Galeria.Dalie Anulki

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalie to chyba wywiozę a lilie przy domu do donic :? Szkoda by było przeoczyć pięknych kwiatów no i zapachu :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja też zarażona przez Ciebie zamówiłam w tym roku dodatkowao ok. 30 sztuk dalii. Sama mnie przekonywałaś ,że można je posadzić na małej powierzchni. W zeszłym roku były takie piękne. Też zamówiłam kilka nowości, czekam do marca na paczkę, bo chyba wtedy nam przysłano rok temu :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko sama przyznasz ,ze to cudowne kwiaty pod kazdym względem :D Niesamowita kolorystyka i długośc kwitnienia.Zapowiada się upalne lato więc dla dalii znakomita pogoda :D Rób zdjęcia a potem będziemy podziwiać te cudności :shock: Cieszę się ,ze na coś sie przydałam :D
Szkoda tylko ,ze taka dzieli nas odległośc :? Normalnie jakis pech :evil: Mam wielu super znajomych z forum ,którzy mieszkają w Twoich okolicach a tu tak daleko.Inaczej mogłabym podziwiac na własne oczy Twoje kwiaty :D
Proponuję Ci jeszcze lilie, bo mozna je sadzic do donic a wrazenia wzrokowe jak i zapachowe są nieziemskie :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu oczywiście będę pstrykać, teraz dalie będą sadzone w inną glebą piaszczystą , zobaczę jak tu się sprawdzą.
Czekam na tą przesyłką z niecierpliwością. Szkoda tylko, że te szlachetne dalie tworzą takie małe karpy, jakie posadziłam takie jesienią wykopałam, nawet nie ma jak ich podzielić, gdybym chciała się z kimś wymienić.
Masz rację ,szkoda, że dzieli nas taka ogromna odległość, miałybyśmy o czym poplotkować, ale nic straconego, jak urządzę ogród to zapraszam do siebie. Nie wiem dlaczego tak się w Polsce przyjęło ,że Krakusy to centusie, niezbyt życzliwi ludze, ten mit należy obalić, tak jak w każdym środowisku, są dobrzy i żli ludzie. A sama zauważyłaś ,że masz z naszego rejonu fajnych znajomych.
A lilie na razie mam te z zakupów zeszłorocznych, nie planuję kupować , ale może w przyszłym sezonie, mnie one bardzo się podobają, ten rok postawiłam na dalie i hosty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Anulka oglądałam twoje dalie są niesamowite. Tak przepiękne że aż dech zapierają. Ja miałam 3 krzaczki ale też Ladnie wyrosły. Zamówiłam jakież 12 i myślałam ze to dużo ale jak przeglądam ten post to widzę że mam ich mało.
Pozdrawiam
Mariola
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

faktycznie Dorotko moja kolezanka ma męża z Krakowa i ciągle go wyzywa od'' krakusów'',że niby taki chytry.Zawsze mi się z tego chce smiać :D Ja nie mam lepiej ,bo u mnie wszyscy z poznanskiego i u mnie w domu zawsze była wielka oszczędnośc.Ja juz nie jestem taka :)

Mam nadzieję ,ze dalie w tym roku będą dorodne.Ziemia musi być rozluzniona więc pomysł z dołozeniem piasku jest doskonały.A te ekstra rzeczywiscie tak szybko się nie rozrastają i co gorsze po 2-3 latach potrafią wyginąć.

Mariolu :D swoją kolekcję zawsze mozesz poszerzyć.Zobaczysz co Ci wyrosnie w tym roku i w następnym mozesz dokupić nowe gatunki :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

witam!!! anulko
ladne te twoje dalie ja tez mam ale prawie wszystkie pomponowe i czerwone wysokie i niskie ale dopiero na wiosne zobaczę ile mam karp bo na jesieni sporo wydałam znaiomym bo za dużo już nie chcę jednakowych wsadzę troszkę innych
kolorów podziwiam cię to kosztuje pracy bo i wiatr ich lamie jak sązawysokie
na razie tyle :roll: :roll:
pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Pestko
Nie jest tak zle z tymi daliami.U mnie jakoś się nie łamią ,bo sadzę bardzo gęsto i zawsze jakos się podtrzymują.Lubię kwiaty a przy daliach nie ma duzo pracy(jak dla mnie)a poza tym kwiaty maja wspaniałe :D Sama jestem ciekawa co tez wyrosnie w tym roku?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Kochani dziś zajrzałam do piwnicy.... :shock: moje dalie puściły pędy. Chyba je stracę bo nie mam już możliwości ich wsadzić do ziemi a i zimnych pomieszczeń póki co nie mam.!!! :shock:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

anulka pisze:Obrazek
Normalnie szok!!!!
Dalia o kwiatach gigantach, no chyba na jakichś sterydach :shock: :shock: :shock:
A te zupełnie białe na wcześniejszych fotkach też takie olbrzymy???
Gdzie nabyłaś te cuda anulko?
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam pytanie. kiedy mniej więcej Aniu wsadzać do doniczek dalie.Trochę pokupowałam a jeszcze czekam na przesyłkę p.Lipienia?
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje dalie Anulko są wspaniałe, a sama się w nich kocham od zawsze.
Bo dalia to dalia, zawsze wygląda jak należy
Tylko że niestety to jest miłość jednostronna, bo mój szanowny małżonek za"badylami" nie przepada i dzięki niemu niestety straciłam kilka pięknych (moim zdaniem) dalii. Ja nazw nie znam, kupuję to, co mi się podoba, nie jest bardzo wysokie (nie mam do czego ich przywiazać, a szkoda, gdy się pokładają po ziemi) i to, co nie jest kosztowne.
Ale jeszcze pozwolę sobie pooglądać Twoje kwiaty
Pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aga dziękuję za odwiedziny :D
Szkoda,ze tak masz z M ,ale u mnie jest to samo-dla mojego najładniejsza jest tylko trawa i to ,jak nie rosnie :evil:
Ja swoich dalii nie przywiązuję do palików tylko gęsto sadzę jedna obok drugiej.W miarę ,jak rosną usuwam liscie od dołu ,aby słońce miało dostęp do schowanych pączków.czasami cała łodyga jest oskubana i tylko góra ma liscie.
Jutro powstawiam zdjęcia,bo dzisiaj juz pózno a jutro poniedziałek :evil:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam!