Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Monia, szok, ale masz urodzaj naparstnicy ;:oj Ja co roku muszę kupować nowe egzemplarze!
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Pogoda dopisuje - mamy prawdziwe przedwiośnie ;:3
Obrazek

W mojej okolicy w nocy nie było już mrozu, a w dzień cały czas na plusie. Śnieg topinieje w błyskawicznym tempie, szczególnie gdy wychodzi słońce. Dzisiaj zmobilizowałam się, żeby oskubać przywrotniki, ściąć zeszłoroczne piwonie, floksy, irysy, jeżówki, liliowce i inne. Oczywiście to tylko początek prac - było tego 4 pełne taczki. Połowa lewej rabaty oczyszczona. Zostały do przycięcia lawendy i róże.
Obrazek

Obrazek

donice przygotowane do sadzenia nowych roślin
Obrazek

Na rabatach, w miejscach, gdzie nie ma już śniegu, widać coraz więcej oznak wiosny
Obrazek

Obrazek

-- N 22 lut 2015 19:45 --
AnaAn pisze:Monia, szok, ale masz urodzaj naparstnicy ;:oj Ja co roku muszę kupować nowe egzemplarze!
Ja też co roku kupuję ;:108 Pierwszy raz zostawiłam kwiatostany z nasionami i oto efekt. Było już jesienią widać, że się wysiały. Ładnie przezimowały pod śniegiem i teraz mają się nieźle, ale zajęły wszystko dookoła i muszę się za nie wziąć jak najszybciej, bo wysiały się również w środku przetaczników i róż ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obikowe łupy - orliki niebieskie (brak fotek) i fiołki - śliczne niczym z koronki :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W domu powoli dekoruję i tworzę wiosenny nastrój ;:113
Z okien widać już część dekoracji - w tym roku będzie u mnie na wiosnę kolorystyka biel - niebieski - limonka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tym razem już sztuczne hiacynty
Obrazek

Obrazek

Pozazdrościłam ptaszkom noszącym w dziobkach kawałki gałązek na gniazda (tak, już dzisiaj widziałam, że zaczynają wić gniazdka), więc uplotłam takie mini domowe :lol:
Obrazek

Obrazek

i wesołe zające
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moniś jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego gustu i wyczucia estetyki. ;:180 Cudowne aranżacje tworzysz. ;:167
Muszę sie pochwalić, że i ja mam sporo siewek naparstnicy. Specjalnie zostawiłam jeden kwiatostan, by dojrzały nasiona. Późnym latem rozsypałam po długości płotu i jakie było moje zdziwienie, gdy dziś zobaczyłam cały rządek małych siewek! :heja Hura! To samo zrobiłam z ostróżką ale jej nie widzę albo nie umiem rozpoznać. :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie już czuć Wielkanoc :D
Ale przyspieszasz czas
Kto by przypuszczał, że bedziemy robić porządki w lutym.
Ten sezon zapowiada się bardzo sympatycznie
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moniś jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego gustu i wyczucia estetyki. ;:180 Cudowne aranżacje tworzysz. ;:167
Muszę sie pochwalić, że i ja mam sporo siewek naparstnicy. Specjalnie zostawiłam jeden kwiatostan, by dojrzały nasiona. Późnym latem rozsypałam po długości płotu i jakie było moje zdziwienie, gdy dziś zobaczyłam cały rządek małych siewek! :heja Hura! To samo zrobiłam z ostróżką ale jej nie widzę albo nie umiem rozpoznać. :oops:
Dziękuję, Aniu ;:196
Ja również zostawiłam ostróżkę, ale nie widzę siewek ;:185 . Może musi mieć bardziej sprzyjające warunki :?:

-- N 22 lut 2015 21:28 --
Margo2 pisze:U Ciebie już czuć Wielkanoc :D
Ale przyspieszasz czas
Kto by przypuszczał, że bedziemy robić porządki w lutym.
Ten sezon zapowiada się bardzo sympatycznie
Gosiu, zaczęłam dekorowanie już jakieś dwa tygodnie temu, ponieważ robię sporo dekoracji i chcąc, żeby nacieszyć się nimi dostatecznie zaczynam dość wcześnie, żeby czuć wiosnę. Poza tym za chwilę będę każdą wolną chwilę spędzać w ogrodzie i nie będę miała czasu na robienie dekoracji ;:173 .
Obejrzałam dzisiaj róże - mają się nieźle, choć zauważyłam parę ciemnych i popękanych pędów ;:218 Z cięciem róż jeszcze muszę jednak zaczekać ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj wiosnę czuć u Ciebie niesamowicie. W każdym kącie i w ogrodzie i w domku. Bardzo ładne wianuszki, kuleczki, wstążeczki itd. Od razi się humor poprawia po takich widoczkach.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia szok naprawdę taki wystrój serfujesz co chwila to inna aranżacja w domu. Widać kobieca ręka .Faceci tego nie mają taka żona to skarb. Podziwiam ;:oj
Widzę że miejscami zalega u ciebie sporo śniegu. W kujawsko pomorskim nic nie ma. Sprzątanie rabaty jak najbardziej popieram. Po co potem niszczyć krokusy ;:168 .Piękne fiołki kupiłaś ;:108 . Słonecznych dni życzę ;:3
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko melduję się i ja w Twoim nowym wątku :wit Jak zwykle spóźniona, ale za to zachwycona Twoim ogrodem niezmiennie ;:167
Widzę, że już świętujesz Wielkanoc? Cudowne dekoracje ;:215
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

witaj..widzę że twardo wziełaś sie za pracę.w ogrodzie .u mnie jeszcze się nie da ;:222 Dekoracje masz cudowne... ;:215 ;:138 jesyem pod wielkim wrażeniem..najpierw oniemiałam na samym wstępie...zachwycona gamą kolorów w ogrodzie...a póżniej Twoim talentem..do dekoracji wnętrz..jesteś wielka ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękny wystrój w Twoim domu,masz talent i smak,wyczucie estetyki ;:63
Te zające strasznie mi się podobają...jak tylko spotkam to biorę bez zastanowienia ;:108
Fiołki bardzo ciekawe,uwielbiam z koronkami .
Jak tak oglądam i podczytuję co już zrobiłaś w ogrodzie to mam ochotę teraz jechać i to samo zrobić ;:108
Może w środę mi się uda ;:65
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że Wielkanoc dużo wcześniej w tym roku ;:306 Fajnie wygląda ten wianuszek biały. Jaskry świeże czy sztuczne? I skąd ty bierzesz te śmieszne zajączki ;:oj są słodziutkie ;:167
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ależ piękne dekoracje świąteczne. Śliczne wręcz. Już czuje się Wielkanoc.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, kapitalne aranżacje. Bardzo gustowne i wpasowujące się w moje klimaty ;:224 Najbardziej jednak podobają mi się różnego rodzaju świece i świeczniki. Uwielbiam ten miękki poblask ognia wieczorową porą. W zimie jest kominek, a w lecie substytut w postaci świec ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”