Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Witaj Moniko ;:196
Ależ się u Ciebie dzieje ;:oj PIĘKNIE ;:180
Cudowne szachownice ;:63 ;:63 Magnolie też ;:333 Sasanka ma taki śliczny niespotykany kolorek ;:215
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika,
fajne te skrzynie na pnącza.
jak zarośnie, będzie super.
A jak chodzi o szkolenia - ja od jutra wybieram się na emisję głosu, wiec jakby co - teraz to już każdego zagłuszę :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś śliczne te skrzynki i pergola ;:215 . Już nie mogę się doczekać na widok kwitnących tam roślin.
Oj, będzie pięknie :D
Cudne prymulki, tulipany i cała reszta...Oj, wiosna, wiosna...Jeszcze żeby trochę cieplej było, to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
PS. Big Purple w duecie z Błękitnym Aniołem będzie ;:167
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dzień Dobry ;:3
Wczesne rano , ja rowerkiem już przyjechałam do pracy - daje mi to niezłego kopa energii taka rozgrzeweczka z rana , szkoda tylko ze mam do pracy tak blisko , nie całe 4 km

Aniu ;:196 kochana - to nie deszcz ;:145 , to zraszacze poszły w ruch - susza jest taka straszna ze uruchomiliśmy podlewanie ;:174 szachownice i ja uwielbiam , czekam jeszcze na psiego ząbka z powywijanymi płatkami kwiatków
Tereniu - sasanki w tym kolorku były cztery , dwie już się wyrodziły czy lepiej powiedzieć zanikły , ale niedawno dokupiłam trzy kolejne , niestety w innym kolorze
Madziu- ja tez jestem z siebie dumna , sama je wymyśliłam , Miso pomógł w budowie i powstały :tan Powodzenia na szkoleniu ;:196
Dorotka - ten pomysł i to połączenie dzięki Tobie ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Monia, witaj w ten piękny poranek. Skrzyneczki i pergola super wyszły ;:108
Ja tam uwielbiam każdą zabudowę ogrodową po której i przy której można dodatkowo posadzić rośliny.
Ogród wtedy robi się bardziej trójwymiarowy, a pnączy jest teraz taki wybór, że głowa mała.
Szachownic zazdraszczam, u mnie wyginęły.
A o hibiskusie właśnie o to chodzi, że nic nie wiem, mój pierwszy zakupiony w tym roku patyk hibiskusowy już puszcza listki. I też się zastanawiam co z nim, w jaką miejscówkę go zainstalować ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyszłam tutaj, bo nazwa Chłaputkowo mnie urzekła ;:65 i faktycznie pasuje do tego ogrodu ;:138 jest piękny ;:167 ;:167 ;:167 i na pewno będę częstym gościem w Chłaputkowie ;:215
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Moniko - zgubiłam cię dawno, a ty taka przyjazna dusza jesteś... dziś znalazłam i na pierwszej stronie widzę taras z dachem chyba z poliwęglanu - coś nad czym my z mężem pracujemy od ubiegłego roku. Napisz proszę kilka słów - z której strony ten taras, dlaczego tak, jak się sprawdza....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale masz cudne kolorki ;:333
I szchownice już kwitna, moje jeszcze nie :roll:
Sasanki ,pierwiosnki , ładne.I ten pomarńczowy tulipek,sliczny jest.U mnie na razie w tulupankach tylko żółto i czerwono :wink:
Magnolia piękna pani,/moja jeszcze czeka, bo póżniejsza
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

TO ja u Ciebie wcześniej nie byłam ? jakim cudem ? a u Ciebie tak pięknie . masz zmysł artystyczny i piękne aranzacje robisz ;:138 Te skrzynki przy wejściu, pergola ....a jak Ci pięknie kwitną magnolie i inne ... ;:oj pięknie , b. mi się podoba , będę zaglądać :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Słyszysz...to mi szczęka opadła :D Madzia, jestem pod wrażeniem. Ogrom fantastycznej pracy, i pomysł i wykonanie. Będzie ślicznie. Dlaczego ja myślałam, że będziesz róże sadzić w tych donicach...Miecze w ilości milion dwieście już posadziłaś? :lol:
Mi koleżanka kazała sadzić, ale chyba poczekam.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Monika Pracowity czas za Tobą. Efekty super! ;:215
Róża o tak cudnym, głębokim kolorze będzie się pięknie prezentować z Błękitnym Aniołem. ;:180
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Jak mnie kiedyś szef nakryje na tym siedzeniu na forum - to marny mój los ;:164
Dzień Dobry - zapowiada się kolejny ładny dzionek , szkoda tylko że bez deszczu , gdyby mi ktoś kiedyś powiedział że będę tęskniła za deszczem to bym go zabiła śmiechem :;230

Zuzia ;:196 - dla hibiskusika słoneczne ale raczej zaciszne miejsce należy się . mam jednego o takim zwykłym filetkowym kolorze , posadzony bezmyślnie prawie na ścieżce , rozrasta się i na tę ścieżkę wyłazi , trzeba mu będzie miejscówkę zmienić , lubię go bo mimo iż kwiatki są bardzo nie trwałe to kwitnie długo i wygląda jak lody jagodowe z listkami mięty ;:306

Moniko ;:196 witam Cię serdecznie imienniczko moja i w imieniu swoim i Chałaputka zapraszam

Agniesiu - tarasik jest od południa , podstawa to klejone drewno - bo nie chcieliśmy prostego by dom nie wyglądał jak stodoła , poliwęglan jest bezbarwny - mogliśmy mieć przydymiony ale bałam się ze zaciemni mi pokoje mające okna przy tarasie . Sprawdza się jak dla mnie genialnie , nie jest ciemno na tarasie , a słonko nie grzeje bezpośrednio w głowę , jedyna wada zarósł glonami , ale u nas wszystko zarasta i w tym roku będzie czyszczony karherem , wstawiam kilka zdjęć , zaraz po wykonaniu tarasu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aniu- mam 6 magnolii na razie w pełni kwitnienia dwie , kolejne 3 się szykują a żółta najpóźniejsza , dopiero pokazuje pąki

Karolinko - bywałaś w poprzednim wątku - ale i do tego serdecznie zapraszam ;:168

Gosiu- no to nasza Madzia , już mnie u niej nic nie zaskoczy - dziewczyna jest po prostu ;:202 , no tak miały być róże ale tam jest jednak zbyt mało słonka , a miecze i dalie wciąż czekają , może uda mi się zmobilizować dzisiaj Misia by pomógł mi to wszystko wytachać z garażu , ale on dziś idzie na nockę więc to będą trudne negocjacje ;:306

Aniu - i tu się z Tobą w 100% zgadzam , jak sie uda będzie piknie ;:215
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Monika ale się u Ciebie działo, skrzynie, pergola obsadzone, już sobie wyobrażam jakie będą widoki jak wszystko zakwitnie
Sami robiliście skrzynki i pergole?
Ciekawy pomysł na taras ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni ale Ty masz cudnie :D Tarasik pierwsza klasa,po pracy można wspaniale wypocząć w zaciszu domowym.

Miłego dnia :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jakby Szef miał coś do Ciebie....no w każdym bądź razie niech z nami nie zaczyna. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”