Patrycjo to jest szachownica lub inaczej cesarska korona i zimuje w gruncie
Wandziu tak to jest miodunka majeste, bardzo dekoracyjna nie tylko z kwiatów ale i z srebrzystych liści.
Gosiu kolorów trochę jest ale ciągle czekam na trzy kępki żonkili i wyższe tulipany. Nie mam zbyt wielu wiosennych kwiatów ale co roku dokupuje i myślę że za kilka lat i u mnie będzie kolorowa wiosna.
Grażynko biało- żółte kwiatki to tulipany botaniczne Agunia wyżej podała ich nazwę
Priam witam w moim ogrodzie

co roku je rozsadzam i co roku kępki są coraz większe. Bardzo lubię te drobne tulipanki bo są bezproblemowe i szybko się rozrastają.
Ewka ta miodunka najpiękniejsza jest kiedy przekwitnie jej liście wyglądają jak posrebrzone.
Marysiu tak to Majeste a z pierwiosnków ogromnie się cieszę

bardzo podobają mi się te kwiatuszki
Aga-athshe po koszeniu odcinam szpadlem wyrastającą trawę, niewdzięczna praca ale rabaty wtedy wyglądają estetyczniej.
Aluniu dziękuję z całego serca za tak ciepłe słowa

Również pozdrawiam i ściskam
roza333 cieszę się z kolejnego miłego gościa i zapraszam jak najczęściej
Paulinko cieszę się, że wszystko Ci się podoba

to bardzo miłe
Tesiu mimo, że wiele osób nie lubi pielić w ogrodzie to ja to uwielbiam

a gdy już skończę patrze i napawam się czyściutkimi rabatami
Aniu staram się pokazać najpiękniejsze miejsca w ogrodzie a skutecznie ukryć te których nie lubię dlatego czasami muszę się okropnie na gimnastykować. Cieszę się, że podobają Ci się moje kwiatuszki
Paulinko dziękuję bardzo

lubię czarować kwiatami, nie potrafię się nimi nacieszyć
Aguś dziękuję za nazwę tulipanów

mam je od lat ale nie miałam pojęcia jak im na imię a szafirki to te chyba z najpospolitszych. Niestety ale także nie mam pojęcia jak się zwą, niżej wstawię zdjęcie w zbliżeniu, może rozpoznasz
Alinko witam Cię moja kochana, cieszę się, że przytruptałaś

buziaczek dla
W ogrodzie kwitnie nie wiele ale dla ożywienia wątku trochę portrecików
i znowu stokrotki ale dla mnie są piękne
i mój mały skalniaczek a w oddali agawa wróciła z zimowiska
a tu czym zajmuje się właściwie zajmowałam się bo skończył mi się kamień