Dorotko urywam pomału trawnik ,jestem zdziwiona bo nie dawno eM mówił , ani kawałka trawnika więcej nie pozwalam , a teraz sam pomagał zrywać darń, kwestia przekonywania wzięła górę
Moniu bez pracy nie ma kołaczy , najważniejsze że człowiek zadowolony
Małgoś jesienią warzywnik nie wyglada zaciekawie ,dlatego stwierdziłam że fajnie będzie jak będą tam rosły też kwiatki a akasamitki i nasturcje pomocne są w zwalczaniu szkodników,
Maryś i Malgoś rabatka stworzona specjalnie na lilie , bo nie wygodnie im się zrobiło przy żarłocznych tujach ,za mocno też już się od nich odchylały a ja bym chciała żeby stały proso i dumnie wyprostowane
Maryś dzięki za pochwały pod kontem żurawek
Martuś jak się ochłodziło to nabrałam ochoty na zmiany w ogrodzie , jak było gorąco to poruszałam się jak mucha w smole , oprócz lilii będą tam też rosły kwiatki wiosenne
anezob witaj w moim ogrodzie,pod kamienie położona jest wszędzie czarna włóknina bo ja na stare lata robię się wygodna i staram się żeby było jak mniej pielenia ,
z trawek najbardziej ekspansywna jest rozplenica japońska ,przeciska się nawet przez włókninę,jej nadmiar muszę wycinać,
spokojnie rosną red baron,owies wiecznie zielony i kostrzewa sina,
nowe rabatki jak wcześniej napisałam będą zasiedlone przede wszystkim przez lilie , bo moje piękne za blisko mają sąsiedztwo tui
kilka migawek z mojego ogrodu
czas aksamitek