Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ludzie,ludzie...moja maciupka scilla wypuściła listka! :shock: :lol:
A grudników w Kauflandzie już nie było rano!
W LM są przecenione storczyki po niecałe 20 zł-chyba się przejdę do Ikei po te za dychę bo moje zakupy są dziś bez badylka! :wink:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Przed nami święta a więc pora na poinsencje. Najpierw kupiłam jedną doniczkę z czerwonymi przykwiatkami ,ale jak zwykle było mi za mało :lol: więc dokupiłam drugą i do kompletu jeszcze jedną z kremowymi przykwiatkami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój zygokaktus ma się bardzo dobrze. Nie zrzucił pąków i pięknie kwitnie.Niestety nie jest czysto biały.Ma troszkę różu,ale i tak jest piękny.

Obrazek
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grudniczek śliczny :wink: gwiazd jakoś nie kupuje bo szkoda mi ich później jak je wyrzucam...
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Ino, wszystkie Twoje rośliny są bardzo ładne. Masz bardzo ładne fiołeczki, tyle kolorów. Grudniki też są śliczne. Nic dodać nic ująć. Gratuluję takich umiejętności ogrodniczych.
Ja też mam grudniki, ale w tym roku nie zechciały mi zakwitnąć. Nie wiem dlaczego. Dlatego też kupiłam sobie kolejnego, który ma pąki i bardzo się boję by ich nie zrzucił.
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

Sliczne i Gwiazdy i Grudniczek...sama myślę o zakupie tej pierwszej..parę lat temu miałam, ale niestety tylko śieta przetrwała a potem odeszła....grudniczek mam chyba taki sam kupiłam w tamtym tygodniu na razie pąki same..na szczęście jeszcze się trzymają i nawet powiększaja więc może za tydzień będą już w pełnym rozkwicie!!
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Radość patrzeć na tak piekne rośliny.

Pozdrawiam. :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Gwiazdy niestety z założenia są "jednorazowe".Ale są takie piękne ,że co roku muszę sobie parę kupić. Później jeszcze przez pewien czas stoją w pokoju,ale ponieważ dzień robi się coraz dłuższy ,to roślina robi się coraz bardziej zielona.W końcu jest to roślina krótkiego dnia i wtedy tak ładnie się przebarwia. Nigdy nie udało mi się przetrzymać roślinki do następnego roku.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Grudniaczek cudny - mnie też nie udało sie nigdy przetrzymać gwiazdy betlejemskiej do drugiego roku :? :(
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Inuś, śliczne masz te grudniczki, jak często podlewasz cyklameny? Ciekawa jestem, bo ja chyba przelałam swoje i nie mam już żadnego kwiatka.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Ja praktycznie żadnych kwiatów nie podlewam za często. Jak widzę ,że ziemia przeschła ,to dopiero podlewam. Zalanie kwiatów jest gorsze dla roślin ,niż ich przesuszenie. Naturalnie z tym przesuszeniem nie można przesadzać. A cyklameny czy fiołki afrykańskie podlewam do podstawka ,wtedy wiem ,że nie będą gnić . Nadmiar wody po 20 min wylewam.Nie robię tego częściej jak raz na tydzień . O tej porze roku szczególnie trzeba uważać z nadmiarem podlewania. Roślinki odpoczywają i nadmiar wody powoduje ,że zaczynają gnić korzenie i wtedy tracimy roślinki.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Boski ten grudniczek, prawdziwe cudo :D

Ja planuję przetrzymać kalanchoe do przyszłego roku, może przy okazji i z poinsencją się uda? :)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

inag1 pisze:Ja praktycznie żadnych kwiatów nie podlewam za często. Jak widzę ,że ziemia przeschła ,to dopiero podlewam. Zalanie kwiatów jest gorsze dla roślin ,niż ich przesuszenie. Naturalnie z tym przesuszeniem nie można przesadzać. A cyklameny czy fiołki afrykańskie podlewam do podstawka ,wtedy wiem ,że nie będą gnić . Nadmiar wody po 20 min wylewam.Nie robię tego częściej jak raz na tydzień . O tej porze roku szczególnie trzeba uważać z nadmiarem podlewania. Roślinki odpoczywają i nadmiar wody powoduje ,że zaczynają gnić korzenie i wtedy tracimy roślinki.
To już wiem, że swoje przelałam. Wprawdzie lałam na podstawek i nadmiar wody wylewałam, ale robiłam to co drugi dzień, bo wydawało mi się, że od góry mają sucho! Teraz mogę kupić następnego, może się uda.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Guciu ,jak już wie się co zrobiliśmy nie tak ,to już połowa sukcesu. Teraz tylko faktycznie do sklepu po nowy kwiatek . Tylko nie podlewaj go za często :lol: .Zauważyłam,że większość forumków ma tendencję do za częstego podlewania doniczkowców. :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Pooglądałam i nacieszyłam oczy pięknymi kwiatuszkami :D

Takiej hoi to jeszcze nie widziałam :shock: szkoda,że kwitnie. Można tylko sobie wyobrazić jak pięknie by wyglądała jakby cała była obsypana kwiatami :shock: :shock: a jaki zapach miałabyś w domu ... ;:173

Kolekcja fiołków imponująca :shock: cudnie wygląda parapet cały w fiołkach :D :D

Szeflerę tez miałam kiedyś taką wielgachną, ale zżarło mi ją jakieś paskudztwo :( i jest już ś.p. :( Nie była z niej "twarda sztuka" jak Twoja ...

Storczyki i grudniki jak z bajki :D napatrzeć się nie mogłam :shock: :D

Ech ... wszystkie masz ładniutkie i przede wszystkim widać, że zadbane i wypielęgnowane :D :D
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Aniu,dzięki za pochwały.
Mnie też się marzy hoja w kwiatach ,ale niestety ciągle to tylko marzenia.Już przyzwyczaiłam się do myśli ,że moja to taka bezkwiatowa,ale ciągle gdzieś tam chodzi po głowie jakby to było.... :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”