Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Ewuniu Kochana ;:196
Jesteś to dobrze, bo zaczynałam się martwić ;:4
Moja wierzba nie może uróść tak duża, bo nie dość że nie ma warunków to liśćmi zakryła skalniak i 3/4 szerokości ogrodu. Nawet myślałam czy nie rozłożyć czegoś (siatki, folii) ale zrezygnowałam, bo bałam się że przyciśnie te rośliny na skalniaku zgniją. Taka nastroszona maczuga powinna ładnie wyglądać :lol: Gałęzie leżą u mnie stale, bo sąsiednie pole sąsiada jest powodem że palenie wzbronione, poszłoby z dymem jak nic ;:oj
Z pracowitością u Ciebie na pewno nie jest kiepsko ;:185 kto widział Twój ogród ten to dobrze wie :D
I ja Was cieplutko pozdrawiam ;:4 ;:196

Julciu tak się dobrze czułam przez ostatnie dwa dni to teraz dopadła mnie niedyspozycja i cierpię podwójnie z powodu niemocy i bezczynności ;:222 U mnie dzisiaj też było ciepło, ale jakoś nie czułam się z tym dobrze ;:185
Będziesz miała dużo wolnego to odpoczniesz a i może pogoda pozwoli Ci poruszać się na działce, czego Ci z serca życzę ;:196

Lucynko ja też parę razy zaczynam pisać, wymazuję bo nie jestem zadowolona ze swojego intelektu dzisiaj ;:185 Więc tylko uściskam Cię i pożyczę Ci, żeby ból głowy przeszedł... popatrz nawet to nas łączy ;:306
Szybkiego powrotu do formy i spokojnego snu ;:196
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu, tak topień wypościł korzenie. A żeby było zabawniej właściwie cały był już mocno uschnięty i kora z niego zeszła :D Moja Babcia od małego mi mówiła, że jak patyk wsadzę to zawsze mi coś wyrośnie :D .
Agata
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

majalis2013, mnie nie zawsze tak wychodzi, np. wierzba lepiej mi się ukorzenia wiosną i tak do końca września, bo potem mi gnije, mimo że to wierzba.
Kiedyś przetrzymałam przez zimę sztobry wierzby razem z innymi sztobrami na balkonie, w takim wilgotnym piasku, to sztobry z forsycji, tawułu i jaśminowca mi się ukorzeniły, a sztobry z wierzby i karagany nie. ;:185

Ale fakt, że wierzba ma spore zdolności, nawet wsadzony do góry nogami patyk potrafi się ukorzenić.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko jednym słowem masz zielone łapki ;:215 szkoda że nam nie pokazujesz elektów tych łapek ;:131 nie znamy Twojego ogrodu ;:185

Dario to zobaczymy co będzie z patykami co wsadziłam do ziemi :D
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu objecuję ze parę fotek pokażę, zostało mi niestety niewiele i to w telefonie M.
Agata
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, wierzbę mam jedną ale jakoś kiepsko rośnie, nie wiem dlaczego. :evil:
A to karagnę też można z patyczków rozmnożyć? Przydało by się. Mam taką z drobniutkimi listkami, szczepioną ale przecież mógłby sobie krzaczek rosnąć. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

Regularnie podczytuje oba Twoje wątki :oops: , ale z pisaniem do d.....Pędzicie szybciej niż pendolino ;:306
Dziś pewnie też bym nic nie napisała, ale martwie się o Ciebie. Wiem ,że cos narzekałaś na zdrowie, a do tej pory nie ma Cię w żadnym wątku. Kochana jak tam zdrówko, odezwij się proszę ;:108 :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko trzymam za słowo i czekam ;:333

Dorotko nie ma karagany. Wierzba lubi chyba glinę i wilgoć.
aniap56 pisze:Regularnie podczytuje oba Twoje wątki :oops: , ale z pisaniem do d.....Pędzicie szybciej niż pendolino ;:306
Dziś pewnie też bym nic nie napisała, ale martwie się o Ciebie. Wiem ,że cos narzekałaś na zdrowie, a do tej pory nie ma Cię w żadnym wątku. Kochana jak tam zdrówko, odezwij się proszę ;:108 :tan
Aniu Kochana witam Cię i tak mi się słodko zrobiło na serduchu ;:167 Dziękuję z dolegliwością walczę dzielnie i nie poddaję się :D
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

;:196
Trzymam kciuki za wygrana walkę :;230 , bo święta tuż tuż .
Tyle smakołykow przygotujesz to wypadało by coś zjeść. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu będzie dobrze ;:196 a smakołyki ma kto zjeść i wierz mi to też będzie dla mnie nagroda. Pozdrawiam Cię cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jak zdrówko ;:4 może przepracowałaś się i nadwyrężyłaś mięśnie przepony i stąd te sensacje ;:196
odpoczywaj o chyba najlepsze lekarstwo ;:168
Byłam dziś na działce i twoje ciemierniki są w pąkach ;:138 będę miała po raz pierwszy w życiu te kwiaty w ogrodzie ;:196 dziękuję, radość to niesamowita dla mnie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu i dla mnie jest to radość, że potrafiłam wywołać uśmiech na Twojej twarzy :D To bardzo wdzięczne rośliny bo kwitną jako jedne z pierwszych i długo zachowują urodę. Kwiaty jak przekwitają i tworzą się nasienniki też są dekoracyjne, a i dekoracyjne są liście. Dzięki za troskę ;:168 coś musiało się przyczynić to niedyspozycji, ale co to nie wiem. Ważne, że pomału odpuszcza. Cieszę się, że spełniłaś swoje pragnienie i niedzielę spędziłaś jak chciałaś ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witaj Marysiu

Zaglądałam do Ciebie , ale tylko tak na jednej nodze , bo w czasie tego weekendu wszystko było u mnie zwariowane .
Byli goście , spacery po lesie , przedświąteczne przygotowania . Wszystko na raz i dopiero teraz chwila odpoczynku .
Czytałam , że dopadła Cię jakaś dolegliwość , ale szczęśliwie wszystko wraca do normy .
Żadnych , ale to żadnych prac ogrodowych nie było . Pogoda dopisała , nawet było ;:3

Marysiu
Życzę Ci powrotu do dobrego samopoczucia ;:196
Pozdrawiam, Beata.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

O! Widzę, że ciutkę lepiej się czujesz. Mnie już całkowicie odpuścił ból głowy i prędko nie wróci, bo ciśnienie atmosferyczne ma teraz spadać, a na spadanie mój organizm nie reaguje.
Jednak u Ciebie musi być inny powód bólu głowy i chyba Julia dobrze myśli. Przystopuj, kochana. O ogród zdążysz jeszcze zadbać. Do wiosny można góry przenieść, a nie tylko ogród uporządkować. ;:50
Zdrówka życzę i spokojnej nocki. ;:196 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, ja też zdrówka życzę, żeby szybko wróciło. Bo przed nami szalone dni przedświąteczne, a potem święta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”