Ogród Filemona
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Filemona
Anitko własne warzywa mają zdecydowanie lepszy smak, ale warzywnik wymaga sporo pracy. Jak powojniki zaczną kwitnąć, to będzie widok. 

Hej Kocie:)
Przypadkowo wpadlam do Twojego watku no i nie moglam nie zostawic komentarza. Ja na forum nie udzielam sie zbytnio ale czesto zagladam do moich ulubionych ogrodow, wiec .........pozwolilam sobie i u Ciebie otworzyc furtke;) Wpisuje na liste moich watkow. Zostala mi jeszcze wizyta u Ann 30, tez tam zagladam
Dzialajcie dziewczyny, dzialajcie. A ku pokrzepieniu sil proponuje power drinka, czyli 1.5 lyzeczki octu jablkowego na szklanke wody z lyzka miodu. Uwaga!!!! nie pic przed snem, chyba ze ktos planuje nocne wykopki
Anita, jakie powojniki sa jeszcze w Biedronce?
pozd:)
Przypadkowo wpadlam do Twojego watku no i nie moglam nie zostawic komentarza. Ja na forum nie udzielam sie zbytnio ale czesto zagladam do moich ulubionych ogrodow, wiec .........pozwolilam sobie i u Ciebie otworzyc furtke;) Wpisuje na liste moich watkow. Zostala mi jeszcze wizyta u Ann 30, tez tam zagladam

Dzialajcie dziewczyny, dzialajcie. A ku pokrzepieniu sil proponuje power drinka, czyli 1.5 lyzeczki octu jablkowego na szklanke wody z lyzka miodu. Uwaga!!!! nie pic przed snem, chyba ze ktos planuje nocne wykopki

Anita, jakie powojniki sa jeszcze w Biedronce?
pozd:)
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Dziś znów poczyniłam zakupy ogrodowe bo zmieniłam zdanie co do powojników na pergoli nie będą tam rosły, posadzę przy niej dwie róże pnące new dawn. Kupiłam jeszcze białą wielkokwiatową i w końcu hortensje limelight
Powojniki czekają więc na pergolę.
Dziś też sadziłam ziemniaki
i przesadziłam 3 z 4 winogron jakie one mają korzenie to szok
ile się narobiłam przy nich największego zostawiłam sobie na jutro na deser
Paweł Ja może się wybiorę do tej biedrony
Kasia Nasz to jakiś mega warzywnik mam go dość
Soniu Wiadomo nie ma to jak swoje warzywka ale wszystko też ma swoje granice......
Aniu Zapraszam do siebie jak najczęściej
nie mam pojęcia czy są jeszcze jakieś powojniki jak ja kupowałam to był jeszcze fioletowy.

Powojniki czekają więc na pergolę.
Dziś też sadziłam ziemniaki

Paweł Ja może się wybiorę do tej biedrony

Kasia Nasz to jakiś mega warzywnik mam go dość
Soniu Wiadomo nie ma to jak swoje warzywka ale wszystko też ma swoje granice......
Aniu Zapraszam do siebie jak najczęściej

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anitko jestem i ja
Oj mega zmiany u ciebie w ciągu roku ,piękny masz staw i kawał miejsca na ogród.Oj super takie widoki .Odwaliłaś już kawał dobrej roboty a w takim tempie to niedługo nie rozpoznamy twojego ogrodu
Piękne zakupy w biedronce zrobiłaś ja byłam u nas ale taką tandetę dają,że szkoda gadać.Twoje to chociaż dorodne i ładne a te co ja widziałam to aż mnie serce zabolało jak oni nie dbają o te roślinki w tych biedronkach u nas,masakra jakaś

Oj mega zmiany u ciebie w ciągu roku ,piękny masz staw i kawał miejsca na ogród.Oj super takie widoki .Odwaliłaś już kawał dobrej roboty a w takim tempie to niedługo nie rozpoznamy twojego ogrodu

Piękne zakupy w biedronce zrobiłaś ja byłam u nas ale taką tandetę dają,że szkoda gadać.Twoje to chociaż dorodne i ładne a te co ja widziałam to aż mnie serce zabolało jak oni nie dbają o te roślinki w tych biedronkach u nas,masakra jakaś

