Zielono u PauliPoli :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono u PauliPoli :)

Post »

Ale pomidorasy ;:138 . Gratki za zdrowie i plenność ;:108 .
Pryskasz HT i OW :?: Pewnie tak...co się głupia pytam... Ja też w tym roku zamiennie jedno i drugie funduję moim warzywkom ;:108 .
Mam w tym roku sporo syberyjskich odmian...jestem zszokowana ich wielkością i zdrowiem...ewidentnie lepiej wyglądają na tle pozostałych pupilków ;:333 .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ważne , że wszystko ładnie rośnie i owocuje , zielsko to pikuś :roll:
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18

Post »

Oj dziewczyny, tak bym chciała móc usiąść na działce i się relaxować. A tak prawie zawsze wychodzę z tamtąd na czworaka, i to nie przez to że przy wieczornych. pracach lubię wypić piwo :D
Oxalis też mam trochę syberyjczykow. Też jestem z nich bardzo zadowolona. Mazarini zostaje u mnie na zawsze!
Tija ja też uważam że to że rośnie to najważniejsze, ale żeby jeszcze tam zielska nie było to był by miodek :D

Przyznam się że trochę tam oberwałam chwasty przed zrobieniem zdjęć. A pryskam wszystko OW, rzadziej HT który mi się właśnie skończył. Raz pryskałam chemią
Muszę sobie kawałek ziemi przekopać bo nie mam gdzie posadzić sałaty i kapusty pekińskiej :D
Wstawie wieczorem zdjęcia moich bazyliowych parapetów i kilku innych takich.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Paula, pięknie masz, żadnego bałaganu nie widać :)
Super Ci wszystko rośnie, aż miło popatrzeć!

Ja mam podobny problem, działkę mam ok 30km od miejsca, gdzie teraz mieszkam, mogę na działkę pojechać 1 czasem 2 razy w tygodniu jak mąż ma wolne. No i co wypielę do zera, to następnym razem znowu busz i z maczetą trzeba wejść :D

A co to za żółta żebrowana papryczka na zdjęciu?
Awatar użytkownika
MalgosiaR
200p
200p
Od: 11 lut 2013, o 18:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tam też żadnego balaganu nie widzę .Piękne pomidory przepiękna papryka ,aż zazdroszczę tez bym taką chciala ;:108 Wiadomo ,że przy takiej powierzchni ogrodu musialabyś tam siedzieć od rana do wieczora żeby zielska nie bylo.Najważniejsze że wszystko pięknie rośnie .Najgorzej jak się czlowiek nachodzi ,pielęlgnuje sadzonki od zimy a potem nie rośnie (moja papryka np.albo cebule ci śmietka zeżre też porażka u mnie w tym roku mimo użycia chemii ech.....
Malgosia
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Ależ dorodne pomidorki i papryki ;:oj Czym je dokarmiasz? Moje pomidory w tym roku marniutkie...a na paprykach prawie nie ma zawiązków. Gdzieś popełniłam błąd :oops:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Miał być pokaz a nie ma a mnie już nóżki bolą od czekania ;:65 podlało działkę ? Po takiej pogódce pomidorki pewnie już hurtem dojrzewają :wink:
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija przepraszam za zaległości :oops: po obiedzie lecę na działkę robić zdjęcia :D
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, na swoje usprawiedliwienie powiem tak. Zdjęcia poleciałam zrobić zaraz po obiedzie, ale padł mi laptop. Mam teraz tylko tablet i smartphona przez jakiś czas. Mój M nareszcie skosił trawę, zebrał ze środka worki ze śmieciami i jest przyzwoiciej. Kiedy Tam ład zapanuje to chyba nawet Bóg nie wie :wink: Wszystko jakoś sobie powoli rośnie. Tylko buraczki mnie zawiodły. W tamtym roku były piękne i wielkie. W tym roku mikrusy.
Działkę mieliśmy porządkować na przełomie lipca i sierpnia, mąż miał wtedy urlop. Ale w tym czasie były takie upały że nic nie szło robić.
Wstawiam trochę zdjęć dziś, reszta jutro :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Pomidorasy miałaś ładne, smakowicie wyglądają :D Aż się tęskni za takimi widokami..eh...
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Nie tylko pomidory smakowicie wyglądają, cały Twój warzywnik jest super!
I wszystko z nasion, mnóstwo własnej rozsady. Podziwiam i będę zaglądać.
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i mamy jakże uteskniony nowy sezon. Zakupy nasionkowe, podłoża, wielodoniczki
Szykuje się i ręce zacieram :D A mąż tylko głową kręci. :D Jeszcze się akcja nie skończyła (jeden bałagan ) a już się drugi zbliża. :;230
Mamy w tym roku trochę planów związanych z działką, mam nadzieję że uda się je zrealizować :D
Piękna dzis u mnie pogoda. Az by się chciało w pole ruszyć
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”