Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)
dziś ja wpadłam zobaczyć chwaszczorie i Dżedajkę. Dżedajka przecudowna pięknie pozuje do zdjęć, a chwaszczoria to już taka nie jest, widzę że szybko działacie, zaraz będzie pięknie, kwiaty, grządki - już efekty są.
Jak w wolnej chwili powstawiam co ja zasatałam to dopiero zobaczysz co to chwaszczornia. CIekawa jestem dalszej Waszej przygody ogrodniczej i chętnie obejrzałabym zdjęcia starej działki. pozdrawiam.
Jak w wolnej chwili powstawiam co ja zasatałam to dopiero zobaczysz co to chwaszczornia. CIekawa jestem dalszej Waszej przygody ogrodniczej i chętnie obejrzałabym zdjęcia starej działki. pozdrawiam.
- Aga_orchid
- 100p
- Od: 1 kwie 2014, o 22:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no brawo
świetna robota
a z tymi mrówkami to nie będzie łatwo
raczej postawiłabym na jakiś środek owadobójczy (np.bros granulat różowy-świetnie tępi ale i tak po kilku tygodniach pojawiają się i tak w kółko) i zlewać wodą te latające, chociaż ja tępię te latające ogniem (zapalniczka i dezodorant) 

świetna robota

a z tymi mrówkami to nie będzie łatwo

Pozdrawiam Aga 
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;

Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Nareszcie i ja trafiłam do Ciebie. Czytam, piję herbatkę i ...zamierzam zostać na stałe. Też się uczę i potrzebuję rad forumowizów 

- spagusia
- 200p
- Od: 4 maja 2010, o 21:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, patent z cofaniem się po zarośniętym sprawdziłam i rzeczywiście jest to jakaś metoda 
Elu, ropa pewnie by pomogła, ale po drzewkach i trawniku raczej lać nie mogę.... ale dziękuję
Wolusiu, witaj
To ja Ci może miętki z miodem zaparzę skoro jesteś? 

Elu, ropa pewnie by pomogła, ale po drzewkach i trawniku raczej lać nie mogę.... ale dziękuję

Wolusiu, witaj

- spagusia
- 200p
Kochani, za nami pierwszy nocleg na działeczce
Nocne ognisko, wino, kumkanie żab i burza w oddali..... eeeeeh..... poezja!
Tylko szybka ewakuacja poranna trochę psuje efekt, no ale hm... sławojki na razie brak ;)

Tylko szybka ewakuacja poranna trochę psuje efekt, no ale hm... sławojki na razie brak ;)
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Oj tam, oj tam... Liczy się to, że będzie co wspominać! A wracając jeszcze do mrówek - jak już Ci przejdą nerwy (kiedyś to nastąpi
), to przypatrz się kiedyś, jak działają, bo ja za każdym razem jestem pod wrażeniem. Jak rozkopiesz im korytarze (a jak wykopiesz jajeczka, to już całkiem) od razu widać podział ról - strażniczki momentalnie ruszają na zwiady, robotnice w mig odbudowują przejścia albo zatykają, niańki łapią za jajeczka i targają je pod ziemię... To naprawdę niesamowite, niby bezrozumne stworzonka, a pracują jak jedna maszyna. U ludzi takie działanie nie mieści się nawet w granicach cudu 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- spagusia
- 200p
Aniu, już nie raz podziwiałam je za tą organizację- rzeczywiście jest co podpatrywać. Zwłaszcza jak z jajkami biegają
U nas w ROD podobno mrówczy sezon, więc jakoś mi tak lżej, że nie jestem odosobniona....
Chwalem siem wszem i wobec- warzywnik mój został zainaugurowany poprzez wydeptanie ścieżek [wczoraj] i wysianie [dzisiaj]: dynia, dynia hokkaido, fasolka szparagowa fioletowa i żółta, buraczki, bób, ogórki, marchew, koper, sałata rzymska, rukola. Posadziłam też ziemniaczki oraz flance selera i pora oraz rozsadę koktajlówki i papryki chilly
))) W tym miejscu dziękuję wszystkim, którzy się zaangażowali w akcję ofiarowania nasion potrzebującym oraz moim przyjaciołom wszelakim, którzy wspierają dobrym słowem. Buziaki :*

Chwalem siem wszem i wobec- warzywnik mój został zainaugurowany poprzez wydeptanie ścieżek [wczoraj] i wysianie [dzisiaj]: dynia, dynia hokkaido, fasolka szparagowa fioletowa i żółta, buraczki, bób, ogórki, marchew, koper, sałata rzymska, rukola. Posadziłam też ziemniaczki oraz flance selera i pora oraz rozsadę koktajlówki i papryki chilly

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Wariatka 
Teraz będziesz tak jak ja wypatrywać komunikatów o zarazie ziemniaczanej :P

Teraz będziesz tak jak ja wypatrywać komunikatów o zarazie ziemniaczanej :P

- spagusia
- 200p
Żabko, ale czemu wariatka? Że ilość? Czy że późno?
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Zaciekawil mnie tytul,i bardzo podziwiam prace i tempo wykonania pracy.Bedzie pieknie 

- spagusia
- 200p
Dziękuję za miłe słowa...
Robaczki, przepraszam, że ostatnio nie piszę [ani u siebie, ani u Was], ale mam zmartwienie... Mężusiowi serduszko zaczęło wariować i go w nocy karetka zabierała.... Już w domku, wszystko ok, ale jakoś tak głowy nie mam do pisania.... Buziaki....
Robaczki, przepraszam, że ostatnio nie piszę [ani u siebie, ani u Was], ale mam zmartwienie... Mężusiowi serduszko zaczęło wariować i go w nocy karetka zabierała.... Już w domku, wszystko ok, ale jakoś tak głowy nie mam do pisania.... Buziaki....
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Andziu trzymajcie się zdrowo 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
zdrowia dla męża, dobrze że jest już wporządku