Na Polnej... działka pachnąca różami...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na Polnej... działka pachnąca różami...

Post »

No kurcze cudna ta Rosarium Uetersen ;:167
Mam jakąś NN podobna do niej,ale pewno
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ ten widok ogólny mnie zachwycił. Po prostu różowy ocean róż. Nic tylko oglądać wciąż od początku do końca. Ślicznie Gabrysiu. ;:196 Dziękuję za tak przyjemne doznania przy piciu mojej drugiej ju dzisiaj kawy. :D
Pozazdrościłam Ci kochana tak dostojnej Pirouette. Ja mam swoją już trzeci rok kwitnie tak sobie. Ma sztywne pędy i nijak nie mogę jej formować poziomo, a przez to ma mniej tych swoich kwiatuszków, choć sam krzak jest okazały. Muszę być chyba bardziej stanowcza i użyć więcej siły do przyginania tych pęzisków. ;:108
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, no dwie... i szkoda, bo liczyłam że tym razem nie będzie pomyłki...
Popatrz... takie coś dostałam zamiast Kurfürstin Sophie...

Obrazek

Obrazek

Gosiu, ja też kocham róże, choć mnie drapią, chorują i trzeba je ciąć... ;:306

Obrazek

Aniu, no jest cudna... jak zakwitnie to liści nie widać...

Obrazek

Wandziu, u Ciebie to dopiero widoki... aż dech zapiera...
Moja Pirouette ma już chyba z 6 lat, ale ja ją prowadzę jako wielką parkową... co roku tnę ją dość nisko, bo inaczej nie miałabym szans sobie z nią poradzić...
Wprawdzie ma w środku stojak, ale służy do podczepiania pędów, żeby nie leżały na ziemi... a kwitnie obficie...

Obrazek

Obrazek

a tak wygląda tył działki... wykarczowane trzmieliny i zamiast nich mata wiklinowa... na rurę nie patrzcie, bo to pozostałość po winogronach... będzie pomalowana... :uszy

Obrazek

tak było przedtem... jak widać, nie widać Eden'a... ;:306 jak dla mnie to ta pstrokacizna nie służyła róży...

Obrazek

Ale teraz mam dylemat... muszę tam coś dosadzić, żeby nie było tak łyso... myślę o róży...a jakże by inaczej ;:306 i powojnikach... tylko jakie ?... nie znam się zbytnio na odmianach, więc kto ma coś pięknego u siebie, niech rzuca pomysłem...
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gabi Eden zjawiskowy :shock:
Jeśli chcesz burzę kwiatów powojników, to może pomyśl nad włoskimi?
Taki Etoile Violett ma burze kwiatów i świetnie by wyglądał jako tło dla Edena moim skromnym zdaniem ;:131
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Róża ładna lecz to żadne pocieszenie jak nie ma tego co zamawiałaś .Dużo korzystniej wygląda Eden na tle maty niż trzmieliny.Może Edenkowi dokup wielkokwiatowy Violet Elisabeth jest cudny i kwitnie maj czerwiec, a potem powtarza we wrześniu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, mam trzy włoskie powojniki , a jeden muszę przesadzić...Venosa Violacea... myślę że będzie pasował do Eden'a... zaraz urwę kwiatka i zobaczę... mam też Polish Spirit, który jest zatłamszony przez RU i Gartentraume, ale tego chyba tam zostawię... i mam jedną siewkę, chyba właśnie z Polish... tylko zastanawiam się kiedy zakwitnie... w tej chwili ma około 70cm.... no i zostaje wymyślić różę ... najlepiej dużą, choć niekoniecznie pnącą... kurde... ja nie dam rady z tymi moimi potworami... ;:306
Wczoraj przerzedziłam i to dość mocno LO... prawie już przekwitła, a że na wiosnę nie była cięta, więc musiałam to nadrobić... a ponadto, zaczęła wypuszczać od dołu nowe pędy

Jadziu, masz rację... to żadne pocieszenie...
Violet Elisabeth ...ładny, ale teraz nie wiem, który będzie lepiej pasował... chyba zdecyduję się na odcień fioletowy... zresztą Venosa była kupiona do Eden'a...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Polish spirit tłamsi nawet LL i wszystko co rośnie w koło taki wariat, a drugi przesadzony ,żeby szalał to ma zaledwie 2 pędy i nijak nie chce isć w górę .Jednak Cyprysik go trochę pozbawia wody może dlatego
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Pięknie się zrobiło po eksmisji trzmieliny. Eden Rose teraz króluje na stanowisku i cudnie przyciąga wzrok... ;:333
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Gabi Venosa Violacea będzie super wyglądał z Edenem. Ja mam u siebie Edena z Rooguchi, jak na razie się mijają, Eden kwitnie niżej, powojnik wyżej ;:131
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Gabi, witaj w klubie :;230 ja też w tym roku karczowałam trzmielinę (ale taką zwykłą leśną), jeszcze druga mi została, ale korzenie to ma solidne i wysysa wszystko wokół.
Elmshorn jest boska, u każdego osiąga ogromne rozmiary, a u mnie jakiś mikrusik.
A Eden ;:167 aj...

