Witajcie w cudowny ciepły kwietniowy dzień
Oj, czy my musimy tak pracować i pracować ??
Więcej ryramy w tych ogrodach, latamy, dosadzamy, podglądamy, poprawiamy, modernizujemy ,ciągle coś robimy.

A odpoczywamy stosunkowo mniej.
Ale chyba jesteśmy takimi ludźmi ,że lubimy i nasze ogrody i pracować w nich i tą satysfakcję co nam one dają.
Czasami się tak zastanawiam, czy jakieś ogrodowe zakupy, chciejstwa się kiedyś skończą??
Praktycznie wszystko mam.To czego ciągle coś się che i oczy na coś( czytaj roślinki ) wyłupiają się oczy i buzia uśmiecha jak gdzieś w ogrodowym lub gdzie indziej zobaczę )
Gdyby tak nie było, posadzilibyśmy trochę iglaczków i trawę, ( o którą tez tak bardzo nie dbalibyśmy,żadnej wertykulacji- tak robią inni,obserwuję niektórych).wówczas mielibyśmy czas na ...inne głupoty bez efektu i żadnego zadowolenia.A może jestem w błędzie ??
Jak mówią odpoczniemy na tamtym świecie :Ot,życie !!
Dziś jeszcze czeka nas( a raczej w większości męża) wertykulacja całego trawnika .W tym roku później, bo wolego nie było.ale jeszcze się zrobi.Bo jeszcze trochę to i koszenie dojdzie
drewutnia-Ewo; marzena06-Marzenko;Kasiula17 Te włochate sasanki mają swój urok, prawda?
Jak i cała wiosna cudna jest
kogra-Grażynko Oni sami wstawili się na widok publiczny,a to bezwstydni , tak na oczach ludzi
Zauważyłam,że do kamczatek przylatuje pełno trzmieli,chyba maja dobre pyłki.To będziemy miały jagódki
Coraz więcej pączków na powojniku
PEPSI-Małgosiu Lepiej późno, niż wcale

Jak ja to robię , a to samo wychodzi, biorę aparat, i owadzi przed obiektyw wchodzi i pozuje, a co one też chcą być celebrytami
Tulipany wcale nie mają zacisznego miejsca.Tylko dobrze,że nornica odpuściła, bo wcześniej na innych rabatach to coraz mi jakieś zjadała
cyma2704-Soniu Jakoś na potrzeby forumkowe, zaczęłam robić dopiero zdjęcia kwiatów 2 lata temu.Owady sama polubiłam.
Moje szafirki jakoś dają sobie radę.Liście też ładne.A może twoje coś podgryza ??
Annes 77-Aniu; karolacha Brakuje mi tych wczesnych tulipanków ale te co mam, to tez cieszą.a już trochę się uzbierało.pomału będą rozkwitać i będę je pokazywać
Margo2-Gosiu Jak obserwuję u innych to oni maja do przodu z kwitnieniami.A u mnie jest jak widać.
jeszcze kwitną hiacynty ,Jeszcze się nimi zachwycę.

Powiedzcie co sadzicie, co robicie ??