Roślinnik balkonowy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinnik balkonowy

Post »

Zazdroszcze cudownego zapachu maciejki :) wiciokrzew też super pachnie :)
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:173 Ależ tam musi być pachnąco u Ciebie, abstrachując od prześlicznych kwitnących cudeniek :tan
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Dzięki za info o zimowaniu host. Ja chyba też mam aureomarginatę ale na razie jest jeszcze mała.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Marto, chcę zasięgnąć u Ciebie języka w materii wiciokrzewu: to sadzonka tegoroczna? Od dawna kwitnie? Potrzebuje jakiejś specjalnej pielęgnacji? Kupiłam sadzoneczkę w kwietniu, wygląda na zdrową roślinę, powoli owija się wokół drabinki, ale kwitnąć nie ma zamiaru. Nie wiem, w czym tkwi błąd. ;:223
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jak tam fuksja? Będę dopytywać, bo kocham te roślinki ;:167 I zaglądam codziennie, jak sobie radzi i czy wyzdrowieje..Zwłaszcza że ze swoją kupioną miałam problem..Bo już mija miesiąc, a ona jakoś nie przybiera na masie..Wyciągnęłam ją z ziemi, a tam bryłka korzeniowa zbita, ziemia pod spodem też..Troszkę korzeni musiałam usunąć. Pomogłam im troszkę się wyprostować..I nareszcie ziemia zaczęła przesychać, bo wcześniej była wilgotna nawet dwa dni w upale, podczas gdy w innych doniczkach ziemia przesychała..Widzę, że chyba już jej lepiej :roll:
A nemezje..no cóż, mogę oglądać bez końca :tan
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Witajcie!
Dzisiaj w końcu miałam czas porobić coś na balkonie, ząbkujący Potomek zajmuje mi obecnie większość czasu :wink:
Alenko fuksja przesadzona w nową ziemię, korzonki według mnie wyglądały bardzo dobrze, może po prostu zaszkodziło jej te kilka zimnych nocy parę tygodni temu, teraz grzeje się na parapecie, nie jestem przekonana, czy to najlepsze dla niej miejsce, za chwilę zacznie tam prażyć słońce i tak aż do zachodu, jak to właściwie jest z fuksjami, bo zawsze mi się wydawało, że jednak wolą cień?
Przy okazji na zdjęcie załapały się moje przedszkolaki, część ukorzeniam w wodzie, część w ziemi, coś się powinno przyjąć :D

Obrazek

Arameic witaj, jeśli chodzi o wiciokrzew, to sadzonkę kupiłam dokładnie 28 kwietnia na targach rolnych :wink: od tamtego czasu urosła dwukrotnie, nic specjalnego z nią nie robię, może pasuje jej towarzystwo w skrzyni i zacienione stanowisko, sama nie wiem, ale kwitnie pięknie, pierwsze pąki pojawiły się ładne parę tygodni temu, a teraz wygląda tak:

Obrazek

A tu zdjęcia dla niedowiarków :wink: , wg których mam tyle roślin, że ja się już nie mieszczę :D wersja balkonu "pokazowa" i Potomkowa :D
Obrazek Obrazek

I jeszcze świeżutki, pachnący nowością skalniaczek, mam nadzieję, że wszystkie roślinki się przyjmą

Obrazek

Coś specjalnie dla miłośników nemezji, ja jestem zachwycona: :tan

Obrazek

Obrazek
Alenko kwiatek dla Ciebie ;:167
Obrazek
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:wit No i pociecha na pewno się zmieści ;:138 Wiciokrzew i nemezje wyglądają bosko ;:167 Podoba mi się bardzo twój skalniaczek z latarenką ;:108 A szczególnie to coś co wygląda jak..hmmm zwoje mózgowe? :oops: Co to jest? :shock:
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Pójdę za Twoją radą, Marto i zwyczajnie dam mojemu wiciokrzewowi trochę więcej czasu, może zdecyduje się zakwitnąć. Twój jest taki piękny... ;:108 . Zamierzasz przezimować go na balkonie?
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Kasiu dziękuję za miłe słowa ;:196 mózgopodobne "coś" to rozchodnik ościsty, pokazywałam go już wcześniej solo, a teraz przeprowadził się do skalniaka, przymierza się właśnie do kwitnienia :D
Basiu Arameic tak, będę próbowała przezimować wiciokrzew, tak jak zresztą wszystko co rośnie razem z nim w skrzyni, po prostu zostawię roślinki tak jak są, winobluszcz, minihosta oraz iglaki są już ze mną kolejny rok, więc liczę, że wiciokrzew i powojnik też dadzą radę :)
Ale po co myśleć o zimie, kiedy za oknem taki widok :D

Obrazek

Parapet po przemeblowaniu

Obrazek

Udanego dnia :wit
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

;:138 Pięknie. Ta donica z motylkiem ślicznie skomponowana. Rozchodnik ościsty - dziękuje i muszę zapamiętać. A tam w rogu zdjęcia i za szybą...PIĘKNE BEGONIE ;:167 Zdążyłaś pewnie zauważyć, że mam lekkiego hopla na ich punkcie :oops:
Może pokażesz je... kiedyś...? ;:109
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Racja, nie ma co myśleć o zimie jak masz taki widok ;:138
I ten motylek ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś dziękuję za kwiatka ;:196 Nie mam ich u siebie w tym roku, ale za to chętnie zaglądam do Ciebie by sobie popatrzeć ;:108 Naprawdę są piękne ;:167
I w ogóle pięknie u Ciebie ;:138 Fajnie, że przesadziłaś fuksję, będę jej teraz kibicować ;:303 A czy wytrzyma na słońcu? Zobaczysz..Mam jedną fuksję, która nie znosi nawet porannego słońca i musiałam ją przenieść w cień, bo reagowała na słońce natychmiastowo..A druga stoi w słońcu i ma się super, widać, że jej służy, bo rośnie jak szalona ;:173
Coś jeszcze miałam napisać...Aaaa..Fajnie, że przy ząbkującym maluchu masz czas na roślinki..Ale rozumiem Cię, bo miałam tak samo. Jeszcze 2 lata temu był takim ząbkującym maluchem i każdy się dziwił, jak ja mam czas jeszcze na roślinki przy małym dziecku. Ale jak się to kocha, to zawsze znajdzie się czas ;:108 Teraz ten były ząbkujący maluch ma największą radość w "strzelaniu" z nierozwiniętych pąków fuksji ;:306
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Och ta misa sz sukulentami fantastyczna ;:333
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Ale masz wypasione goździki ;:136 Może fuksja potrzebuje trochę czasu, by dojść do siebie... Ważne, że się powoli regeneruje.
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Super to wszystko poukładałaś, tyle roślin ;:oj goździki boskie i maciejka :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”