Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj w moim ogródku, Miła Katko! Ale usiądź raczej na huśtawce, będzie Ci wygodniej! ;:33
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej! ;:100

Jutro dokleję jeszcze kilka zdjęć. :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

stokrotka12311 pisze::roll: Tak myślałam ze tu będzie pięknie :D i nie pomyliłam się :D
Witaj stokrotko! Bardzo się cieszę, ze odwiedzasz mój ogródek! Bardzo się cieszę, że Ci się podoba ale przyznaję, że zaskoczyłaś mnie tym "myśleniem". Miło zaskoczyłaś!
Przychodź tu kiedy tylko będziesz miała ochotę! Ja też już u Ciebie byłam i pójdę jeszcze nie raz! Szczerze mówiąc, nie pamiętam, czy coś napisałam, ale pamiętam, że byłam pod wrażeniem Twoich niezwykle gustownych kompozycji kolorów i form! Nie mówiąc już o niezwykłym bogactwie roślin! :D
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Kwiatuszku, dopiero teraz trafiłam do Twojego ogrodu - spacer o piątej nad ranem był wyjątkowy. Tyle cudownych roślin, kwiatów kwitnących - a te warzywa - aż ma się ochotę je schrupać. A nie wspomnę już o malinkach... mniam mniam..
Na pewno będę regularnie odwiedzała Twój ogród - może już nie o tak wczesnej porze, ale na pewno jeszcze nie raz "wpadnę" z niezapowiedzianą wizytą, po prostu będe tutaj stałym bywalcem...

Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Kilka dni mnie nie było a tu taka niespodzianka. Prezentacja takiego pięknego ogrodu :roll: Ale już wszystko nadrobiłam, uroczo i przytulnie u Ciebie, a ta ilość ciekawych roślin jeszcze nie raz mnie tu przyciągnie :P Mam nadzieję, że psiak mnie nie przegoni bo wygląda rozkosznie :oops:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Serdecznie gratuluję i dziękuję Fleur 78
:D
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lucynko, Piku, bardzo sie ciesze z Waszych odwiedzin!

Lucynko, możesz odwiedzać mój ogród o dowolnej porze!
Piku, nie bój się pieska, on jest bardzo gościnny! ;:214

Każde miłe słowo jest balsamem dla mojego serca i... dla moich rączek, którym się czasem nie chce wyrywać chwastów... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ojej, jaki zaszczyt mnie spotkał! Nawet Jego Wysokość Admin ;:195 do mnie wstąpił! ;:87
Specjalne pozdrowienia dla Admina! ;:100

I zapraszam częściej do mojego ogródka na wirtualną kawkę! ;:40
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Bez przesady... :wink: , o niebo lepiej się orientujesz zapewne w tematach ogrodowych niż ja
...a ja pozostaję jedynie informatykiem.... i pilnującym przestrzegania Regulaminu o czym właśnie dyskutujemy z Właścicielami Forum. - będą poprawione pewne rzeczy na Forum , które przeszkadzają wielu z Państwa. A o co chodzi poinformuję wkrótce. :D
:idea:
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki pomocy eMZet, mogę Wam pokazać zdjęcie satelitarne mojego ogródka!
Zdjęcie jest co prawda sprzed kilku lat (widać na nim tylko tych kilka pierwszych drzewek owocowych: takie trzy plamy, na lewo od domu), ale daje jakieś wyobrażenie. Tak trochę ponad połową prawego boku zaznaczonego kwadratu, widać znany Wam ze zdjęcia skręt w lewo, do nas i prowadzącą prosto drogę z zaroślami. (Cześć tych zarośli należy do nas i została później wykarczowana. Obecnie znajduje się tam mały tarasik, pseudo- skalniaczek, drzewka figowe, kwiaty i warzywniak).

Obrazek

I tutaj uświadomiłam sobie, że z wrodzonym sobie wdziękiem, biorąc przykład ze znanej postaci, przeskoczyłam płot... :lol: :lol: :lol:

Gdybyśmy wiec tak wrócili do tego miejsca na zdjęciu i skręcili w lewo, znaleźlibyśmy się przed naszą bramą. Oto i ona.

Obrazek

A tutaj, zdjęcie robione "od wewnątrz". Tak pięknie prezentowały się te dwa gołąbki... (a może turkawki :?: )

Obrazek

Jak widać, wzdłuż murku, przy ścieżce do skrzynki pocztowej, zostało jeszcze trochę miejsca na sadzenie :lol: :lol: :lol:

No i oczywiście, cdn. :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Administrator pisze:...a ja pozostaję jedynie informatykiem....

Informatyk ;:101 w tym wypadku cenniejszy niż ogrodnik, bo "ogrodników" tutaj co nie miara! ;:27
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapomniałam o bardzo ważnej rzeczy! ;:14 Na tym zdjęciu z gołąbkami, po prawej stronie, widać ten nasz pierwszy, "słynny" bez... :oops: Aż mi wstyd, że miałam kiedyś do niego takie oziębłe uczucia... Ale potem nasadziłam mu, to tu, to tam, kilku braciszków, dla towarzystwa... :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj , Alu ! Poczytałam Twój wątek z zainteresowaniem i obejrzałam ładne zdjęcia. Mieszkasz w pięknej okolicy i tak o niej piszesz ,że prawie można sobie ją wyobrazić. Widać ,że jesteś osobą kochającą przyrodę,więc pewnie wiele serca i pracy włożyłaś i nadal wkładasz w tworzenie ogrodu. A ten ogród jest...niezwykły. Widać ,że, jak sama mówisz, improwizujesz , ale robisz to ze smakiem i wyczuciem , dlatego zakątki , które zaprezentowałaś są urocze i nastrojowe. Palma w ogrodzie, jukka i bananowiec ! No tak, klimat jest u Ciebie łagodniejszy ... zazdroszczę, szczególnie tej palmy :D Zajrzę ponownie...nie oprę się takiej pokusie. Pozdrawiam , Ewelina
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko, dziękuję serdecznie za odwiedziny i miłe słowa! :D

W ogrodzie, ciągle jeszcze coś zmieniam, poprawiam... Rośliny rosną a ja nabieram powoli wprawy i doświadczenia. Popełniłam sporo błędów, ale na szczęście rośliny potrafią wybaczać...
Na przykład kamelia, którą posadziłam w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiedniej ziemi i na domiar złego, zbyt głęboko! Kiedy po roku, kiedy już było z nią bardzo źle, przesadziłam ją w odpowiednie miejsce, do odpowiedniej ziemi i na odpowiednią głębokość, odwdzięczyła mi się nie tylko zdrowymi, błyszczącymi, młodymi listkami, ale również pięknym kwitnieniem! :D

Albo ten trawnik, w którym rosło wszystko, tylko nie trawa. Po dwóch latach nawożenia, odchwaszczania, wapnowania wertykulowania i regularnego koszenia, jest już prawie przyzwoity... :D

Wpadaj, Ewelinko, kiedy tylko będziesz miała ochotę! Będzie mi bardzo miło! :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

oczywiście też odwiedziłem Twój ogród i bedę odwiedzał go na bieżąco...wszystko jednak już powiedzieli poprzednicy więc tylko..gratulacje!!!
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję, Józefie za odwiedziny!
Odwiedzaj jak często będziesz miał ochotę! Moja wirtualna furtka jest zawsze otwarta dla Miłych Gości! :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”