Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
Persymona ja jestem go bardzo ciekawa,oznaczę go porządnie,żeby mi nie zginął w czeluściach ziemi 

Flaming Flag
Crispy Gold
Quuen of Night
Dolls Minuet
Salmon van Eijk
Krokusy Spring Beauty
Iryski Katherine Hodgkin[/quote]
Witam Annes 1
Kupiłam w Biedronce takie same cebule tulipanów hybrydy darwina Samon van Eijk.Mam pytanie czy po posadzeniu na drugi rok takie tulipany zachowują swoje cechy gatunkowe?Czy może się okazać że po rozmnożeniu się cebul za 2 lata będe miała zupełnie inny kolor takiego tulipana?
Crispy Gold
Quuen of Night
Dolls Minuet
Salmon van Eijk
Krokusy Spring Beauty
Iryski Katherine Hodgkin[/quote]
Witam Annes 1

- Annes 77
Witaj di garden:)
Na wiosnę 2015 będę świadkiem,czy cebule odmianowych tulipanów zachowują kolor,czy tez nie...w chwili obecnej jeszcze tego nie doświadczyłam.W lipcu 2015 spróbuję wykopać kilka odmian i przechować do października.Będę robiła eksperyment
To tulipan Washington,kilka lat temu kupiłam te cebulki,które co roku tak samo zakwitają jak na załączonym zdjęciu

Na wiosnę 2015 będę świadkiem,czy cebule odmianowych tulipanów zachowują kolor,czy tez nie...w chwili obecnej jeszcze tego nie doświadczyłam.W lipcu 2015 spróbuję wykopać kilka odmian i przechować do października.Będę robiła eksperyment

To tulipan Washington,kilka lat temu kupiłam te cebulki,które co roku tak samo zakwitają jak na załączonym zdjęciu

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, widzę że robisz już jesienne zakupy...ja jeszcze nie.
Ice Cream miałam jakieś trzy lata temu... w pierwszym roku kwitły super, w drugim gorzej, ale w trzecim już w ogóle nie zakwitły...
Te holenderskie tulipany nie są długowieczne... trzeba je odnawiać.
Ice Cream miałam jakieś trzy lata temu... w pierwszym roku kwitły super, w drugim gorzej, ale w trzecim już w ogóle nie zakwitły...
Te holenderskie tulipany nie są długowieczne... trzeba je odnawiać.
- Annes 77
Gabi tak
wiem,że odmiany holenderskie w późniejszych latach słabiej kwitną,ale choć raz się nimi nacieszę i je obfocę,a potem nawet jeśli nie zakwitną to będę je miała na zdjęciach
Marne to pocieszenie,ale cóż począć?
Pojechałam do sklepu po żywność,a oprócz jedzenia kupiłam oto cebule...ten regał wyłonił się przede mną
Ice Cream kupiony na bazarku...chuchałam,dmuchałam,oznaczyłam...

A potem taki wyrósł....

No teraz to mam nadzieję,że wyrośnie konkretny okaz

Pojechałam do sklepu po żywność,a oprócz jedzenia kupiłam oto cebule...ten regał wyłonił się przede mną

Ice Cream kupiony na bazarku...chuchałam,dmuchałam,oznaczyłam...

A potem taki wyrósł....

No teraz to mam nadzieję,że wyrośnie konkretny okaz

Ja uzbierałam ponad setkę cebul irysa holenderskiego z 25 które kupiłam i posadziłam tego roku.Mam też nadzieje że będą takie same.Skoro Twoje cebule tulipana przetrwały bez zmian to jest nadzieja
Dziękuje.

