Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Moje heliotropy dopiero listki właściwe wypuszczają,i jeszcze się pochwalę ,że dziś zostałam babcią :tan ,po najgorszym tygodniu w moim życiu.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko [00..] - heliotropom jeszcze daleko do pąków. Nawet nie dorosły jeszcze do momentu uszczykiwania wierzchołków wzrostu.
Chociaż gdyby zostawić bez ingerencji, to rzeczywiście wkrótce zaczęłyby kwitnąć, ale one mają się najpierw rozrosnąć, by później miały więcej pąków i kwiatów. :tan

Marysiu [Maska] - mój kwitnący doniczkowy to jakiś dziwak: grudniko - wielkanocnik, bo w grudniu miał kilka kwiatków i teraz też będzie miał kilka. :;230 :;230
Heliotropy wkrótce będą uszczykiwane. Jeszcze trochę dam im podrosnąć.
Skoro ta chryzantema tak szybko dojrzewa, to dobrze, że wysiałam tylko kilka nasionek. W sumie to wcześniej sobie o niej poczytałam. Będę wysiewać sukcesywnie, by jej jak najwięcej wykorzystać. :tan
No popatrz: u mnie cudne słońce, u Ciebie ... lepiej nie mówić. ;:222
Jutro będzie lepiej, czego Ci z ;:167 życzę.

Izuniu [IzabelaS] - Ta jadalna to chryzantema, której ja też nie znałam, dopóki nie dostałam nasionek od Marysi Maski. ;:224
A skoro jiż dostałam te nasionka, to poczytałam sobie o tej roślinie i z chęcią będę ją uprawiała. ;:333
Poniżej podaję Ci link do strony dokładnie opisującej wszystkie walory i sposoby wykorzystania tej chryzantemy w kuchni.
http://ziolazodleglychkrain.blogspot.co ... -suey.html

Dorotko 71 - na jutro postaram się dmuchnąć w słoneczko, by popłynęło również w Twoje strony. ;:79

Aniu - najpierw popikowanym, roślinkom korzonki się rozrosną, a za chwilę ruszy część nadziemna. Żeby tylko słoneczka im nie zabrakło, bo one to najbardziej lubią. ;:108

Kasiu [klarag] - gdyby było więcej słoneczka, rosłyby lepiej, zwłaszcza heliotropy, choć nie tylko one.

Tereniu [tencia] - moje najserdeczniejsze gratulacje szczęśliwa Babuniu! ;:138 ;:138 ;:138
Nieważny miniony tydzień, najważniejsze są narodziny nowego członka rodziny. Wyczekiwanego przecież. ;:86
A heliotropy też urosną. Spokojnie oddaj się cała radości związanej z powiększeniem rodziny. ;:33

Cudne słonko towarzyszyło mi przez całą niedzielę, a potem ślicznie sobie odchodziło do swojego łóżeczka.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dmuchaj, dmuchaj kochana. Bez słońca ciężko żyć.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Lucynko właśnie wróciłam z B. więc się domyśliłam ;), była też The Fairy, ta którą się zachwycałaś u mnie :).
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko u mnie tez na godzinę słoneczko wyjrzało ;:138 ;:138 i od razu lepiej :D
Nasionka chryzantemy jadalnej też mam , zaraz idę wysiać - dzięki za link ;:196
Piękne heliotropy ;:333 ja jednego przetrzymałam przez zimę i teraz robię sadzonki :)
Miłego wieczoru życzę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko słonko cudne tylko ten blok ;:oj ale trudno go ominąć. Po zachodzie niebo się rozchmurzyło i były nawet różowe chmurki a księżyc to ostry rogalik więc i u mnie prognozują -2 nad ranem, ale odczuwalna -4 a tego rośliny nie lubią ;:185
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Lucynko takie słońce to chyba na mróz ;)...
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko to poproszę też dla mnie troszkę słońca, już mam dość powszechnej szarości,
takie złocienie wysiałam jednego roku ,ale nie miałam pojęcia, ze są jadalne ;:oj
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Dziękuję Ci Lucynko serdecznie ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko - podmucham, tylko muszę się porządnie nadąć. ;:306 ;:306

Iwonko [Iwona i P...] - w mojej B. nie było tej róży. Jutro popędzę do dwóch innych. Może będą jeszcze mieli. ;:218
Nie tylko słońce, ale i ciśnienie wysokie, a to oczywiście zapowiedź mrozu o tej porze roku. Mam nadzieje, że niezbyt dużego. ;:224

Tereniu [TerDob] - też kiedyś próbowałam heliotropa przez zimę przetrzymać. Nie udało mi się. Wtedy u nas mocno grzali zimą, może dlatego. W tym roku spróbuję, tym bardziej że teraz na ogrzewaniu oszczędzają. :tan
Jutro z pewnością u Ciebie też słonko poświeci dłużej, czego najserdeczniej Ci życzę. ;:167

Marysiu [Maska] - jak byś nie wiedziała, to Cię uświadamiam, że w mieście są bloki i nie dadzą się przesunąć do zdjęcia. ;:306 ;:306 ;:306
Spokojnie, nie denerwuj się takim niewielkim mrozem. Wiosennym roślinkom taki mrozek niestraszny. Dadzą sobie radę. ;:63
Jutro będziesz miała słoneczko, więc życzę Ci pięknego i radosnego dnia. ;:3 Tylko się nie przepracowuj zanadto. ;:196

Julio - postaram się może jakoś dogadać ze słoneczkiem, co by do każdej i każdego z nas jutro zajrzało i poprawiło nastrój. ;:303 ;:303
Ja dostałam nasiona od Marysi i zaraz sobie poczytałam, bo skoro coś jest jadalne, to warto wiedzieć, z czym to się je.
Tak sobie myślę, że naleweczka też może być dobra ... ;:215

Tereniu [tencia] - ależ nie ma za co. ;:168

Ponieważ nie jestem nocnym Markiem, to już teraz się z Wami żegnam, ale tylko na kilkanaście godzin.
Życzę wszystkim dobrej, spokojnej nocy, kolorowych wiosennych snów, a na jutro tyle słonecznych chwil, ile zapragniecie. ;:4
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Lucynko przyszłam się tylko pożegnać - kolorowych snów i słoneczka jutro :wit .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Do jutra. ;:108 Ja niestety sowa jestem. Ale rano trzeba wstać do szkoły. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko grudnik walczy w wysiewami o uwagę swojej pani. :wink: Moim grudnikom też się poprzestawiały pory, zakwitły w listopadzie i do tej pory rozwijają po jednym kwiatku. ;:131
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO u Ciebie chwila nieuwagi i już po Tobie, masz tempo niesamowite, ale ;:65 ;:65 i już bedę bardziej czujna ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Lucynko witaj. Trochę późno do Ciebie trafiam, ale tak szybko lecisz z wątkiem że ciężko załapać się na pierwszą stronę :). W poprzednim wątku doczytałam jeszcze, że zakupy Lidlowskie zrobiłaś -bardzo ładne. Jestem pod wrażeniem Twojego przedszkola. Takich foliaczków ile masz?
Słoneczko pięknie uchwyciłaś. Oby zagościło na niebie codziennie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”