Przy sadzeniu daję 1 tabletkę na sadzonkę. Przy podlewaniu, rozpuszczam 5 tabletek na 10 litrów wody. Tylko muszą się całkiem rozpuścić. Zazwyczaj wrzucam rano a podlewam nad wieczorem. Pierwsze powojniki sadziłam w ziemi swojej podwórkowej. Kiepsko rosną. Muszę im ziemię wymienić. Kolejne sadziłam w kupnej - te rosną dużo lepiej. Uniwersalną kupuję ziemię dla nich. Jak sadzę najpierw daję trochę drobnych kamieni, potem piasek, ziemia, czosnek i nadmanganian, ziemia i powojnik. Mniej więcej tak to wygląda.
Jak Ci zginęły to pewnie uwiąd je załatwił. Nie widziałaś żeby podsychały? Jak tak, to je trzeba było nisko uciąć. Jest szansa że jeszcze Ci wyjdą. Podobno lubią po roku się objawiać

Jak kiepsko rosną, też je trzeba ściąć. Mój Guernsey Cream marnie rósł. To moja wina, na siłę go chciałam mieć i uszczęśliwiłam go w słońcu. Nie przesadzałam go, ale tak jakby się we wzroście zatrzymał. Maluch. Potem go przycięłam prawie przy ziemi. Od razu się obudził do życia. Jak w tym sezonie znowu będzie marnie rósł to go po prostu przesadzę. Nie lubię tego robić, więc mam nadzieję że mu jednak będzie odpowiadało.