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Piękna tulipaniki ,również jestem ciekawy jak urośnie ice cream 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, widać jak czegoś bardzo chcesz, to dostajesz.
Powiem szczerze, nie przemawia do mnie uroda tego tulipana, jestem jednak ciekawa takich ciekawostek u innych, dlatego będę podglądała i kibicowała. Moje tulipany są zwykłe, najzwyklejsze.Chociaż, kilka ciekawostek też miewałam, ale one chyba są wrażliwsze i częściej zanikają. Znajomy pracował za młodu w Holandii, i w tym gospodarstwie co roku wykopywali tulipany i co roku zmieniali im miejsce. Ja nie wykopuję, ale zdarza się, że rosną nawet piętrowo. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyznam, że z ulgą przeczytałam o Jalitah.
Bo bardzo mi się podobała, ale nie kupiłam jak dotąd.
Teraz nie żałuję.
Ciekawe czy ten pełny tulipan taki będzie jak na zdjęciu.
Kupiłam go dwa sezony wstecz a wyrosło całkiem coś innego.
Bo bardzo mi się podobała, ale nie kupiłam jak dotąd.
Teraz nie żałuję.

Ciekawe czy ten pełny tulipan taki będzie jak na zdjęciu.
Kupiłam go dwa sezony wstecz a wyrosło całkiem coś innego.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Też mam Jalitah. Kupiłam taką bidulę i rośnie, ale słabo...nie wiem czy się doczekam chociaż jednego kwiatka
Siedzi w donicy i tak ją zadołuję. Zobaczymy czy przetrwa zimę 

Ice Cream na obrazku wygląda cudnie i życzę Ci żeby w realu też taki był
Ja jeszcze na niego poczekam 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Widzę, że cebulowe szaleństwo trwa
Jeśli polujesz na ciekawe odmiany koniecznie zajrzyj do OBI. Ostatnio jak byłam to mąż musiał mnie siłowo odciągać, mimo że totalnie nie mam gdzie wsadzać tulipków..dlatego kupiłam wielką pakę narcyzów pełnych
jedyne 25zł za 50 szt. Wg mnie kapitalna cena 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Jakie cudne tulipany kupiłaś , będziesz je wykopywała po sezonie? A u mnie na wsi w B. nie ma żadnych cebulek , albo były ,albo dopiero będą 

- Annes 77
Dziś pogoda cudowna,słonko od rana wyglądało zza chmurek
To ja rozumiem....hmmm miałam dziś skosić trawę,jednak nie starczyło mi czasu.Przełożone na sobotę...
Z jakim ja dzisiaj bananem na ustach chodziłam...tu kwitną jeszcze róże,a tu hortensje mienią się kolorami,dalie dzielnie się trzymają,lawenda kwitnie...no sielanka na całego
Żurawki zdrowe i zadowolone z ostatnich deszczy.Jeżówki niedawno zakupione,a już się ładnie przyjęły i zdobią mój ogródek swoimi sukienkami
Di garden podobno cebule tulipanów po 2 albo 3 latach należy wykopać i na nowo posadzić jesienią.
Bartoszu zatem czekamy na wiosnę 2015,oby szybko czas zleciał
Pepsi a ja z ciekawości go kupiłam i trochę z przekory,może wreszcie zakwitnie ten prawidłowy.Ten tulipan podobno jest niziutki,taki karzełek,ale fascynuje mnie jego kwiat ze względu na jego inność
Już dawno temu zobaczyłam go w pewnym czasopiśmie ogrodniczym i powiedziałam sobie,że jak go spotkam to muszę mieć
Okazja się trafiła
Grażynko ja jestem bardzo ciekawa,czy zakwitnie taki sam jak na zdjęciu.Zgubiłam wątek dziewczyny,która miała u siebie Ice Cream i widziałam jak u niej kwitnie....choćby dla fotek cudny jest...
Jalitah nie kupię,wolę Lavender Ice,masz może?
Dorotko na fotkach Jalitah i mnie się spodobała,choć to maleństwo.Ostatnio zauważyłam,że najbardziej przyciąga mnie do róż krzaczastych...wiem,że Lavender Ice to niska róża ,ale jej kwiaty są piękne...najwyżej posadzę ją z przodu na klombie
Baseda będę na niego czekać ,oby nie okazał się pomyłką...na targu raczej można wtopić....ale kto to wie ?
Sabinko ubolewam nad faktem,że u mnie nie ma OBI
Tyle przecen mnie omija ...ech
w Auchan mają teraz królewską ofertę,same rarytasy,szachownice kostkowate tez mają ...ale te ceny spore...10 zł itd za cebulę
Narcyzy 50 szt? Wow to nieźle się nakopiesz dziur
Ciekawe,czy moje biedronkowe wyjdą na wiosnę? Tej wiosny pięknie zakwitły
Reniu te z B są tak tanie,że nie będę ich ruszała,jedynie będę co roku dokupywała.Jednak Ice Cream wykopię ...dla mnie to rarytas
Dzisiejsze świeże fotki....
Pinky Winky

