Wczoraj byłam chwilę na działce...po szczypiorek do jajek oczywiście o aparacie nie zapomniałam... Po południu byłam na osiedlu domków jednorodzinnych , żałowałam,że nie miałam aparatu tylko w telefonie ale na oczy nabrałam pięknych widoków kwitnących magnolii,bzów, drzew owocowych ...cuda ! Natura ustroiła się nadzwyczaj odświętnie ...dla samych tych widoków warto było się wybrać! Było to apogeum kwitnienia dzisiaj już chyba takich zmasowanych widoków nie będzie bo to są dosłownie chwile ... Ewciu miło,że wpadłaś w świąteczny poranek do mnie! U nas nie padało ale i temperatura nie była zbyt wysoka wiatr powiewał dość chłodny ale ogólne można było świętować na powietrzu !
nie mogę się nacieszyć moją youngii ,że wreszcie się zdecydowałam na nią
. . . . . . . . . . .
U mnie z kolei dzień był bardzo ciepły i słoneczny,krótki rękaw zupełnie wystarczający,fajnie że po szczypiorek musiałaść iść,ja juz nie mogę doczekać się wyjścia na działkę-mam nadzieję na jutrzejsze popołudnie chyba że pogoda pokrzyżuje plany bo coś w prognozach śpiewają o opadach deszczu
Maryniu niesamowicie wygląda ten łan stokrotek na trawniku
Pierwiosnek Siebolda cudny, moje po przerobieniu rabaty w zeszłym roku niestety nie pojawiły się....
Święta ,święta ...i po świętach uwielbiam ten czas ...kiedy nic nie muszę, lodówka pełna poświątecznych pyszności ...dom jeszcze pachnie świeżością...błogostan !
Trochę Gości przewinęło się przez mój wątek tym , którzy zaznaczyli swą obecność serdeczności ślę i podziękowania piękne!
A ja uwierzyłam w czarne prognozy i jak pokropiło w drodze z pracy to myślalam że to ten zapowiadany deszcz i stchórzyłam-a teraz słonko świeci i zadnych deszczy ani burz nie było
Trochę popadało i od razu zrobiło się soczyście zielono, a do tego te łany prymulek, ach jak u Ciebie kolorowo.
Epimedium żółte pięknie wygląda a tawuła dorodna i ślicznie zakwitła a mówiłaś, że taka mała.
Maryniu u Ciebie tak pięknie kolorowo aż dech zapiera. Mnóstwo tulipanów, pierwiosnków i innych wspaniałych kwiatów. Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoich włościach, dziękuję
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny