Dorfi to i tak wytrwała jesteś, mnie się już daaawno włączyło.
Stasiu nic nie poradzimy na gryzonie. Mam nadzieję że moje cebulowe oszczędzą. A w ogóle to najlepiej niech wyniosą się do innego ogródka.
Asiu liliowce generalnie nie są malutkie. Zwłaszcza te co całe kwiaty otwierają. Bo niektóre odmiany w tym roku mi się nie otworzyły całe. Np Briliant Circle. Ogólnie tak z 20, może ponad 20 cm to mają. Za to lilie to są ogromne. Giganty normalnie.
Tulapku nie pamiętam

.
Aniu faktycznie podobna. Kwiaty ma skierowane normalnie do przodu. Nie jest taka jak np Kushi Maya.
Aniu-anabuko Nymph też mam tegoroczną. Jest naprawdę cudowna. Lilie zamawiam przez internet. W lilyp. Albo u Królika. Mam wrażenie że te z wiosennego sadzenia lepiej się prezentują niż te jesienne.
Soniu Fujian jest taka ogromna że sama nad nią pieję z zachwytu. W dodatku pachnie. Normalnie cudo.
Bejka dziękuję

.
Jola dziękuję. Jeżówka faktycznie nie ta. Nawet z google nie sprawdzałam tych odmian bo byłam pewna szczytnicy. A tu taka gafa... napisałam do niego, może mi chociaż poda co to za odmiana.
Zuza no widzisz, zaskoczyłam Cię. Róże też kwitną. Ale jakoś skupiam swoją uwagę teraz na innych roślinach. No ale jak chcesz róże to proszę.
Po tych wiatrach, brzozy zaczęły już sypać liśćmi. Lipiec jeszcze a tu jesienią zapachniało.
Artemis
Starzejąca się Heidi Klumm
Hamilton
Giardina
Pashmina
Stephanie Baronin zu Gutteberg
Elfe
Queen of Sweden
Wedding Piano
Piano
Charming Piano
Pomponella