Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu, z początku, kiedy przegladałam ogrody forumowiczów, to wpadłam w kompleksy. Dzieje sie tak z większością "nowoprzybyłych" pod wrażeniem ogromu piekna, jeśli mozna tak powiedzieć. Ale każdy ogród, duży czy mały, bogatszy czy uboższy, ma swój własny urok i wart jest pokazania. Twój nie jest wcale takim kopciuszkiem ;), więc możesz być spokojna, ze zdobedzie swoich fanów
Co to za piękne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Ludek z kwiatkiem to niezły pomysł!
, a zabka pod przywrotnikiem sliczna 
A co tak bujnie rosnie i kwitnie na ostatnim zdjęciu za tulipanem? Głowę bym dała, ze to znam

Co to za piękne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Ludek z kwiatkiem to niezły pomysł!

A co tak bujnie rosnie i kwitnie na ostatnim zdjęciu za tulipanem? Głowę bym dała, ze to znam

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu ja od pierwszego pokazanego zdjęcia jestem Twoją fanką, mnie bardo podobają się działki zadbane z dużą ilością kwiatów i z ciekawymi rozwiązaniami. Działki w ramach ROD są przykładem że nawet na małych powierzchniach można stworzyć piękny ogród. Czy ten ludzikowy kwietnik jest wykonany samodzielnie?
Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku.
Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?
Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ino masz rację że tojeść się rozrasta. Ja też mam z brązowymi listkami jest urocza jak kwitnie. Mam ją posadzoną na takiejinag1 pisze:Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku.
trochę dzikiej rabacie, gdzie może się trochę rozpanoszyć. A kiedy jest jej za dużo, po prostu odmładzam.
Gabi ,jeszcze jedno pytanko o tojeść.Ona rozrasta się rozłogami i czy jak ją odmładzasz ,to nie wyrasta z tych pozostawionych rozłóg. Trochę znajomi wystraszyli mnie i boję się ,że ta roślina rozpanoszy się w ogrodzie jak perz i nie dam z nią sobie rady .A z drugiej strony podoba mi się i jeżeli można ją przywołać do porządku ,to chciałabym ją zostawić.