-
- 1000p

-
- 1000p
Dziś znów pracowity dzień w ogrodzie kiedy skończę
efekty mojej pracy zabrany winogron posadzone 4 róże jeszcze nie koniec do posadzenia została mi 5 róża ( ale chyba jeszcze coś dokupię
) Muszę jeszcze posadzić naparstnicę i dwa powojniki ( czekam na kratkę)

Coś tam kwitnie przeważnie w moim "ulubionym" kolorze

skalniak

ostróżki mocno podrosły

oglądamy wasze wątki, dobrze że mam tylko dwa koty bo by miejsca zabrakło

Filemon korzysta z płotka

efekty mojej pracy zabrany winogron posadzone 4 róże jeszcze nie koniec do posadzenia została mi 5 róża ( ale chyba jeszcze coś dokupię

Coś tam kwitnie przeważnie w moim "ulubionym" kolorze

skalniak

ostróżki mocno podrosły

oglądamy wasze wątki, dobrze że mam tylko dwa koty bo by miejsca zabrakło

Filemon korzysta z płotka

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anita, coraz ładniej się tam u Ciebie się robi
Kamlotów wielkich przytarganych zazdraszczam, u mnie nie ma, nawet w okolicy
Kocur czarny z góry wygląda całkiem jak mój .

Kamlotów wielkich przytarganych zazdraszczam, u mnie nie ma, nawet w okolicy

Kocur czarny z góry wygląda całkiem jak mój .
-
- 1000p
Czarny kocur to kotka Lusia przybłęda a Filemon jest od mojej babci miałam dwa burasy ale niestety Tygrysek zaginął równy rok temu.
Jakiś postęp jest ale jeszcze nie jest tak jak powinno być.
Jakiś postęp jest ale jeszcze nie jest tak jak powinno być.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Kocurek nieźle się wpasowal w rabatke 

- cyma2704
Anitko rabata całkiem zmieniła wygląd. Z korzeniami winorośli się napracowałaś.
Kulki z żywotników będą cały rok ładne, a róże i byliny dadzą kolor, będzie pięknie. 

-
- 1000p
Te wszystkie rabaty to mnie chyba wykończą
tak się wczoraj styrałam że szok. Jak nie glina do wymiany to żwir za nim coś posadzę to ciągle wymieniam ziemię. Póki co na razie wszystko posadzone to co kupione
W dodatku ostatnio tak się wkurzyłam bo moja mama ciachnęła mi nowo posadzoną lilię drzewiastą
i nie wiem czy przypadkiem dwóch nie załatwiła bo jakoś nie wychodzi z ziemi. Jakby tego było mało ciocia wraz z mleczem wyrwała wszystkie noski hosty
Od tej pory mają bezwzględny zakaz zbliżania się do rabat kwiatowych. Tak mnie wkurzyły...
Soniu Nie spodziewałam się, że winogrona mają takie korzeniska myślałam że przesadzenie zajmie mi chwilkę i po sprawie. Niestety jednak kosztowało mnie to sporo wysiłku. Posadziłam tam jeszcze ostróżki , zastanawiam się co posadzić przed iglakami?
Ewo Chyba w końcu uda mi się wyhodować własne hortensję
tobie zawsze to tak sprawnie wychodzi a ja miałam same nie powodzenia.
Kasiu Póki nic nie zniszczy to może leżeć gdzie chce

Soniu Nie spodziewałam się, że winogrona mają takie korzeniska myślałam że przesadzenie zajmie mi chwilkę i po sprawie. Niestety jednak kosztowało mnie to sporo wysiłku. Posadziłam tam jeszcze ostróżki , zastanawiam się co posadzić przed iglakami?
Ewo Chyba w końcu uda mi się wyhodować własne hortensję

Kasiu Póki nic nie zniszczy to może leżeć gdzie chce

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Masz piękny zadbany ogród. A ja teraz dopiero tu dotarłam. Teraz czas prac ogrodowych i mniej czasu na forum. 

-
- 1000p
Oj nie jest taki zadbany ale staram się jak mogę najważniejsze, że jest progres cały czas coś zmieniam na lepsze 

- cyma2704
Anitko ja jestem wielbicielką traw, posadziłabym przed kulkami turzycę evwergold lub jednoroczną zwiewną ostnicę. Kolorów już będzie sporo, a trawy będą zdobić cały rok.