Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izetta
50p
50p
Od: 22 mar 2013, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Post »

Klarysa zapraszam :)

http://www.forum.woliera.com/viewtopic.php?t=13360

;:224

ale trzeba się zarejestrować
moniulica
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 lut 2014, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ogród- rośliny i zwierzaki cudne . Ogromnie podobają mi się Twoje zdjęcia , świetne "oko" szczególnie te z "szerszym planem" (zazdroszczę , moje takie nie wychodzą).Z przyjemnością jeszcze popatrzę.
Pozdrawiam, Monika.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko zachwycający jest Twój kącik wypoczynkowy. Relaks w nim na pewno jest wspaniały :D
Świetnie wyszły pobielone mebelki.... są takie naturalne, a jasna barwa nadała im delikatności.... super ;:oj
Ogród jak zawsze bujny, ukwiecony i piękny ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko pisałaś kiedyś, że u mnie cieplej a zawilce mam jeszcze w pączkach :D a cynie jakiś gad mi w połowie wygryzł :cry:
Jaki ładny rozczochrany złocień ;:333 Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Jakimś "cudem" jeszcze nie zawędrowałam do Twojego Rozczochranego, a tutaj tak pięknie, tylko przysiąść i podziwiać. Cały zwierzyniec, a do tego mój ulubiony święty też tu zawędrował.
Zwierzęta kocham, ale ciężko eMa do nich przekonać. U niego w domu nie było nigdy kotów, psów, nie mówiąc o kurach, czy królikach. Teraz jest kot, 4 króliki, 2 świnki morskie, rybki w akwarium, ale jakoś tak bez rewelacji. Jedynie rybki, bo nigdzie nie brudzą ;:306 . Może kiedyś uda mi się go przekonać do innych.
Pozdrawiam i podziwiam za ogrom wykonanej pracy.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, ja już tyle razy miałam w planach się wpisać i ciągle coś, na szczęście nowy wątek, doczytałam tekilka stron i jestem. Pewno kiedyś przy okazji wrócę do wcześniejszych wątków bo widzę, że warto ;:108
I na pewno zostanę na dłużej - ten odnowiony komplecik tak zachęcająco wygląda :wink:
Ślicznie masz wszystko urządzone, mówisz, że 7 lat to trwało, to znaczy, że ja mam jeszcze szansę i trochę czasu.
Już wiem gdzie szukać inspiracji. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam, dzisiaj dzionek nieogrodowy, a wyczynowy. Wczoraj i jutro -wyjazdowy do weta.
Mam nadzieję, że jutro definitywnie skończą się problemy Molly z łapą.
Trzeba usunąć grot, który wzmacniał kość, a teraz uciska na staw.
Trzymajcie kciuki.

W ogrodzie znacznie mniej kolorów.
Większość róż zakończyła spektakl.
Teraz kolej lilii, liliowców i hortensji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu, pozostaje mi życzyć, aby spełniły się marzenia o ogrodowym dobrym duchu ;:196 . I w sprawie kotka -niech moc będzie z tobą ;:168 .
U nas to ja jestem ta jędza, która już nie chce żadnych zwierząt do tej menażerii.

Straszyki australijskie. Są jeszcze diabelskie ;:131 .
Obrazek

Aga, otóż to- można zmieniać...Nie lubię monotonii.

Obrazek

Iwonko, baza kojarzy mi się z samymi przyjemnościami, przede wszystkim urlop i leniwe poranki z kawą.

Obrazek

Izetto, byłam i widziałam ;:oj .
Zarejestrowana jestem od jakiegoś czasu, ale skrytoczytacz ze mnie :oops: .

Obrazek

Agness, założeniem było, by meble odnowić i zabezpieczyć. Wymyśliłam bielone, żeby nieco zniwelować ich ciężar.
Teraz wszystkie dodatki dobrze się komponują i mogę się pobawić kolorami.

Obrazek

Marysiu, sama jestem zdziwiona tym zawilcem, dodatkowo rośnie w cieniu. Inne nie są takie wyrywne ;:185 .
Cynie dostałam na zakończenie roku szkolnego. Nie miałam pojęcia,że to takie doniczkowe terminatorki :shock: .
Cafe dla ciebie. Niestety jej kwiaty nietrwałe. Szkoda, bo niepospolitej urody.

Obrazek

Asiu, nie dziwię się. Tyle się aktualnie u ciebie dzieje ;:215 . To fajny czas.
Po tym co piszesz, to twój M juz przekonany do zwierzaków w domu. Macie ich całkiem sporo.
Franciszek mój. Zamówiłam , zapłaciłam i postawiłam. M na salonowego Frasobliwego ;:306 .

