Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

No no - moja szczęka też gdzieś tam przy ziemi ... ;) - jak ja Wam zazdroszczę tych Obi i LM w sąsiedztwie .. :cry:
Ostatni nabytek cudny - nie mogę od tych fotek oderwać oczu ... życzę długiego kwinienia ...
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu dzisiaj byłam przy okazji w Obi. Niestety takiego spraya nie znalazłam, ale zganij z czym wróciłam. A jakże z dwoma pięknymi piegowatymi Phalaenopsisami. Akurat była przecena z 40 zł na 21 zł.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Storczyki i ja serdecznie dziękujemy za komplementy ;:196
niestety ja do OBI I LM mam 50 km, a i wtedy najczęściej jestem tam z moim D, a on nie podziela mojego zachwytu nad storczykami :wink: ale rozumie moją chorobę storczykową :D
Ten ostatni kupiłam w kwiaciarni, stąd też to wdzianko, bo one wszystkie miały już jakieś ubranka na sobie :wink: no ale że wg mnie nie jest brzydkie to chwilowo sobie w tym przybraniu stoi
Lana nie wiem, gdzie mogłabyś kupić ten spray, bo ja kupiłam w takim ogrodniczym z rodzinnymi tradycjami. Chętnie zobaczymy Twoje nowe piegowate storczyki :D
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak się zaaklimatyzują, to wyciągnę je z foli i postaram się coś wkleić.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu , cudowne Paphiopedilum ;:109
Chyba muszę zacząć chodzić po kwiaciarniach a nie tylko Obi i LM :roll: , bo do tej pory spotykałam tam tylko falenopsisy...co nie znaczy że są gorsze :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

oj cudowne muszę się z Tobą zgodzić ;:112 jeszcze było takie tylko różowe, ale jak to do domu przemycić, by D nie zauważył ;:113 a w kwiaciarniach nadal królują phalaenopsisy, tylko ta jedna kwiaciarnia jakoś zaszalała ;:109 szkoda tylko, że cena dość wysoka bo 45 zł. zresztą nie wiem ile te Paphiopedilum kosztują, bo nie mam porównania
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Soniu,szalejesz!!!!Jest prześliczne!!!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Soniu, za taki wspaniały okaz warto dać te 45 zł :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu za twoją zgodą moi nowi podopieczni. Niestety obydwa jak sie w domu okazało posiadały pasażerów. Jeden przędziorki, a drugi dla rozrywki, aby nudno nie było wełnowce.
Zaczeło się więc od polowania i trucia :twisted: , a co dalej będzie, to się okaże.
Są dwa, bo nie potrafiłam się zdecydować ;:60 . Więc mój mąż kupił mi jednego, a drugiego kupiłam sobie sama, a tak na prawdę to on zapłacił za obydwa :P .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Lana, ale ślicznotki :!:
Nic dziwnego że nie mogłaś się zdecydować :lol:
Życzę powodzenia w zwalczaniu szkodników :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Lana cudeńka te falenopsisy ;:1 i wcale się nie dziwię, że nie wiedziałaś na który się zdecydować.
Szkodniki musimy przepędzić ;:134 nie wiem ile miałaś wełnowców, bo ja póki co to tylko znalazłam jednego i teraz tylko obserwuję roślinkę, przędziorków na storczykach nie miałam, ale z tym to wiecznie walczę w ogrodzie i na nie to chyba tylko chemia podziała, bo one to rozmnażają się w błyskawicznym tempie ;:214
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję, dziękuję, ale przeboleć nie mogę, że w sklepie jeszcze tyle ich zostało !
Co ja bredzę, chyba mam gorączkę ;-)
A te dwa są doglądane co chwilę, dawki lekarstwa już dostały, listki zostały wymyte i opryskane. Wełnowców znalazłam chyba 3 szt., a złapanych pajączków też tyle.
To nic, nie pozwolę im tknąć moich maleństw ;:163
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję bardzo w imieniu swoim i Soni, bo to wszak jej wątek.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Lana czuj się jak u siebie, przecież Ci to proponowałam. Próbowałam już kiedyś zmienić temat, ale ja nie umiem lub nie mogę :oops: jak ktoś wie jak to proszę o pomoc :D
Te paskudy ;:214 żerujące na Twoich roślinkach to też pomagam Ci wirtualnie zwalczyć ;:163

a ja kombinuje jak tu przywlec do domu tego różowego Paphiopedilum i gdzie go postawić by był niezauważony ;:112 ale cieszę się bo niebawem Walentynki ;:113
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu kombinyj, kombinuj. Mój mąż zauważa dopiero po czasie, kiedy pyta się jak znalazł się tu taki kwiatuszek, to odpowiadam, że był dawno, tylko go nie zauważył. Albo jeszcze lepiej, że niedawno rozkwitł. Jestem jędza, no nie !
Czasami jak sie obraże, to na przeprosiny kwiatek, sposobów jest wiele !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”