Wróciłam z działki bardzo zmęczona wyprzątałam pas ziemi przy siatce od strony alejki.Wywiozłam dwa wiadra pozostałości po zimie a jest jeszcze sporo do zrobienia. Marysiu ,Lucynko nie wiem czy dobrze zrobiłam z żurawkami myślę że przesadzanie mogło by je zabić, są w bardzo słabe kondycji .
Będę musiała dokupić kilka sadzonek. Jadziu dobrze że już jesteś , ogródek już Cię wzywa no i FO też tęskni
IRENKO ,żurawki zdrewniałe trzeba odmładzać ,albo posadzić głębiej .Podsypanie kompostem też może pomóc .Odżyją i wypuszczą nowe listeczki .Stare ,brzydkie listki możesz obciąć.
Lucynko są to sadzonki begonii drobnokwiatowej , zostawiam jedną doniczkę na zimę jak przetrzyma na parapecie w lutym robię sadzonki l mam za zero złotych W tym roku mam begonie dragon
Jolu dziękuje za radę z braku czasu nie przesadzałam tylko dałam kompost i przysypałam ziemią z grządek.
Irenko, u mnie dzisiaj widok z okna skąpany w złocistych promieniach słońca.
Jutro podobno też ma tak być, ale coś za coś. W nocy zapowiadają lekkie mrozy.
Tobie też życzę ciepłego słonecznego poniedziałku.
Witaj Lucynko, słoneczko wschodzi zapowiada się piękny dzień. Dzisiaj ogródek zaliczę dopiero po południu, rano do Klubu Seniora będziemy robić palmy.Drugie zadanie to koszyczki z wikliny papierowej dla bezdomnych.Otrzymają w tych koszyczkach produkty spożywcze
Ciekawa jestem jak mi to wyjdzie
Irenko nie przestajesz mnie zadziwiać czym Ty jeszcze się będziesz zajmować? Działka wysprzątana i tyle dodatkowych prac i nawet masz czas wyglądać przez okno
Palma zrobiona , mój wkład w koszyczki to zwijanie papierowej wikliny,
Dzisiaj mam zimę, jest biało z działki nici,została mi gimnastyka w klubie,maszyna i wnuczek kaszlący przedszkole odpada. Marysiu z okna nie patrzę to przypadek, interesują mnie parapety.
Irenko, mnie teraz też głównie parapety interesują.
Biedne sieweczki zbyt mało słońca dostają i coraz trudniej im się rozrastać.
Obawiam się, że w tym roku mniej roślinek dotrwa do połowy maja.
Poziomki ogrodowe podprowadziłam sąsiadowi dokładnie cztery sadzonki trzy lata temu a teraz walczę z nimi co tak się rozmnażają Jeżeli Twoje poziomki "wypadną " to możesz liczyć na moje W ogrodzie na razie walczę z usuwaniem wielkich traw ozdobnych wizja ogrodu mi się zmieniła