Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś-nic dziwnego, że je fotografujesz bo są wspaniałe. Ja też je bardzo lubię i zamierzam co roku dosadzać po kilka. Zapach mają obłędny, a spytałam o głowę bo dziś stanęłam w oddaleniu od jedynej kwitnącej u mnie teraz i zapach-dosyć intensywny doleciał. Więc jak cudownie musi być u Ciebie :) Zachwyciłam się tą białą w falbaniastej sukience ;:167 Piękny jest ten floksik fioletowy z jasnym środkiem. Zawsze myślałam że floksy są tylko białe i fuksjowe, a tu takie niespodzianki widzę na każdym kroku. Ba-sama nie wiedziałam, że mam kilka kolorowych odmian. No cóż-tak to jest jak się sadzi coś od teściowej w styczniu :D Ale nie narzekam, raczej się chwalę bo są przepiękne i zamierzam zebrać ich różnorodną kolekcję :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gdyby mnie ktoś szukał leżę w szpitalu na ostrej terapii ;:306 ;:306 ;:306
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Agusia,ja kwiaty kocham od zawsze :) Przez wiele lat mieszkałam w bloku.Wtedy namiastką ogrodu był balkon i parapety.Tylko jak wprowadziłam się do domu po moich dziadkach poddałam się w przedbiegach.Podwórko było w takim stanie ;:145 A ja walczyłam ze wszystkim sama mając do pomocy tylko stary wyginający się szpadel.Wtedy myślałam,że nigdy mi się nie uda...Dziś widać różnicę,choć do ogrodów takich jak twój Aguś,mojemu jeszcze daleko.A wspomnienia z Holandii...Kiedy tam pojechałam,byłam ciekawa ludzi,miejsc,innej kultury.Pózniej tragiczne wydarzenie zatarło wszystko.Ale wracam do rzeczy miłych i pięknych.Jakoś tak jest,że kupując rośliny nie zwracam uwagi na nazwę odmiany.Patrzę na obrazek :D podoba mi się i kupuję.Więc lilie będą.....ładne :D :D :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Agnieszko ilość lilii w kępach mnie zauroczył, wyglądają przepięknie i to moje 'księżniczki' jak je nazywam i nr 1 w ogrodzie natomiast moje 'serduszka' nr 2 to liliowce ;:138 mamy podobną klasyfikację naszych ulubieńców :heja
Masz bardzo piękny ogród a byłam na spacerku tylko w ostatniej części, czeka mnie zatem spacer po poprzednich ;:108 potrzebne dobre buty i zdrowe nogi aby wytrwać do końca ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu zapach jaki rozciąga się w całej okolicy dzięki liliom jest bajeczny, nie mogę się nim nacieszyć ;:167
Floksy to kolejne rośliny, które bardzo lubię, i znów żałuję, że nie mam miejsca, żeby posadzić więcej kolorów. Mam może z 15.... może troszkę więcej, muszę policzyć. Bardzo lubię te z kontrastowymi oczkami :D Super masz, że dostałaś od teściowej różne kolorki floksów, to piękne kwiaty i też cudnie pachną :D

Tulap jesteś niesamowity :;230

Agusiu cieszę się bardzo, że spełniło się Toje marzenie i z bloku przeszłaś do domu, gdzie możesz tworzyć piękny , bliski Twemu sercu ogród ;:196
Wyobrażam sobie jak dużo miałaś pracy, żeby z zaniedbanego miejsca zrobić zakątek, z którego nie chce się wychodzić..... ale małymi kroczkami i będziesz miała tak jak sobie wymarzyłaś ;:168
Piszesz o tragicznym wydarzeniu..... mam nadzieję, ze już wszystko się ułożyło i jakoś udało Ci się uporać z przeszłością ;:196
Ja cały czas podtrzymuję propozycję podzielenia się roślinkami.... naprawdę mam ich nadmiar.... jeśli zechcesz, to są Twoje.

Marysiu witaj :wit
Faktycznie zwiedzając Twój ogród odkryłam, że mamy takie sam kwiatowe miłości :D Lilie to moja miłość od zawsze, a w liliowcach zakochałam się trafiając na forum..... wcześniej nie miałam pojęcia, że jest tyle bajecznie pięknych odmian, miałam kilka takich najpopularniejszych i myślałam, że tyle ich jest :;230 Gdy zobaczyłam jakie jest bogactwo odmian i wszystkie takie piękne to poległam ...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