Polar Bear ciężkie kwiatostany...

Limelight

Kolejna,zapomniałam nazwy...

Annabelle

Secret Joy

Cinnamon Cupcake

Aloha

Proszę jak ładnie jeżówki się sieją...

Rozplenica japońska,za nią miskant Giganteus,z boku hortensja,obrzeże z żurawek...

Kłos rozplenicy...

Mieczyk Green

Piano będę chwaliła za zdrowotność,ciągłość kwitnienia

Kolejne pąki Piano czekają,aby zakwitnąć...

Pozdrawiam serdecznie

Z jakim ja dzisiaj bananem na ustach chodziłam...tu kwitną jeszcze róże,a tu hortensje mienią się kolorami,dalie dzielnie się trzymają,lawenda kwitnie...no sielanka na całego

Di garden podobno cebule tulipanów po 2 albo 3 latach należy wykopać i na nowo posadzić jesienią.
Bartoszu zatem czekamy na wiosnę 2015,oby szybko czas zleciał

Pepsi a ja z ciekawości go kupiłam i trochę z przekory,może wreszcie zakwitnie ten prawidłowy.Ten tulipan podobno jest niziutki,taki karzełek,ale fascynuje mnie jego kwiat ze względu na jego inność

Grażynko ja jestem bardzo ciekawa,czy zakwitnie taki sam jak na zdjęciu.Zgubiłam wątek dziewczyny,która miała u siebie Ice Cream i widziałam jak u niej kwitnie....choćby dla fotek cudny jest...
Jalitah nie kupię,wolę Lavender Ice,masz może?
Dorotko na fotkach Jalitah i mnie się spodobała,choć to maleństwo.Ostatnio zauważyłam,że najbardziej przyciąga mnie do róż krzaczastych...wiem,że Lavender Ice to niska róża ,ale jej kwiaty są piękne...najwyżej posadzę ją z przodu na klombie

Baseda będę na niego czekać ,oby nie okazał się pomyłką...na targu raczej można wtopić....ale kto to wie ?
Sabinko ubolewam nad faktem,że u mnie nie ma OBI

w Auchan mają teraz królewską ofertę,same rarytasy,szachownice kostkowate tez mają ...ale te ceny spore...10 zł itd za cebulę

Narcyzy 50 szt? Wow to nieźle się nakopiesz dziur

Reniu te z B są tak tanie,że nie będę ich ruszała,jedynie będę co roku dokupywała.Jednak Ice Cream wykopię ...dla mnie to rarytas

Dzisiejsze świeże fotki....
Pinky Winky

Polar Bear ciężkie kwiatostany...

Limelight

Kolejna,zapomniałam nazwy...

Annabelle

Secret Joy

Cinnamon Cupcake

Aloha

Proszę jak ładnie jeżówki się sieją...

Rozplenica japońska,za nią miskant Giganteus,z boku hortensja,obrzeże z żurawek...

Kłos rozplenicy...

Mieczyk Green

Piano będę chwaliła za zdrowotność,ciągłość kwitnienia

Kolejne pąki Piano czekają,aby zakwitnąć...

Pozdrawiam serdecznie

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Hortensje i jeżówki
, Pinky Winky i Limelight cudowne ,moja już zaschła 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa