Ogródek AGNESS
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś-nic dziwnego, że je fotografujesz bo są wspaniałe. Ja też je bardzo lubię i zamierzam co roku dosadzać po kilka. Zapach mają obłędny, a spytałam o głowę bo dziś stanęłam w oddaleniu od jedynej kwitnącej u mnie teraz i zapach-dosyć intensywny doleciał. Więc jak cudownie musi być u Ciebie
Zachwyciłam się tą białą w falbaniastej sukience
Piękny jest ten floksik fioletowy z jasnym środkiem. Zawsze myślałam że floksy są tylko białe i fuksjowe, a tu takie niespodzianki widzę na każdym kroku. Ba-sama nie wiedziałam, że mam kilka kolorowych odmian. No cóż-tak to jest jak się sadzi coś od teściowej w styczniu
Ale nie narzekam, raczej się chwalę bo są przepiękne i zamierzam zebrać ich różnorodną kolekcję 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdyby mnie ktoś szukał leżę w szpitalu na ostrej terapii

Agusia,ja kwiaty kocham od zawsze
Przez wiele lat mieszkałam w bloku.Wtedy namiastką ogrodu był balkon i parapety.Tylko jak wprowadziłam się do domu po moich dziadkach poddałam się w przedbiegach.Podwórko było w takim stanie
A ja walczyłam ze wszystkim sama mając do pomocy tylko stary wyginający się szpadel.Wtedy myślałam,że nigdy mi się nie uda...Dziś widać różnicę,choć do ogrodów takich jak twój Aguś,mojemu jeszcze daleko.A wspomnienia z Holandii...Kiedy tam pojechałam,byłam ciekawa ludzi,miejsc,innej kultury.Pózniej tragiczne wydarzenie zatarło wszystko.Ale wracam do rzeczy miłych i pięknych.Jakoś tak jest,że kupując rośliny nie zwracam uwagi na nazwę odmiany.Patrzę na obrazek
podoba mi się i kupuję.Więc lilie będą.....ładne

- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Agnieszko ilość lilii w kępach mnie zauroczył, wyglądają przepięknie i to moje 'księżniczki' jak je nazywam i nr 1 w ogrodzie natomiast moje 'serduszka' nr 2 to liliowce
mamy podobną klasyfikację naszych ulubieńców
Masz bardzo piękny ogród a byłam na spacerku tylko w ostatniej części, czeka mnie zatem spacer po poprzednich
potrzebne dobre buty i zdrowe nogi aby wytrwać do końca 
Masz bardzo piękny ogród a byłam na spacerku tylko w ostatniej części, czeka mnie zatem spacer po poprzednich
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu zapach jaki rozciąga się w całej okolicy dzięki liliom jest bajeczny, nie mogę się nim nacieszyć
Floksy to kolejne rośliny, które bardzo lubię, i znów żałuję, że nie mam miejsca, żeby posadzić więcej kolorów. Mam może z 15.... może troszkę więcej, muszę policzyć. Bardzo lubię te z kontrastowymi oczkami
Super masz, że dostałaś od teściowej różne kolorki floksów, to piękne kwiaty i też cudnie pachną
Tulap jesteś niesamowity
Agusiu cieszę się bardzo, że spełniło się Toje marzenie i z bloku przeszłaś do domu, gdzie możesz tworzyć piękny , bliski Twemu sercu ogród
Wyobrażam sobie jak dużo miałaś pracy, żeby z zaniedbanego miejsca zrobić zakątek, z którego nie chce się wychodzić..... ale małymi kroczkami i będziesz miała tak jak sobie wymarzyłaś
Piszesz o tragicznym wydarzeniu..... mam nadzieję, ze już wszystko się ułożyło i jakoś udało Ci się uporać z przeszłością
Ja cały czas podtrzymuję propozycję podzielenia się roślinkami.... naprawdę mam ich nadmiar.... jeśli zechcesz, to są Twoje.
Marysiu witaj
Faktycznie zwiedzając Twój ogród odkryłam, że mamy takie sam kwiatowe miłości
Lilie to moja miłość od zawsze, a w liliowcach zakochałam się trafiając na forum..... wcześniej nie miałam pojęcia, że jest tyle bajecznie pięknych odmian, miałam kilka takich najpopularniejszych i myślałam, że tyle ich jest
Gdy zobaczyłam jakie jest bogactwo odmian i wszystkie takie piękne to poległam ...
Floksy to kolejne rośliny, które bardzo lubię, i znów żałuję, że nie mam miejsca, żeby posadzić więcej kolorów. Mam może z 15.... może troszkę więcej, muszę policzyć. Bardzo lubię te z kontrastowymi oczkami
Tulap jesteś niesamowity
Agusiu cieszę się bardzo, że spełniło się Toje marzenie i z bloku przeszłaś do domu, gdzie możesz tworzyć piękny , bliski Twemu sercu ogród
Wyobrażam sobie jak dużo miałaś pracy, żeby z zaniedbanego miejsca zrobić zakątek, z którego nie chce się wychodzić..... ale małymi kroczkami i będziesz miała tak jak sobie wymarzyłaś
Piszesz o tragicznym wydarzeniu..... mam nadzieję, ze już wszystko się ułożyło i jakoś udało Ci się uporać z przeszłością
Ja cały czas podtrzymuję propozycję podzielenia się roślinkami.... naprawdę mam ich nadmiar.... jeśli zechcesz, to są Twoje.
Marysiu witaj
Faktycznie zwiedzając Twój ogród odkryłam, że mamy takie sam kwiatowe miłości
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aguś, czy to nie czasem Robina ?...AGNESS pisze:
NN
Śliczne lilie pokazujesz...
- AGNESS

Gabuś myślisz, że to ona??? Mam 2 lilie bardzo podobne, zaraz pokażę które i miałam do obu takie podejrzenie..... są niesamowicie podobne, różnią się tylko odcieniem.... lilie są bardzo trudne do nazwania, mnóstwo jest niesamowicie zbliżonych odmian
Jak myślisz?

Jak myślisz?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko fantastyczna kolekcja, czy wiesz ile ich masz? Początkowo miałam wymieniać które mi się podobają, ale szybko zrezygnowalam
Wszystkie mi się podobają

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Agnisiu coraz cudniejsze lilie pokazujesz
i aż żal że niedługo będzie po ich kwitnieniu bo moje już powolutku kończą
Taką różową nn też mam a miała być Carbonero ciemna prawie czerwona. Zresztą Robina to też chyba nie jest bo ona też jest zdecydowanie ciemniejsza. Jak ja nie lubię takich pomyłek a zdarzają się coraz częściej
Taką różową nn też mam a miała być Carbonero ciemna prawie czerwona. Zresztą Robina to też chyba nie jest bo ona też jest zdecydowanie ciemniejsza. Jak ja nie lubię takich pomyłek a zdarzają się coraz częściej
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aguś, to jedna i ta sama czy różne ?... bardziej skłaniałabym się do tej pierwszej że to Robina... kwiaty ma wielgachne ?...
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- AGNESS

Marysiu bardzo się cieszę, że lilijki podobają Ci się , one zawojowały mnie na całego
Pytasz ile mam.... powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia tak dokładnie ile ich jest..... ale myślę, że około 65 odmian, niestety nie wszystkie nazwane, a pojedynczych roślin ze 250 sztuk...
Majeczko u mnie też prawie wszystkie rozkwitły.... już niewiele odmian w pąkach, tak, że podejrzewam, że sierpień będzie już bez lilii...... bez liliowców również
Ale za to na pierwszy plan wyjdą inne rośliny, które są w cieniu tych piękności.... np hortensje, czy floksy. Już pięknie kwitną ,a nie ma kiedy ich pokazać, bo moją uwagę całkowicie pochłaniają te pierwsze
Pomyłki niestety zdarzają się, dlatego najbardziej lubię kupować lilie w Lilypolu, tam są najpewniejsze odmiany i piękne zdrowe cebule
Gabrysiu no właśnie 2 różne..... są prawie identyczne, jednak różnią się trochę odcieniem kwiatów.....Jedna jest bardziej różowa, druga ma w sobie taki fioletowy odcień..... już nawet zastanawiam się, że może to ta sama odmiana, tylko w innym miejscu rośnie i jest inaczej wybarwiona.....sama nie wiem
Jutro zerwę z każdej po kwiatku i porównam dokładnie....
Dorotko witam Cię serdecznie i bardzo zapraszam
Faktycznie ogród mój jest bardzo kolorowy, takie lato kocham i dążę do tego, aby było wesoło, dynamicznie i pachnąco. W takich klimatach najlepiej się czuję, ładują mnie pozytywną energią. Czuję, że radość mnie wypełnia gdy przebywam w ogrodzie. Delikatne, stonowane barwy to nie dla mnie, ja potrzebuję energii.... chociaż powiem szczerze, że uwielbiam odwiedzać czyjeś ogrody utrzymane w chłodnej, stonowanej kolorystyce. Fajna chwilowa odskocznia
Nie tylko liliami i liliowcami ogród stoi
może dziś troszkę widoków z floksami w roli głównej

Pytasz ile mam.... powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia tak dokładnie ile ich jest..... ale myślę, że około 65 odmian, niestety nie wszystkie nazwane, a pojedynczych roślin ze 250 sztuk...
Majeczko u mnie też prawie wszystkie rozkwitły.... już niewiele odmian w pąkach, tak, że podejrzewam, że sierpień będzie już bez lilii...... bez liliowców również
Ale za to na pierwszy plan wyjdą inne rośliny, które są w cieniu tych piękności.... np hortensje, czy floksy. Już pięknie kwitną ,a nie ma kiedy ich pokazać, bo moją uwagę całkowicie pochłaniają te pierwsze
Pomyłki niestety zdarzają się, dlatego najbardziej lubię kupować lilie w Lilypolu, tam są najpewniejsze odmiany i piękne zdrowe cebule
Gabrysiu no właśnie 2 różne..... są prawie identyczne, jednak różnią się trochę odcieniem kwiatów.....Jedna jest bardziej różowa, druga ma w sobie taki fioletowy odcień..... już nawet zastanawiam się, że może to ta sama odmiana, tylko w innym miejscu rośnie i jest inaczej wybarwiona.....sama nie wiem
Dorotko witam Cię serdecznie i bardzo zapraszam
Faktycznie ogród mój jest bardzo kolorowy, takie lato kocham i dążę do tego, aby było wesoło, dynamicznie i pachnąco. W takich klimatach najlepiej się czuję, ładują mnie pozytywną energią. Czuję, że radość mnie wypełnia gdy przebywam w ogrodzie. Delikatne, stonowane barwy to nie dla mnie, ja potrzebuję energii.... chociaż powiem szczerze, że uwielbiam odwiedzać czyjeś ogrody utrzymane w chłodnej, stonowanej kolorystyce. Fajna chwilowa odskocznia
Nie tylko liliami i liliowcami ogród stoi
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aguś w Twoim pięknym liliowym ogrodzie, ja troszkę w ogonie ,ale wybacz ,Twoje lilie w takich grupach robią wrażenie ,jak zwykle piękne,pozdrawiam

-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
AGNIESZKO...rzeczywiście Twój ogród floksami stoi...ja coś nie mam do nich przekonania albo wsadzam w złe miejsca, jeszcze dobrze nie zakwitną to już liście zaatakowane choróbskiem i tylko chodzę i obrywam.
Twoje widać pięknie kwitną i tyle kolorów
Twoje widać pięknie kwitną i tyle kolorów
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agunia, ależ pięknie u Ciebie...Floksy bardzo lubię, podobają mi sie szczególnie te białe z różowym środkiem
...tylko właśnie u mnie też chorują i jakoś nie mogę się do nich przekonać, jednak coś czuję, patrząc na Twoje, że może dam im szansę
Lilie i liliowce... cudne, można się skąpać w tych kolorach
Ślę buziaki!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain