Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu, wstawiałam ostatnio link do tego odcinka ze szkółki Rosa ćwik ;:108 Moja lawenda jest oddalona od róż pasem tulipanów, ale w samą porę trafiłam na ten odcinek, bo na drugiej rabacie planowałam wsadzać róże w kółeczka z lawendy :roll:
Aniu zasładzaj nas dalej Edenkiem ;:167 .. niech się utwierdzam w słuszności wyboru ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu też oglądałam ten odcinek Mai. I nadal zamierzam sadzić róże z lawendą... jednak w znacznej odległości. :wink:
Eden jest zjawiskowa! ;:167 I Chipkiem mnie kusisz, no czemu? Nie było ładnych sadzonek tej róży w "O" to nie wzięłam. :oops: No nic będę w tym sezonie u Ciebie ją podziwiać.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Dr Jamain wyjątkowo nasycony kolor, cudna. :) A piękna Artemis dla mnie. ;:196 Też mam pas lawendy koło przyszłych ;:306 róż, ale zostawiłam 30-40cm.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Powiem szczerze, że bardzo mnie zdziwiły słowa pana Ćwika o lawendzie. Wszak sadzenie ich z różami to klasyka. Poza tym widzę w forumowych ogrodach jak pięknie ze sobą współgrają, a róże są piękne i dorodne.
Być może , gdy sadzi się lawendę pomiędzy różami, to faktycznie staje się ona zagrożeniem. Ale na obwódkach? Ja tak mam i będę miała. Lawenda się nie rozłazi, rośnie w kępach.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja też jestem lekko zaszokowana tą lawendą &różą. We wszystkich książkach pada jako pierwsza w towarzystwie dla róż. Sama co prawda takiego zestawienia nie mam. Ale uważam że fajnie to wygląda. No ale co tam wygląda, tyle osób o tym pisało od zawsze a tu taka informacja. No cóż, chyba jak zdecyduję się na lawendę z różami to mimo wszystko ją posadzę.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Właśnie zachodzi słońce....dziś pięknie przygrzewało ;:3 Pojechałam na działkę z moim nowym zakupem.
Ostentacyjnie pokazuję mojej mamci łopatę ;:oj Mamcia ma dziwną minę,po czym mówi,że złą kupiłam ;:218
Jak to złą? Łopata jak to łopata...nie ma różnych...no do kopania przecież ;:306
Okazało się,że ja kupiłam szpadel do nabierania pryzmy,a nie do kopania dołów pod moje róże ;:145
Ale ze mnie gapa...dobrze,że mam paragon,może wymienią?

Madziu ja wiem,że jak byłaś na swoich włościach to miałaś nadzieję na ciepłą pogodę.Od razu chce się pracować,a jak ziąb to nosa ciężko wystawić na dwór.Jeszcze się doczekasz ciepełka ;:65
Kupiłaś Chipka? Nie wiem co ja mam do tej róży,ale dwa mi wymarzły,a ja nadal go kupuję.To już trzeci egz:)
Werbena dalej jedna siewka,ćwiczy moją cierpliwość...ale ja sobie zaczekam.

Moni na pewno będziesz happy z Chipka ;:333

Bejka ja wciąż kocham Edena,niezmiennie ;:167

Sabinko ja swojej lawendy nie będę teraz przesadzać,bardzo lubię jej towarzystwo.Jednak teraz przy nowych krzaczkach pewnie już będę spod oka na nią patrzeć i chyba dzwonki albo szałwię posadzę ;:218
Edenka ma trochę fotek także zanim zakwitną tegoroczne róże chętnie was pomęczę :)

Aneczka w pewnej odległości lawenda nie zaszkodzi różom,ale tak się zastanawiam,że róża lubi wodę,a lawenda sucho....
Chipek kusi ....ciekawe czy majka411 jest nadal zadowolona z Chippendale? Wiem,że ma ich kilka w szeregu posadzonych...

Soniu ja uwielbiam lawendę,a w połączeniu z różami to już w ogóle ;:224

Wandziu w ogrodach angielskich to normalne,że sadzi się róże z lawendą...zastanawiające...
Ona się nie rozłazi rozłogami ;:108

Madziu ja zostawiam jak jest i nie będę jej wykopywać ;:333

Dziś przywitały mnie krokusy w słońcu skąpane...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iryski żyłkowane w różnym stanie rozwoju

Obrazek

Obrazek

Hiacynt,czy korona?

