Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Magda- życzę Ci tego z całego serca ;:167 . Wiesz o tym, że jesteś dobrym fotografem, prawda?. Będę to powtarzać, jak mantrę, bo widzisz to, czego wiele ludzi nie widzi i potrafisz to pokazać. Jesteś wielka!!!.

Wiem jak ułożyć rysy twarzy, by smutku nikt nie zauważył. ? Wisława Szymborska
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

:oops: dziękuję za miłe słowa ;:196
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ja się winowata nie czuję, świadek nic nie pamięta, świadek był pijany! ;:306
Mój nick nie ma nic wspólnego z Twoją dziurą budżetową ;:185 , nadano mi to pseudo wiele lat temu, a wywodzi się od mojego zamiłowania twórczością LADY PANKu, które wraz z wiekiem się lekko ulotniło, a "ksywa" została :)
Przepiękna pani Therese Bugnet trafiła na listę chciejstw :)
Już się boję dnia jutrzejszego ;:202 , jadę służbowo do Pruszkowa, a tam to dopiero jest szkółka, czeka mnie bliskie spotkanie trzeciego stopnia z kilkuhektarową oazą pokus, trzymaj kciuki za mój rozum ;:224
W sobotę zapewne nawiedzimy Aurę /o ile jeszcze będzie z czym :;230 /, a patrząc na częstotliwość Twoich odwiedzin tego przybytku, jest szansa, że się spotkamy :)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie wiem, bo w sobotę to już mam 'ochronę' ;:192 . I tak doniczki wstawiłam w ogród ;:306 . Zresztą, kto wie ;:71 . Mam swój samochód, to bez łaski jakby co.
A znając już Twoje 'zapędy', to masz się czego bać, ale to takie przyjemne zajęcie, kupowanie roślinek ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
begonia boliwijska - tu są 2 sadzonki; jak dla mnie - bomba
Obrazek
inny 'kawałek' ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
to powojnik bylinowy; co roku rośnie na kilka metrów; podlewam go 'przy okazji' :oops:
a ta paleta z tyłu?, to 'zasieki' dla psów, bo podkopują się pod różę, którą nieopatrznie posadziłam po stronie podwórka ;:148
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze trochę koloroterapii, ale w domu, bo na dworze skwar nie do wytrzymania ;:130. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Ten liliowiec ( 8 zdj. od dołu) ma jakieś imię? ;:oj jest piękny :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Patrycjo :wit , chodzi Ci o ten żółto-zielony, czy ten "afro" wyżej?. Nie pamiętam, ale poszukam i odpowiem. Może mam w 'ściągawce' :oops: .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Z koloroterapii w Twoim Aniu wydaniu skwapliwie skorzystałam ;:215 bo i u mnie upał przeszkadza w plenerowym korzystaniu z uroków lata póki co... ;:131 Mamy zamiar po obiedzie dopiero wyjść z domu . Trochę sie chmurzy ale deszczu chyba nie będzie..Wczoraj lokalne służby ostrzegały w radio przed nawałnicami ale się im prognozy nie sprawdziły u mnie ..przesiedziałam w domu ;:145 no i do ogrodniczego w ramach poprawy humoru polazłam ... różyczkę sobie nabyłam ...a miałam już nie kupować róż...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już zamówiłam tę tojeść "kacze dzioby", no i wiadomo, że przy okazji jeszcze kilka innych ;:224 . 'Wpadłam' w tawułki i to te duże. W ogóle szukam dużych bylin (wysokich), co by 'zagęścić' dwa przęsła siatki od sąsiada. Tylko, ja czasem nie włączam 'hamulców' w tych zakupach i robi się gęsto. U mnie to będzie efekt 'jo jo' :;230 :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Szybka jesteś! :D ;:306
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
obita
500p
500p

Post »

Aniu ten zielono żółty ;:108 :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

ten"Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Maryno - mówi się, że pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł i jedzeniu ze wspólnej miski - ale tak już mam ;:65 ;:65 .

obita - dopiero znalazłam - to ten:
liliowiec Siloap French Lace
Obrazek
Liliowce zmieniają odcienie, myślę, że w zależności od pory dnia - inaczej - od ilości światła.
Mam 3 zdjęcia i każde troszkę inne. Ale jakby nie patrzeć, jest na czym oko zawiesić ;:173.
Kolorowych snów ;:41
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
obita
500p
500p

Post »

Jest śliczny ;:108 Dziękuję za nazwę :D Przyda się :twisted:
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Pulpa nie martw się. Chyba większość na tym forum tak ma.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu- pewnie masz rację, ale, jak tu Iga23 napisała, nasze ogrody nie są z gumy, a szkoda ;:174 . Wszelkie mocne postanowienia 'biorą w łeb', jak na naszej drodze 'stanie' ;:306 jakiś sklep ogrodniczy. Wtedy "żegnaj rozsądku" ;:223 ;:223 ;:223 . Co by nie było tak minorowo, dalszy ciąg koloroterapii. A niech tam!!!.
" Żyje się tylko raz. A jeżeli żyje się dobrze, ten raz wystarczy ". B.Franklin

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rano
Obrazek
po południu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”