U Grażyny w ogrodzie, część 2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie, część 2
Oj załuję, że w tym roku ja nie posadziłam rojników - susza jak.... oj deszczu poproszę.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne widoczki, jakie pięknie wypielęgnowane rabatki. 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Grażynko Błękitny Anioł to prawdziwy anioł. Cudowny. Zawsze czekam na te Twoje clemki.
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo sie cieszę ze lilia zakwitla i to jak obficie jak na pierwsze kwitnienie .Pozdrawim Grażynko
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Grażynko wypoczywaj spokojnie. My pilnujemy tych ślicznych skrętników. 

- byna
- 500p
Witajcie po przerwie.
Dziękuję za pilnowanie roślinek w ogrodzie i na parapetach. Przez trzy tygodnie wiele się zmieniło. Ogród zarósł do niepoznania
. Różnorodnością chwastów przypomina las deszczowy, więc najpierw muszę oplewić, doprowadzoć do względnego porządku a później dopiero zrobię zdjęcia. Mój szlachetny synuś, który jest w wieku 16 lat i uważa, że wszystko już wie najlepiej, zasuszył mi bezpowrotnie kilka skrętników.
. Kilka innych wymaga troskliwej reanimacji na OIOM-ie, bo są w stanie ogólnym ciężkim. 
Aby nie było tak smutno, zamieszczę kilka zdjęć z uroczej Krynicy, gdzie widać, że władze dbają o zieleń miejską i estetykę miasteczka.

Mam nadzieję, że obfociłam wszystkie kląbiki z kwiatowymi rzeźbami. U siebie w ogrodzie nie wiem, czy chciałabym takie cudeńka, ale trzeba przyznać, że zwracały uwagę turystów. Mikrolimat subalpejski w tej częsci Polski sprzyja roślinnym rzeźbom. Prawie codziennie padały deszcze lub przechodziły burze, więc z podlewaniem kwiatowych konstrukcji nie było problemu. Natura sama dbała o siebie w zakresie temperatury i wilgotności.
Spokojnej nocy i słonecznego jutra.

Dziękuję za pilnowanie roślinek w ogrodzie i na parapetach. Przez trzy tygodnie wiele się zmieniło. Ogród zarósł do niepoznania

Aby nie było tak smutno, zamieszczę kilka zdjęć z uroczej Krynicy, gdzie widać, że władze dbają o zieleń miejską i estetykę miasteczka.

Mam nadzieję, że obfociłam wszystkie kląbiki z kwiatowymi rzeźbami. U siebie w ogrodzie nie wiem, czy chciałabym takie cudeńka, ale trzeba przyznać, że zwracały uwagę turystów. Mikrolimat subalpejski w tej częsci Polski sprzyja roślinnym rzeźbom. Prawie codziennie padały deszcze lub przechodziły burze, więc z podlewaniem kwiatowych konstrukcji nie było problemu. Natura sama dbała o siebie w zakresie temperatury i wilgotności.

Spokojnej nocy i słonecznego jutra.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No Grażynko niezłe cacuszka w tej Krynicy. A teraz z z niecierpliwością czekam na zdjęcia z ogrodu.
Tylko nie przeforsuj się przy plewieniu, byś znów nie musiała nam zniknąć na trzy tygodnie. 

- byna
- 500p
Aniu, wczoraj ogarniałam parapety. Dzisiaj miałam zamiar iść do ogrodu ale była burza a potem przyszla druga burza a później się ochłodziło i było mokro. Zostałam więc w domu i weszłam na FO. Jutro muszę się wziąć za plewienie. Oczywiście z umiarem, żeby pazurków nie połamać. 

- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne te kwiatowe rzeźby
Czekamy na zdjęcia z ogrodu
I bardzo fajny ten napis

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38

Grażynko piękna kobieto byłaś w pięknym miejscu

Ciekawa jestem co tam teraz u Ciebie pięknego kwitnie .Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko podobne rzeźby kwiatowe są w Szczawnicy. Bardzo mi się podobają.
Wypoczęta i pod kurowana? Nie zanudziłaś się tam?
Wypoczęta i pod kurowana? Nie zanudziłaś się tam?
-
Grażynko superowe zdjęcia. Fajny wypoczynek miałaś i śliczne widoki 

- byna
- 500p
Witam Wszystkich po długiej przerwie. Właściwie to jestem na forum tylko nie wpisuję postów i nie ciągnę własnego wątku. Tak jak pisała Ala, porządkuję i doprowadzam do oglądalności własny ogród. Niesamowicie zarasta przy tak częstych opadach. Kwiaty wybujały i poginęły. Wiele powojników dopadł uwiąd, chyba z nadmiaru wilgoci.
Na części warzywnej sprzątam uprawy i zasiewam łubin, żeby podreperować żyzność ziemi. Słowem szara rzeczywistość ogrodnika amatora, nie ma zbyt wiele miejsca na poezję. Dlatego dodaję tylko kilka zdjęć, ale mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni i będę znów mogła pokazać parę kwiatków.

Miłego dnia.

Miłego dnia.

-
Bardzo ładnie Ci Grażynko kwitną hortensje. Nawet nie spodziewałabym się że hosty tak dobrze się sprawują w roli nóg hortensjowych.