Aaa, my też kiedyś sobie wstawiliśmy matę z trzciny, ale jak to u nas, przeszkadzały zarządowi, bo po co ktoś ma mieć ładnie na działce, po co ma się osłaniać od sąsiada, który na działce ma kopalnię wszelakich papierków i "pazłotek" fruwających po okolicznych działkach. A to tak ładnie komponuje się z roślinami i nadaje takie sielskiego klimatu.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi,Elmshorn wymiata morzem kwiatów.
Zachwycają mnie twoje różane drzewa.
Kiedyś kupiłam Elmshorn który nie jest Elmshornem :;230

pokaż kochana swoje warzywka,jak tam pomidorasy u ciebie się mają,zapewne tak jak róże... :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi, zmiana tła dla Edena jak najbardziej na plus ;:63 Świetnie to teraz wygląda i Eden bardziej widoczny.
Dziewczyny radzą Ci z powojnikami a ja zapytam o towarzyszącą mu róże. Faktycznie, pusto tam :;230 Masz już coś konkretnego na uwadze ? Ciężko będzie coś doprać, aby zgrał się kolorystycznie i z czasem kwitnienia. W pierwszej chwili pomyślałam o Jasminie, ale ona u mnie jeszcze nie kwitnie. Już lada dzień, ale Eden już ze 2 tygodnie jak zaczął.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, mój Polish rośnie słabo w tym roku, ale i tak się cieszę, bo po zimie długo nie odbijał... w drugim roku po posadzeniu połowę altany mi zakrył...

Olu, to prawda... całkiem inaczej tam teraz wygląda, a jeszcze jak tam coś dosadzę, to będzie git...

Jolu, przymierzyłam i rzeczywiście fajny z nich duet... ale chyba nie będę przesadzała, a kupię drugi... tamten rośnie obok Giardiny, więc również pasuje...

Alutka, no widzisz... sama nie wiem po co sadziłam te trzmieliny... tak samo i bukszpany... niby fajne to jest, ale jak jest małe... potem to już niekoniecznie...
Ja mogę sobie pozwolić na taką matę, bo za płotem jest pole.. jak się dobrze przyjrzysz, to widać... mam też z boku od strony sąsiadki, ale taki kawałek 3 metrowy tylko... nie mogłam patrzeć na jej bałagan, więc go zasłoniłam... też ciekawy kącik...
Elmshorn rzeczywiście wielki.. zresztą nie tylko on...

Madziu, ja też kupowałam dwa razy, bo za pierwszym razem też okazało się że to pomyłka... ale było to z Auchana, więc to normalne... potem kupiłam drugi raz z A.. i jeszcze ze szkółki, bo nie dowierzałam że będzie zgodny z etykietą... no i tym sposobem mam dwa... ;:306 ale fajne są... po ostatniej wichurze, prawie leżał...
Warzywka rosną... kapusta wczesna z folii już zjedzona, sałaty jeszcze jakieś niedobitki , ale za to rosną cukinie, arbuzy, fasolka szparagowa, no i pomidory... o matko... jak sobie o nich pomyślę to słabo mi się robi... toć to czyste potwory... ;:202 wyrosły jak nigdy... normalnie gąszcz mam w folii...

Wiolu,
co racja to racja... co do róży to jeszcze nie wiem, ale w pobliżu rośnie właśnie Elmshorn, Vanilla, Herkules, The Fairy,... matko... ile ja tego tam mam... ;:oj ... jest jeszcze James Galway, Kubana, Stefania, Larissa, Baronesse, wielka pomyłka i patyczkowa Aspirin...a to jeszcze nie wszystko, bo są tam jeszcze dwie hortensje, liliowce, żurawki, trawy i hibiskus bagienny... ;:306

Żeby nie zanudzić Was różami, dzisiaj taki misz-masz...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja bym już musiała zrezygnować z forum, bo miejsca nie ma na sadzenie, a dziewczyny wciąż kuszą nowościami i co jedna to ładniejsza i co mam biedna zrobić ;:174
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Gabi bardzo Cię proszę podpisuj zdjęcia ;:108
Cóż to za piękne powojniki pokazałaś? Liliowiec też ładny, pamiętasz może nazwę?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”