę Wam jak się zbiera grzyby do bagażnika samochodu, gdy weźmie się za małe koszyki. ;:306 :;230
Obrazek

Pozdrawiam Was serdecznie . ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wituś dzięki za podpowiedź. Irysów bym nie podejrzewała, że takie mało wymagające. Spróbuję je tam umieścić i zobaczę jak się będą sprawowały. Chyba trochę nasypię ziemi, żeby lekko podwyższyć tą rabatę, wtedy może dąb nie będzie im tak bardzo przeszkadzał w życiu. :wink:
U mnie w tym roku papryki nie za bardzo się udały. W zeszłym roku miałam w donicach i plon był całkiem spory. W tym roku mam w gruncie i krzaczki zdecydowanie w gorszej kondycji, słabo owocują, a owoce słabo rosną. Może za mało jedzonka mają w tych moich piachach, a ja skupiwszy się na pomidorach trochę je zaniedbałam. :oops: W przyszłym roku trochę bardziej się o nie postaram.

Beatko aż trudno uwierzyć, że Twoje zielono/kolorowe królestwo znajduje się w środku lasu. Pięknie prezentuje się zarówno wjazd z rabatami kwiatowymi jak i cały warzywnik. ;:215

Grzybobranie godne pozazdroszczenia. ;:333 Jak to dobrze mieć spory bagażnik. :;230

Co do ziemniaków w workach .... moje na razie malutkie, ale może przed jesienią zdążą podrosnąć ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wit

Dziękuję Ci za miłe słowa o moim zielonym królestwie w środku lasu. ;:180

To jest szczęśliwie samochód z mniejszym bagażnikiem. Gdyby był z tym dużym, zbiór nie wyglądałby tak imponująco ;:306

Twoje ziemniaki w workach wyglądają bardzo dobrze ;:333
Do jesieni wyrosną i wydadzą dobry plon.
Czy wiesz jaka to odmiana?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko część posadzonych ziemniaków to odmiana Orchestra, ale wymieszana podczas sadzenia z NN, więc i tak nie dojdę gdzie który rośnie.
Ciekawa jestem co z tej uprawy wyjdzie. ;:65 Chyba za jakiś czas zajrzę przez klapkę co tam u nich pod powierzchnią słychać, bo ciekawość mnie zżera. :;230
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

Jasny gwint. Chwilę człowiek się zawieruszy i tyle zaległości w czytaniu. Irenkowy ogród ;:oj no ale cacko.
Beaty zbiory grzybowe to widziałam już wcześniej i napawają mnie niezmiennie zachwytem, a tak nie o grzybach - Ogród masz Beatko taki że mniam- w sensie do zjedzenia i do patrzenia. Ja też się zastanawiałam nad niekonwencjonalną uprawą ziemniaków i znalazłam sporo patentów skrzynkowych na pintreście, są też specjalne worki z klapą, no niestety chyba nie dostępne w Polsce, choć pewności nie mam. Kasia ma chów klapkowy ;:306 ziemniaków tak?
Witkowe uprawy, no nie zniese ( jak mówią w moich stronach), ale czad ;:65 Te papryki, uśliniłam podłogę ;:306

Małgosiu u mnie Blush wygląda zupełnie inaczej ;:131 jest sporo mniejszy od Twojego, jajowaty i taki jakby pasiasty
Obrazek
Mam go pierwszy raz (jak większość pomidorów) z nasionek od Beatki. No chyba że coś pomieszałam i to nie Blush ;:219 choć tabliczka mówi że i owszem.
Ja mam koszmarne problemy z SZW na niektórych doniczkowych nawet tych koktajlowych ;:219 i nie wiem czym są spowodowane. Wody raczej im nie brakowało, pryskane PW ;:218 no może niezbyt regularnie ale pryskane...brak doświadczenia wyłazi.
Ta papryka żółta NN to z dłubactwa (czyt. wydłubane z hipermarketowców) pytam, bo niezmiernie mi się podoba. Mam taką szpiczastą czerwoną z nasion sklepowych, nawet nie myślałam że mi tak zaowocuje, poprzednie doświadczenia paprykowe były kompletnym fiaskiem
Obrazek
a tu proszę, aż się rozochociłam i szukam kolejnych odmian, a Twoja żółta wygląda przepysznie.
Pozdrawiam upalnie wszystkich w wątku
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Jeśli tylko będą nasionka z melona, to oczywiście odkładam dla wszystkich chętnych. Oby tylko pogoda dopisała i owoc zdążył dojrzeć. Nawiozłam melony i ogórki gnojówką z liści pomidora i mam wrażenie, że bardzo im się to spodobało. Nie przypuszczałam, że melony i arbuzy tak szybko przybierają masy. Muszę tylko jeszcze zrobić im podkładki pod pupę żeby nie podgniwały.

