Złodzieje ,wandale krzewów,kradzieże sprzętu w ogrodach
Właśnie miałbym wielką satysfakcje że ja ich nie mam , ale on nie sprzeda .
odpowiadam.Układasz pręt stalowy na ziemi przy posadzonym iglaku .Następnie wyginasz oczko z pręta tak aby był lekki luz 5 cm . Przyspawasz to oczko do pręta , (oczywiście iglak w środku). UWAGA przy spawaniu osłoń roślinę aby jej nie przypalić .Następnie na końcach pręta przyspawaj 2 pręty które zabetonujesz w ziemi . Końcówki przysyp ziemią .Nigdy nie wyrwie pręta bo zabetonowany . Zdjęcie pokażę w tygodniu . W ten sposób uratowałem mnóstwo iglaków . Na wiosnę odetnę gumówką . W moich ogrodach to modne i się sprawdza . Pozdrawiam . Grzegorz

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taczka i łopata były dodatkiem do świerka.
Mnie w 2005 roku wycięto świerka srebrzystego. Piszę o tym w temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=441&start=0 Piszę też tam jak się zabezpieczyłem przed wycięciem następnego.

Mnie w 2005 roku wycięto świerka srebrzystego. Piszę o tym w temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=441&start=0 Piszę też tam jak się zabezpieczyłem przed wycięciem następnego.

Pozdrawiam Andrzej.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świerk musiałem usunąć. Po wykonaniu pewnych zabezpieczeń m.in. ostre pręty na furtce na razie mam spokój. Nie jest łatwo dostać się do mnie na działkę - żywopłot z ligustru i tui.
Na razie nie mam też kradzieży warzyw i owoców. Każde zabezpieczenie to przeszkoda dla złodzieja który nie zawsze chce ją pokonywać.
Na razie nie mam też kradzieży warzyw i owoców. Każde zabezpieczenie to przeszkoda dla złodzieja który nie zawsze chce ją pokonywać.

Pozdrawiam Andrzej.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgadzam się odnośnie tych zabezpieczeń. Niestety u mojego sąsiada 2-3 lata temu furtka spadła z zardzewiałych zawiasów i on nic z tym nie robi. A pomiędzy nami jest płotek o wys. 1 metr i tamtędy wchodzą nieproszeni goście oraz "wychodzą" moje rośliny (i nie tylko- wiosną miałam włamanie do domku i zginęło mi trochę rzeczy b. przydatnych na działce między innymi przedłużacz do kosiarki, sprzęt do podlewania) Lubię mojego sąsiada, jest sympatyczny ale niereformowalny pod względem zabezpieczenia działki ponieważ na swojej nic nie ma oprócz trawy i barakowozu od którego też odpadły drzwi i stoi otwarty.Pozdrawiam AMBA 

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26