AGNESS pisze:
NN

Obrazek
Aguś, czy to nie czasem Robina ?...
Śliczne lilie pokazujesz... ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabuś myślisz, że to ona??? Mam 2 lilie bardzo podobne, zaraz pokażę które i miałam do obu takie podejrzenie..... są niesamowicie podobne, różnią się tylko odcieniem.... lilie są bardzo trudne do nazwania, mnóstwo jest niesamowicie zbliżonych odmian :roll:
Jak myślisz?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko fantastyczna kolekcja, czy wiesz ile ich masz? Początkowo miałam wymieniać które mi się podobają, ale szybko zrezygnowalam :oops: Wszystkie mi się podobają ;:63 ;:63
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu coraz cudniejsze lilie pokazujesz ;:215 i aż żal że niedługo będzie po ich kwitnieniu bo moje już powolutku kończą ;:145
Taką różową nn też mam a miała być Carbonero ciemna prawie czerwona. Zresztą Robina to też chyba nie jest bo ona też jest zdecydowanie ciemniejsza. Jak ja nie lubię takich pomyłek a zdarzają się coraz częściej :evil:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś, to jedna i ta sama czy różne ?... bardziej skłaniałabym się do tej pierwszej że to Robina... kwiaty ma wielgachne ?...
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Agnieszko. Spacer po Twoim ogrodzie to czysta przyjemność ;:108 U Ciebie jest wesoło i kolorowo, takie ogrody bardzo lubię :) Po smutnych szarych jesiennych i zimowych miesiącach aż się oczy śmieją do tych wszystkich barwnych widoków ;:333 Masz piękną kolekcję liliowców i lilii. Te ostatnie szczególnie przypadły mi do ;:167 Będę zaglądać do Twojego królestwa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo się cieszę, że lilijki podobają Ci się , one zawojowały mnie na całego :D
Pytasz ile mam.... powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia tak dokładnie ile ich jest..... ale myślę, że około 65 odmian, niestety nie wszystkie nazwane, a pojedynczych roślin ze 250 sztuk...

Majeczko u mnie też prawie wszystkie rozkwitły.... już niewiele odmian w pąkach, tak, że podejrzewam, że sierpień będzie już bez lilii...... bez liliowców również :?
Ale za to na pierwszy plan wyjdą inne rośliny, które są w cieniu tych piękności.... np hortensje, czy floksy. Już pięknie kwitną ,a nie ma kiedy ich pokazać, bo moją uwagę całkowicie pochłaniają te pierwsze :lol:
Pomyłki niestety zdarzają się, dlatego najbardziej lubię kupować lilie w Lilypolu, tam są najpewniejsze odmiany i piękne zdrowe cebule :D

Gabrysiu no właśnie 2 różne..... są prawie identyczne, jednak różnią się trochę odcieniem kwiatów.....Jedna jest bardziej różowa, druga ma w sobie taki fioletowy odcień..... już nawet zastanawiam się, że może to ta sama odmiana, tylko w innym miejscu rośnie i jest inaczej wybarwiona.....sama nie wiem :roll: Jutro zerwę z każdej po kwiatku i porównam dokładnie....

Dorotko witam Cię serdecznie i bardzo zapraszam :wit
Faktycznie ogród mój jest bardzo kolorowy, takie lato kocham i dążę do tego, aby było wesoło, dynamicznie i pachnąco. W takich klimatach najlepiej się czuję, ładują mnie pozytywną energią. Czuję, że radość mnie wypełnia gdy przebywam w ogrodzie. Delikatne, stonowane barwy to nie dla mnie, ja potrzebuję energii.... chociaż powiem szczerze, że uwielbiam odwiedzać czyjeś ogrody utrzymane w chłodnej, stonowanej kolorystyce. Fajna chwilowa odskocznia :D

Nie tylko liliami i liliowcami ogród stoi 8-) może dziś troszkę widoków z floksami w roli głównej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś w Twoim pięknym liliowym ogrodzie, ja troszkę w ogonie ,ale wybacz ,Twoje lilie w takich grupach robią wrażenie ,jak zwykle piękne,pozdrawiam :wit ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

AGNIESZKO...rzeczywiście Twój ogród floksami stoi...ja coś nie mam do nich przekonania albo wsadzam w złe miejsca, jeszcze dobrze nie zakwitną to już liście zaatakowane choróbskiem i tylko chodzę i obrywam.
Twoje widać pięknie kwitną i tyle kolorów ;:215
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Agunia, ależ pięknie u Ciebie...Floksy bardzo lubię, podobają mi sie szczególnie te białe z różowym środkiem ;:167 ...tylko właśnie u mnie też chorują i jakoś nie mogę się do nich przekonać, jednak coś czuję, patrząc na Twoje, że może dam im szansę :lol: Lilie i liliowce... cudne, można się skąpać w tych kolorach ;:196 Ślę buziaki!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”