Na Twoją ekstremalną rabatę mogę polecić: rannik- piękny akcent bardzo wczesną wiosną. U mnie w cienistym i suchym miejscy pięknie rosną: żurawki, tawuły, parzydło leśne, rudbekia, jarzmianka, naparstnica, geranium, orliki. Myślę, że moja ukochana róża Louise Odier oraz New Dawn także poradzą sobie bez problemu. One pięknie kwitną w cienistym miejscu a jeśli dasz im "w dołek" odpowiednią ilość nawozu, to na dłuższy czas im wystarczy.
Teoria mówi, że ciemierniki, kilka odmian liliowców, kilka odmian powojników.
Roślin do cienia jest na prawdę dużo ale część potrzebuje więcej wody. Jeśli udałoby Ci się skierować część deszczówki na tą rabatę, to wybór będzie naprawdę duży i zapewniam Cię, że wcale nie łatwy.
Wstawię może dziś wieczorem listę "cienistych" dla Irenki i dla Ciebie
Wizyta u Irenki musiała być miła Takie widoki cieszą.

Irenko Nie myślałam, że kiedykolwiek napiszesz, że miejsca Ci zabraknie na sadzonki ;:306 Wiosną miałam wrażenie, że Twoje mieszkanie, balkon, parapety i regały są z gumy i pomieszczą wszystko :;230 W takim razie czuję wielką odpowiedzialność za utrzymanie melona do zbioru ;:209
Złocień od Ciebie jest piękny i bardzo obficie kwitnie, uprzedziłam już mamę, że dostanie sadzoneczkę na zimę.
Piękny masz ogród Irenko i doskonalę wiem, co czujesz zbliżając się do furtki. Twój zielony zakątek zaprasza, żeby się w nim zatopić i chłonąć lato. Bardzo lubię takie "zarośnięte" działki i tego mi brakuje na mojej zbyt rozległej. Mnie zarastają chwasty ;:306
Po całym tygodniu dobrze tak odpocząć.

Wituś Twoje melony całkiem, całkiem ;:138 Ciekawa jestem czy będą smaczne.
Początek zbiorów pomidorów to za dużo powiedziane. "Dwa Blush'e sezonu nie czynią" ale pewnie niebawem się zacznie ;:65
Papryki najszybciej mi dojrzewają w tym roku i po konsumpcji tej NN Żółto- pomarańczowej od Marysi muszę stwierdzić, że za mało jej posiałam. Zdecydowanie za mało!!! Jest słodka, delikatna, chrupiąca i nawet można by powiedzieć mało paprykowa. Zapakowałam ją na kanapkę i żałowałam, że tak mało mi się mieści do żołądka ;:306 Po prostu miodzio! Tiny Bells także smaczna i bardzo lubię jej kompaktowy rozmiar. Szatana jeszcze nie kosztowałam ;:131
Wituś, w tym roku chyba wszystkim brakuje czasu i sił na FO. Ja staram się czytać regularnie wątki ale sił na pisanie brakuje. Może w sierpniu, jak będę na urlopie będzie łatwiej, pod warunkiem, że berbecia zagonię do przyczepy przed 22:00 ;:306
Astry i u mnie mają już pączki i odpukać, nie chorują
Kwiatowo u Ciebie się robi a ja czekam na bukiety ;:108
A jeszcze mi powiedz, ta fioletowa papryka, to co za jedna?

Beatko Czas dla mieszkańców rzeczywiście trudny choć myślałam, że będzie gorzej. Ostatnio się śmiałam, że młodzież oblepiła Kraków jak mszyce moje róże na wiosnę ;:306 Identyfikatory dostali tylko pracownicy jeżdżący do pracy samochodami. Reszta musi sobie radzić inaczej ;:131
Cucamelon bardzo mi się podoba i już zapisuję się na nasionka ;:180
Widoki od bramki i u Ciebie piękne, i mimo, że zawsze twierdzisz, że kwiatów masz niewiele to kolory zachęcają do wejścia. Pięknie masz Beatko. Jak zwykle grządki wypielęgnowane i uprawy nienaganne. Znów muszę przyznać, że zazdraszczam sałaty- u mnie nie ma szans. Ildi pięknie owocuje u Ciebie. Mam nadzieję, że smak także będzie Ci odpowiadał ;:136
Gdzie można kupić samochód z takim wyposażeniem bagażnika? ;:oj ;:306

Ania Twój Blush wcale nie jest inny- mój jeszcze nie dojrzały do końca i dopiero w domu nabiera czerwonych smug a wielkość chyba też podobna. Może jest nieco dłuższy niż u Ciebie ale to może być kwestia nawożenia czy innych czynników. Pokazałam go z koktajlówkami i dlatego wygląda jak smok :;230 Ja też mam go pierwszy raz i nasionka także od Beatki więc na pewno nie pomyliłaś
Papryka żółto- pomarańczowa jest z nasion od Marysi Maska i o ile się nie mylę, to jest kontynuacja papryk z AWN. Ale może Marysia podpowie? Coś mi w gowie siedzi, że to był mix papryk od którejś z "doświadczonych" forumowiczek.... ale nie mogę przypomnieć sobie nicka :oops:
Ale bardzo polecam- słodka, delikatna, chrupiąca i soczysta. Niemal z nutą owocową :lol:
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu

Tak na szybko, to na pewno Blush, taki właśnie ma być. Małgosia pospieszyła się z zerwaniem.
Jest bardzo smaczny , gdy dobrze dojrzeje. Zreszą wypróbujesz sama.
Blush to taka trochę większa koktailówka i Małgosia ma rację, że wszystko zależy od stanowiska i nawożenia.
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko Wolałam zerwać go teraz, przed opryskiem Mildexem bo bałam się, że do 06/08 spadnie ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”