Obrazek

Łubin ten to ma powera

Obrazek

Jeżówki poczuły słoneczko

Obrazek

Czosnek niedźwiedzi chyba wyłazi ;:138

Obrazek

Hot Chocolate ;:167

Obrazek

Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny, juz od dluzszego czasu zastanawiam sie nad mariazem roza-lawenda... Te 2 rosliny maja zupelnie inne wymafania glebowe,
ale tak pieknia razem wygladaja... Osobiscie nie wiem jaki ma korzen , ale wykopywalam gipsowke... 150 cm glebokosci , 120 cm szerokosci.
;:oj , to zycie podziemne naszych roslin ;:131 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Piękne rozpoczęcie nowego wątku Aniu... ;:138
Eden u Ciebie to taka nieskazitelna piękność.. ja nie mam pojęcia jaka będzie u mnie w tym roku.
No i Dr.Jamain zakwitnie u mnie po raz pierwszy... jestem bardzo ciekawa tej róży.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu super, że udało się w ciepełku popracować w ogrodzie. :) Krokusy w słońcu masz zjawiskowe. Zakupy ogrodowe też zdarza mi się zwracać, szczególnie jak sama kupuję. Muszę jutro wszystko zostawić i wreszcie ruszyć do ogrodu pracować i zrobić zdjęcia. Ciągle brak czasu. ;:222
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ło matko - to jest jeszcze w szpadlach jakaś różnica ;:202 , do pryzmy , do kopania - do czego jeszcze ? Wyczytałam że wyszła Ci jedna werbena , u mnie też tylko jedna ale ja swoje wysiewałam 23go lutego , więc daję jej jeszcze szansę ;:173 . Ależ wiosenka piękna , krokusiki i iryski boooskie ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No kupiłam Chipka. Wystraszyłaś mnie tym wymarzaniem. Wiesz nad czym dzisiaj myślałam? Że te wszystkie strefy to o kant... można roztrzaskać. Niby strefa taka i taka to powinny bez okrycia wytrzymać do - kilkunastu a niektóre nawet do kilkudziesięciu stopni. A tu przychodzi takie -10 nieraz i koniec. No nie rozumiem... no normalnie nie rozumiem.
Łany krokusów fantastyczne. Pięknie w takiej kupie się prezentują.
Iryski przesłodkie. A cała reszta napawa optymizmem. Oj jak ja lubię takie widoczki ;:215 .
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Aniu, przede wszystkim szpadel i łopata to dwa różne narzędzia. :wink: Szpadel jest głównie do kopania a łopata do załadunku/rozładunku itp. :D Masz fotkę tego zakupu?
Łubin siałaś z nasion czy kupiłaś sadzonki? To tegoroczne czy starcze? Pytam, bo nie wytrzymałam i sama dziś posiałam nasiona... Martwi mnie, że będę musiała go później rozsadzać a łubin podobno tego bardzo nie lubi... Moja jeżówka jeszcze nie wytknęła nosa a doglądam jej codziennie bo rośnie przy samych drzwiach. Różyczki jak pędzą. ;:oj Krokusy cudne!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, Twoja Milkshake bardzo ładnie się rozrosła, mam nadzieję, że i moja w tym roku będzie troszkę ładniejsza, bo w zeszłym za ciekawa nie była, może jej miejsce nie służy? Dobrze, że zajrzałam, bo miałam już w miejsce wysianej werbeny zasiać coś innego, ale w takim razie poczekam jeszcze, piękne te łany krokusików ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, dałaś strzał z tym szpadlem ;:306 Na werbenę jeszcze cierpliwie poczekaj. Moja dwa dni temu ruszyła jak głupia...a wcześniej miałam jakieś 5-6 sieweczek :shock:
Uwielbiam twoje zdjęcie białych krokusów na tle mchowego kamienia.. Boskie ;:oj
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Nieźle spóźniona jestem, ale przynajmniej miałam co oglądać.
Przecudne róże, jak mi już tęskno do nich w realu.
Śliczne kępki krokusów.
Jak ja lubię takie fotki z budzącymi się do życia roślinkami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”