Minibotanik Jacka cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Minibotanik Jacka cz.9

Post »

Mój nowy jaśminowiec pełny bardziej przypomina Twoją wisienkę niż jaśminowca. Czyżby nie myliło mnie przeczucie gdy pytałam sprzedającej czy to wiśnia ozdobna?!
Jabłonka cudna, ale chyba nie mam już na nią miejsca :(
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pięknie wszystko u Ciebie kwitnie kwiat kwiatka pogania, jeden ładniejszy od drugiego
Zastanowiła mnie ta maruda, pozwól że u Ciebie ją pokażę - niestety na drugim planie
Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku jak pięknie zakwitł u Ciebie biały migdałek ;:138 Ja mam różowy ale w tym roku miał bardzo mało kwiatów co zrobić żeby w przyszłym roku obficiej zakwitł?
Ciekawa jestem czy przyjął Ci się żarnowiec? mój już szykuje się do kwitnięcia, lada dzień i pokażą się kwiatuszki.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ojej, jak cudnie wygląda Twoja wiśnia ozdobna. W przyszłości muszę pomyśleć o zakupie większej ilości krzewów ozdobnych.
Jaki kolor ma Twój nowy płomyk Douglasa?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje też ,tylko biała się ociąga .. Floksy tez ładnie podskoczyły , mam jeszcze w doniczkach do posadzenia ale na razie szukam im miejsca na nowym ogrodzie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, to stara klatka na ptaki :lol: Komuś była niepotrzebna więc wkomponowałem w ogród.
Klatki całej nie pokażę, bo jest zarośnięta ale za to pokażę kolejne pierwiosnki :lol:
Obrazek

Izo, jabłonka nie rośnie duża :lol: Mam ją 5 lat i ma zaledwie 2,5m. A przecież można ciąć i będzie niższa :idea:
Wiśnię raczej trudno pomylić z jaśminowcem, bo i liść inny i budowa kwiatu ;:224 Więc jeśli kupiłaś faktycznie wiśnię, to sprzedawca bardzo niekompetentny. Ale żałować nie będziesz, bo ta wiśnia jest śliczna ;:173
Obrazek

Dorotko, cóż Ci mogę doradzić? Przesadź płomyka, daj mu gliniastej gleby, bardzo słoneczne stanowisko, to może się zabierze :roll:
A swoją drogą ładna odmiana i chyba jeszcze takiej nie mam 8-)
No to lecimy dalej z pierwiosnkami. Wyrosła jakaś samosiejka w cieniu, gdzie by mi nawet do głowy nie przyszło sadzić pierwiosnki i jak dobrze sobie radzi ;:333
Obrazek

Iwonka, nawet nie wiedziałem, że tę wiśnię nazywają "białym migdałkiem" :shock:
Szczerze powiem, że nic nie robię z tymi drzewkami. U mnie jest wilgotno więc może to im służy? :idea:
Żarnowiec niedawno posadzony w docelowym miejscu, bo chciałem, by ładnie się płożył. Pewnie zakwitnie troszkę później, zanim się zaaklimatyzuje ale chyba też ma pąki 8-)
Powtórzę piękny omieg od Ciebie ;:196
Obrazek

Halinko, wisienka jest super i cały czas mała więc nadaje się nawet do bardzo małych ogródków. Polecam!
Phlox douglasii odmiana 'Lilac Cloud', czyli kolor różowy. Na razie poję go drugi dzień, bo oczywiście przesuszony w torfie :evil:
Pamiętasz? Pisałem, że Twój pierwiosnek 'Gold Lace' zbyt bordowy ale mój też się teraz taki zrobił :lol:
Obrazek

Janko, płomyki teraz nomen-omen płoną swoimi jaskrawymi kolorami. U mnie jeden do posadzenia.
Nareszcie zadomowiły się u mnie pierwiosnki japońskie :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Nowy wątek... Czas się zapisać na pełne kontrastu obrazy!!

Lubię do Ciebie zaglądać, szczególnie, że podajesz nazwy prezentowanych roślinek!! Tak trzymać!! ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jacku tak zrobię , to jak mu się zechce rosnąć masz u mnie tę sadzonę i żonkila jak odpowiesz który to Twój ulubiony ;:333
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Tak tą wisienkę nazywają białym migdałkiem,tak tez ja sprzedają ,bo ja pod ta nazwą kupiłam i tutaj na forum dowiedziałam się na poczatku mojego"forumowania" że to odmiana wiśni a nie żaden biały migdałek ,piszę o tym za każdym razem gdy ją u siebie pokazuję ale i tak wszyscy mówią" ooo ;:oj jaki ładny biały migdałek "
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku
Mnie również bardzo intryguje biała klatka na ptaki, fajny gadget ogrodowy :D
Wiśnia biała cudna i obiela cudne :!:
Nie mam ręki do migdałków wszelakich. :oops:
Łapią choroby grzybowe i padają.
Kolekcję pierwiosnków uzbierałeś imponującą :!: Ja też mam do nich sentyment.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jacku ależ ta biała wisienka cudo ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piotrek, dzięki :!: Jeśli tylko znam nazwę, to ją podaję. Czasem nie, jak nazwa oczywista 8-) A jak nie znam nazwy - szukam aż znajdę ;:223
Ruszyły w tym tygodniu kosaćce:
Obrazek
dla niewtajemniczonych w irysomanię wyjaśniam skrót MDB - Miniature Dwarf Bearded, czyli najmniejsze irysy mające 15-30cm wysokości.

Dorotko-DTJ, chętnie skubnę łodyżkę płomyka a narcyz niech rośnie u Ciebie. Już nie powiększam kolekcji narcyzów :roll:
Kolejna grupa kosaćców - SDB (Standard Dwarf Bearded), czyli od 20 do 41cm wysokości
Obrazek

Dorcia7, no to my na Forum trzymajmy się poprawnych nazw, by nie robić zamieszania ;:173 A jeśli już, to należałoby napisać: tzw. "biały migdałek" i wtedy wiadomo, że jest to nazwa potoczna :idea:
I nareszcie kosaciec z nazwą odmiany :lol:
Obrazek

Agnieszko, pierwiosnki kocham i marzyłem o tych mniej spotykanych. Okazuje się, że moje wilgotne tereny im odpowiadają. Właśnie rozwija się kolejny japoński :tan
Moje wisienki jak dotąd nie łapią grzyba.
Mam rupiecie w ogrodzie i staram się je jakoś wkomponować w całość ale z różnym skutkiem :lol:
Obrazek

Taro, dziękuję w imieniu wiśni :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Też myślę, że nie będę żałowała zakupu. Ten "krzaczorek" tak mnie oczarował, że musiałam go nabyć. Nawet bez wnikania w jego tożsamość ;:224
Piszesz, że nigdy byś nie posadził prymulek w cieniu...A ja właśnie większość mam w półcieniu i cieniu.
Już tyle irysków Ci kwitnie? Cudne maleństwa.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mnie tez zaczynają kwitnąć karłowate iryski , od ciebie tez już maja pączki tylko chabrowy się pośpieszył .. Obielę i ja wreszcie sobie kupiłam . prymulki pomału przekwitają ale za to pięknie kwitną poduchy płożących .. Pszoniak tez próbuje pokazać swoje kwiaty ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Jak na razie serduszki wypruły w górę tak, że aż się wierzyć nie chce. No ale do Twoich to im jeszcze daleko. I nie ma dziwne, w końcu kupione w formie niewielkich sadzonek w tym roku.

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”