Obrazek

Olu, miło mi czytać tyle ciepłych słów na temat ogrodu i naszej w nim pracy ;:196 .
Na początku, tez myślałam, ze nigdy nie osiągnę takiego stopnia zaawansowania ogrodowego jak sąsiedzi czy forumowicze.
Teraz już wiem, ze potrzeba cierpliwości i pokory wobec przyrody, a także każdego dnia po godzince :wink: .
Ani się obejrzysz, a ogród będzie jak z marzeń. Rychłego spełnienia.

Obrazek

moniulico, witaj.
Zapraszam. Teraz już niektóre fragmenty ogrodu można pokazywać w szerszym ujęciu. Dawniej królowały portrety.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko brakowało mi zdjęć, zaglądałam i doczekałam się! dzwonki u mnie już wspomnieniem, jarzmianka się zestarzała, a u Ciebie kwitnienie w pełni.
I kurecki;:63 Za strasz (-a)yka dziękuję ;:185
Od jakiegoś czasu obserwuję tą Cafe :roll: mówisz że kwiaty nie trwałe? ale kolor niebanalny ;:215
Trzymam za Molly ;:215 będzie dobrze ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Justynko oby łapka była zdrowa ;:333 Trzymam kciukasy:) Twoja baza coś pięknego ;:108 Masz rację Cafe piękna i jaki ma zapach,ale szybko osypuje płatki ;:108
izetta
50p
50p
Od: 22 mar 2013, o 14:57

Post »

Justynko, skoro widziałaś to zapraszam..... teraz mam kochinki karzełki lokowane i chyba jeden jedwabisty mi się trafił, który zostaje na stałe bo to kogucik :) Piękne masz kwiaty a najbardziej spodobały mi się meble. Musze mamie pokazać bo ona teraz chce swoje malować :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Justysiu ;:196 ...popatrz , w tym całym rozgardiaszu - jakim jest moje ostatnio życie - zgubiłam Cię :oops: ...wybacz ;:196 .
Tak bardzo chciałam Cię odwiedzić - niestety - nie było to możliwe - trochę daleko z Ch. , a samochodu nie miałam .
Trzymam kciuki za Molly - będzie dobrze - nie martw się ;:168 ;:167 - zwierzęta wytrzymają wiele , a rany goja się ..jak na przysłowiowym "psie ".
Piękna ta Caffe ...moje marzenie - piszesz jednak , ze kwiaty ma nietrwałe - czyli rozwiną się i opadają szybko ? Gartentraume podobnie - zanim się nimi nacieszę , to opadają płatki - zwłaszcza , gdy je deszcz zrosi , albo wiatr owieje .
Tak sielsko i przytulnie w Twoim kąciku biesiadnym , aż chciało by się przysiąść na pogaduchy o tym i o owym - na pewno o roślinach ;:108 ...babskie tematy też były by nam nie obce ;:168 .
Miłego dnia ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Piękna ta Cafe ale niestety przez delikatność, muszę ja sobie odpuścić.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Justynko,

Cała masa pięknych zdjęć ...Pięknie przemalowałaś stół i ławę- uważam, że teraz wygląda ładniej i ciekawie. To moje klimaty (takie postarzane). Rewelacja.....sporo cudów Ci kwitnie. Trzymam kciuki za Molly - myśl pozytywnie. :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czytając jak opisujesz swoje przesadzanie, jakbym widziała siebie ;:173
Ja tez przesadzam z przesadzaniem ;:306
Zazdroszczę, że potrafisz wyciszyć się i usiąść na spokojnie w tym miejscu
Ja już chyba nie umiem. Cały czas coś chcę robić. Jak usiądę zaraz mnie coś nosi
i jak tu odpocząć? Zazwyczaj na urlopie w drugim tygodniu się trochę uspokajałam. Tym razem nie mam urlopu :roll:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

klarysa pisze:Olu, miło mi czytać tyle ciepłych słów na temat ogrodu i naszej w nim pracy ;:196 .

Na początku, tez myślałam, ze nigdy nie osiągnę takiego stopnia zaawansowania ogrodowego jak sąsiedzi czy forumowicze.
Teraz już wiem, ze potrzeba cierpliwości i pokory wobec przyrody, a także każdego dnia po godzince :wink: .
Ani się obejrzysz, a ogród będzie jak z marzeń. Rychłego spełnienia.
Święte słowa, niekiedy też nie widać własnymi oczami naszej pracy, dopiero inni mówią, że jak pięknie wszystko się rozrosło. Najlepiej widać po zdjęciach. Mój ogród jeszcze się robi, chociaż mieszkam tu już 15 lat - kiedy to upłynęło ... Ale ciągle budowa, budowa i jeszcze nadal dużo do zrobienia. Ważne, że jest gdzie tworzyć ;:108
A święty nadal ,,chodzi'' mi po głowie i mam nadzieję na spełnienie marzenia.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”