Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko to dość prosty sposób. Zrobiłam szablon z płyty styropianowej i do środka wlewałam beton robiony przez M.
Gdy stopki twardniały wyskrobałam patyczkiem "paluchy". Jak było całkiem twarde wyjmowało się z "formy"i już...
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Gabi,

Sposób wygląda na prosty: "szczypta" talentu, pomoc M i gotowe !

Szczęśliwego Nowego Roku
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabrysiu, z początku, kiedy przegladałam ogrody forumowiczów, to wpadłam w kompleksy. Dzieje sie tak z większością "nowoprzybyłych" pod wrażeniem ogromu piekna, jeśli mozna tak powiedzieć. Ale każdy ogród, duży czy mały, bogatszy czy uboższy, ma swój własny urok i wart jest pokazania. Twój nie jest wcale takim kopciuszkiem ;), więc możesz być spokojna, ze zdobedzie swoich fanów ;:215

Co to za piękne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Ludek z kwiatkiem to niezły pomysł! ;:333 , a zabka pod przywrotnikiem sliczna :D
A co tak bujnie rosnie i kwitnie na ostatnim zdjęciu za tulipanem? Głowę bym dała, ze to znam :oops:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo :!: dziękuję za ciepłe słowa. Na pierwszym zdjęciu jest zawilec grecki ,a ten na ostatnim smagliczka skalna ale już pod koniec kwitnienia. A żabka rzeczywiście urocza ale zwiała...Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Obrazek

Gabrysiu, jamką wysokość osiągają te twoje czosnki :?:
Miałam pytać o nazwę kwiatuszków na pierwszym zdjęciu. Ale widzę że zrobiła to za mnie Iza. Śliczne te zawilce :P . Pozdrawiam Magda.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Gabrysiu ja od pierwszego pokazanego zdjęcia jestem Twoją fanką, mnie bardo podobają się działki zadbane z dużą ilością kwiatów i z ciekawymi rozwiązaniami. Działki w ramach ROD są przykładem że nawet na małych powierzchniach można stworzyć piękny ogród. Czy ten ludzikowy kwietnik jest wykonany samodzielnie?
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku.
Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Madziu :!: Te czosnki wyrastają na 80-100 cm. Są ładne i trwałe również w wazonie.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Gabrysiu, na zdjęciu wyglądają na wiele wyższe. Ja w tamtym roku kupiłam, miały być giganty 150 cm. Urosły na wysokość właśnie 80 cm jak u ciebie zobaczymy co będzie w przyszłym roku. Pozdrawiam Magda.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko po prostu dziękuję :!:

Tego ludzika robiliśmy sami tzn. ja i M. Jest jeszcze jeden i pokaże go następnym razem.Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

inag1 pisze:Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku.
Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?
Ino masz rację że tojeść się rozrasta. Ja też mam z brązowymi listkami jest urocza jak kwitnie. Mam ją posadzoną na takiej
trochę dzikiej rabacie, gdzie może się trochę rozpanoszyć. A kiedy jest jej za dużo, po prostu odmładzam.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu w przyszłym roku zmierzę jak wysoko urośnie. :P
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Gabi ,jeszcze jedno pytanko o tojeść.Ona rozrasta się rozłogami i czy jak ją odmładzasz ,to nie wyrasta z tych pozostawionych rozłóg. Trochę znajomi wystraszyli mnie i boję się ,że ta roślina rozpanoszy się w ogrodzie jak perz i nie dam z nią sobie rady .A z drugiej strony podoba mi się i jeżeli można ją przywołać do porządku ,to chciałabym ją zostawić.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ino a chodzi Ci o tę żółtą :?: To fakt że się rozłazi ale jak się pilnuje to można ją ujarzmić. A jak jest większa kępa to ładniej wygląda.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Gabi ,dzięki!!!Właśnie o to mi chodziło,że można ją ujarzmić. Kamień spadł mi z serca ,bo już chciałam ją wyrzucić ;:33
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”