Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Post »

Monia następna cudna fuksja. ;:167 . Kwiaty fuksji rzeczywiście tak się zmieniają że można pomylić odmiany. Słonecznego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku Misty Grey Lady jest fuksją przepiękną ;:167
Fajny kompaktowy wzrost i takie subtelne, eleganckie kwiaty w delikatnym kolorze ;:167
Tylko przez całe lato walczyłam z grzybem na niej ;:223 Tak jak przy innych fuksjach wystarczały opryski prewencyjne, tak tę roślinę pryskałam co kilka dni wciąż zmieniając środki grzybobójcze ;:134
W tym sezonie powieszę ją w innym, bardziej przewiewnym miejscu może nie będzie tak chorowała ;:219

;:196
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko, rzeczywiście pełna uroku ta Lady:). Powiedz mi czym je zasilasz w czasie sezonu?
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Szczerze mówiąc ja tych malutkich też nie potrafię przezimować, zawsze padają. U mnie na parapecie są tylko trzyma malutkie sadzonki, które udało mi się pobrać wcześniej. Z całą resztą poczekam jeszcze. Tylko problem jest taki, że za wiele miejsca przy oknie nie mam. :roll:
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

Kirunia pisze: Fuksja którą kupiłam jako Hampshire Prince ale mam co do tego wątpliwości. Może pomożecie mi ją zidentyfikować?

Obrazek

No ja nie pomogę :wink: Ale jest boska, wygląda jakby się na nią farba wylała :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Moniko, piękne masz fuksje i pelargonie też. Gdzie je kupujesz zgodne odmianowo? U mnie niestety można kupić tylko NN ale i tak je lubię i co roku kupuję:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Izunia zasilałam nawozami zakupionymi w sklepie http://www.fuchsiahybrida.pl/ tym samym w którym kupiłam większość fuksji ;:108

Krystianie mnie też bardzo brak miejsca przy oknach. Szczególnie, że tyle jest tych doniczek. Już nawet przy jednym oknie to regał postawiłam żeby jak najwięcej doniczek zmieścić. Mówię Ci istne szaleństwo ;:202

Zgadzam się z Tobą Gosiu jakby sobie panienka sukieneczkę w farbce zamoczyła ;:306

Ewuniu miło mi Ciebie gościć :wit większość roślin kupuję przez internet w sklepie o którym wspomniałam na początku tego postu. Część mam z wymianek z kochanymi Forumkami ;:167 Zdarzyło mi się też zakupić rośliny w sklepie ogrodniczym lub na bazarku, ale te jak sama wiesz zazwyczaj są NN i często w pakiecie z chorobami i robaczkami ;:14
Kacha78
100p
100p
Od: 5 wrz 2014, o 10:39

Post »

Witam jestem pod wrażeniem ;:oj ja co roku jakąś kupuje i ledwie do połowy lata dotrzymuje ;:145 potem tylko puste miejsce pozostaje. Twoje fuksje boskie o jakich marzę .I w tym roku znów spróbuję ;:124 może tym razem się uda. Pozdrawiam i zazdroszczę ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=81437
Awatar użytkownika
Firletka
500p
500p
Od: 16 mar 2009, o 16:19

Post »

Kirunia pisze: Zdarzyło mi się też zakupić rośliny w sklepie ogrodniczym lub na bazarku, ale te jak sama wiesz zazwyczaj są NN i często w pakiecie z chorobami i robaczkami ;:14
Monika :jakie to znaczenie ? Ty wyprowadzasz na piękne okazy nawet te najbardziej zabidzone zdechlaczki. Pod dotknięciem Twojej ręki wszystko rozkwita . Niektórzy mają taki dar ;:167
Pewnie że jest ryzyko zainfekowania całej uprawy , ale masz sposoby - izolacja, kwarantanna, szpital, sanatorium, rekonwalescjencja i ... taaadaam ! Jest cudo ! ;:oj :D
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p

Post »

A wracając do tej Twojej nieokreślonej, to podobna do Racine jest.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Dobry wieczorek wszystkim :wit
Kompletnie można zwariować z ta pogodą ;:223 W sobotę była piękna wiosna +10 stopni na dworku. Dziś zaledwie +1 w dzień a teraz -4. Takiej huśtawki to chyba nigdzie na świecie nie mają ;:222
Dobrze, że roślinki w domku nie odczuwają tych zmian i czując nadchodzącą wiosnę wyciągają swoje listeczki w stronę słońca ;:3

Kacha78 witaj na moim wątku. Fuksje potrafią być kapryśne. Zupełnie się tym nie przejmuj ;:185 Mnie nie bardzo udają się pelargonie ale postanowiłam z nich nie rezygnować. Może za jakiś czas nauczę się opiekować nimi ;:173 Do tego czasu podziwiać będę je na innych watkach ;:oj

Madziu kochana moja sąsiadko ;:196 a ile to radości zobaczyć kwiatek u takiej bidulki.... sama o tym wiesz. Sukcesy owszem mi się zdarzają ale i porażek co nie miara ;:14 Niektórym roślinkom to nawet NFZ nie pomoże ;:306

Gosiu Racine to chyba jednak nie jest bo ona ma zupełnie inne pąki od mojej - bardziej okrągłe . A u mojej fuksji pąki są bardziej podłużne. Jednak kwiaty to mają bardzo są podobne do siebie ;:219

Fuchsia Lisa

Obrazek Obrazek

Pelargonia Tenerife Magic

Obrazek Obrazek

Miłej i spokojnej nocki ;:196
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Witaj Monia,jak ja się cieszę że masz swój wąteczek :D Zupełnie przypadkiem go odkryłam,dobrze że późno niż wcale.
Ja tak "zimuję jak miś" nic mi się nie chciało działać z kwiatkami jeszcze,ale ktoś na pw napisał mi o wiośnie i "pobudził do życia".Tydzień temu powyciągałam swoje kwiatki z zimowiska,troszkę strat jest,ale to normalne i w kilku donicach zgubiłam oznaczenie,to mnie troszkę martwi,bo nie jestem pewna która to przecudna Jade Nadine :roll:
Pisałaś,że straciłaś pelargonię elegans,a ja mam ją od Ciebie i ma się dobrze w dwóch egzemplarzach,możemy coś zaradzić na Twoją stratę ;:196
Monia czy podlewasz swoje kwiatki już nawozem?ja boję się troszkę ,żeby nie przesadzić z tym,one w ogóle bardzo są przesuszone po tym zimowaniu i nie wiem jak je teraz podlewać żeby nie zalać ani też przesuszyć,oj zawsze coś....
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Witam Cię Madziu kolejna miłośniczko fuksji. Tą osobą która pisała na pw to chyba ja ;:306 .
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p

Post »

Kirunia pisze: Gosiu Racine to chyba jednak nie jest bo ona ma zupełnie inne pąki od mojej - bardziej okrągłe . A u mojej fuksji pąki są bardziej podłużne. Jednak kwiaty to mają bardzo są podobne do siebie ;:219

Jak dla mnie to kwiaty mają identyczne....a pąki, cóż...nie wiem czy można się zdjęciem kierować, bo wystarczy fotkę cyknąć bardziej z dołu i pąk już będzie wyglądał na bardziej okrągły :)
Jaka by nie była, to jest śliczna ;:108 Chciałam sobie zamówić jakąś fuksję z tego sklepu o którym pisałaś, ale wszystkie które mi się podobają już są wyprzedane :cry:
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Przemekt23 pisze:Witam Cię Madziu kolejna miłośniczko fuksji. Tą osobą która pisała na pw to chyba ja ;:306 .
oj tak ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”