Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

A ja jeszcze nie wycinałam starych liści ciemiernika ;:185 szczeniaczki cudne, mamuśka też ;:167 ma rwanie ;:306
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu Obrazek dziękuję za Twoje serduszko drewniane ... śliczne .

Widok za bramą mam już taki sam ...zielony ;:oj

..a bratków mrożonych to ja jeszcze nigdy nie widziałam ...co to tam wyszło z ziemi ...? żółty szpic .

Krety złośliwe , u mnie to samo chodzę tylko i grabię na równo Obrazek

Sprzęt pierwsza klasa . Misie kochane do wycałowania i przytulania, dla nich też przesyłam serduszka Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU nie tylko u Ciebie dzień porzadkowy, ja też Dom Ogrodnika do stanu wejścia do niego doprowadzałam. Podobnie jak u Ciebie przydasie w każdym kącie, robiłam sadzonki pelargoni, nie wiem z jakim skutkiem ale próbuję.
Na psiaki cały czas spoglądam i medytuję.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu widok piękny, maluchy cudne, ale serducho, szacunek, wspaniałe dzieło. ;:196 Wiosna na rabatach i w domku ogrodnika. ;:138
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

A może ten perukowiec gdzieś tam jest pod ziemią?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne przedwiośnie u Ciebie ;:215 Szkoda tylko, że noce z przymrozkami!

Pogoda idealna na pierwsze porządki!

Pepsi znowu została mamusią ;:oj Ale tłuścioszki! ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam poniedziałkowo. :wit Słoneczko i wiatr, a do tego jeszcze silny wiatr...taki był u mnie poniedziałek. I mróz jakiś nadchodzi, bo wyszłam na chwilę na dwór...i szybko wróciłam. :D

Beti - Widok za bramą owszem, nie będę skromna....i mnie urzeka. O każdej porze roku. Najładniej jest latem, jak zboże dojrzewa. Już nie mogę się doczekać. :wit

Tulapku - Jednak dałam do myślenia pisząc o adopcji :wink: Oczywiście, wiem, że znasz się na żarcikach. Jak ferie? Masz jakieś plany?

Karolka - I jak minęły walentynki?? Miło?

Aniu - Kret paskuda, fakt. Mam nadzieję, że sadzoneczki nie wciągnął sobie do korytarza. Nie mogę jeszcze odkryć, bo zmrożona ziemia. :D

Miłeczko - Nawet nie masz pojęcia jak bardzo ucieszył mnie zakup makiery. Polowałam na nią, jak tylko dowiedziałam się o jej istnieniu...lepiej późno, niż wcale. Teraz będzie prosto ;:136

Marysiu - Usunęłam liście ciemiernika, bo mi przeszkadzały, ale w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam. Nie były za ładne. ;:224

Violka - Misiom całuski dałam, bo jakże inaczej przejść obok nich...oczywiście najpierw wsypuję żarełko, a potem są przytulaski i całuski. Słodkie są. I zauważyłam poruszenie w lawendowych wysiewach....jakiś kiełek o wymiarach 1 mm pojawił się ponad ziemią. A żółty szpic....nie mam pojęcia co to :oops:

Krysiu - Domek ogrodnika to moje królestwo i moja rupieciarnia. Ale już wejść nie mogłam, więc postanowiłam uporządkować swój świat. I jeszcze jeden regał dostawiłam ....żeby było więcej miejsca.

Soniu - Dziękuję. Serducho wycinał mój M...zmuszony przeze mnie. Ja dałam kolor i różę :D

Madziu - Myślę, że jest. Nie mogę jednak wykonać tej operacji, bo kretowina zmarźnięta. :D

Izuś - Dawno Cię nie było, a widzisz tyle zmian. ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No ferie w porządku,pierwszy tydzień w ogrodzie,drugi w książkach(do nauki)
Tylko u mnie też się oziębiło to zrobiłem trochę kwiatów z origami.Na gazetkę szkolną.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu hej :wit
Wiosenny wianek, ciemierniki w pąkach, puchate maleństwa, wiosna już za rogiem ;:138
Ach te krety...ludzie latają w kosmos a skutecznego środka jeszcze nikt na te paskudy nie wynalazł.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu wiosna idzie :) ... To widać w naszych ogrodach. U ciebie pierwsze oznaki już są.
Kret nie tylko Twój taki złośliwy :evil: Mój w miejscu gdzie posadziłam śnieżynki wywalił taki kopiec, że pewnie śnieżynek nie będzie :evil:
Roślinki na razie ostrożnie wychylają nosy. U nas dzisiaj rano było - 6*. Jeszcze luty przypomina nam, że jest zima. Oby nie było większych mrozów, bo u mnie nie ma nawet deka śniegu. W dzień na plusie, a noce bardzo zimne i na dodatek sucho :?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna pogoda zachęca do prac w ogrodzie. Już coś działacie? Myślałam już o cięciu powojników, hortensji, winorośli....Już chyba czas... :?:

Tulpaku - Nigdy się nie nudzisz, prawda? Piszesz, że w drugim tygodniu ferii łapiesz za książki. WEŹ nie przesadzaj ;:14 , baw się, odpoczywaj. Po to są ferie. :tan

Aniu - Odpukać....ale od tygodnia nie mam świeżego kopca. :uszy Dostały w prezencie świeczkę :tan

Dorotko - Mój kret na razie przepędzony świecą. Taką mam nadzieję :D

:wit
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękny ogród w letnim wydaniu i zimowym
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Właśnie wróciłam z inspekcji ogrodu za ogrodzeniem gdzie krzewy i jarzyniak jest i teren cały w czarnych pagórkach ;:131 Jak ziemia rozmarznie to wytaczam armaty ;:163
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nigdy się nie nudzisz, prawda? Piszesz, że w drugim tygodniu ferii łapiesz za książki. WEŹ nie przesadzaj ;:14 , baw się, odpoczywaj. Po to są ferie. :tan
No a jeszcze fajniejsze potem są oceny i stypendium od wójta w 3 klasie,no ja się doczekać już nie mogę :tan
1200 zł na zielone,cudo ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słoneczko pięknie świeci, ręce niespokojne...Niestety mój ogród musi jeszcze troszkę poczekać, bo dzisiaj wyjeżdżam i wrócę dopiero późnym wieczorem. Szkoda mi tego pięknego dnia, ale cóż. Mam nadzieję, że jutro też będzie pięknie i pogoda pozwoli na prace ogrodowe.
Chciałabym w tym sezonie rozmnożyć hortensje bukietowe. Mam kilka różnych, uwielbiam te krzewy. I moze podzielicie się ze mną swoimi doświadczeniami w tej kwestii? Marzy mi się szpaler z tych krzewów wzdłuż wschodniej ściany domu. Nic tam nie rośnie, nie miałam nigdy koncepcji na to miejsce. Jest opaska polbrukowa, trawnik i jakoś pusto.

Marzenko - Miło mi słyszeć takie słowa. Zapraszam i dziękuję. ;:196

Marysiu - Od ponad tygodnia kret przestał mi dokuczać. Jestem czujna, bo znam te gadziny. M włożył do kopca świecę dymną. I na razie spokój. ;:108

Tulapku - A to co innego. Zwracam honor ;:180 Kasa jest nam ogrodnikom potrzebna do zaspakajania naszych chciejstw. Jesteś ambitnym i mądrym chłopcem. Jak ja się cieszę, że jesteś. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”