Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Sylwia, ależ piękna wiosenka u Ciebie i jakie duże już tulipany ;:oj, a jakie rabatki wypieszczone, ciekawa jestem co tam znowu "kombinujecie" ;:306, wiosna dodaje nam animuszu do pomysłów i działania, ciekawa jestem czy kupiłaś dziś coś ciekawego? U nas też cały czas pada, ale mam nadzieję, że już jutro będzie nieco ładniej, bo pod wieczór jakby się przejaśniało.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylka pracuje w ogrodzie jak mrówka,chodzi ,planuje i zmienia,ma pomysły dziewczyna ;:138 coś nowego wymyśliła ,jeszcze trochę i nas dokładnie zaskoczy swoim dziełem :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie dziewczyny :wit
Moje zakupy rynkowe udały sie i to bardzo :) Oczywiście nie obyło się bez dodatkowych zakupów. Ogólnie pojechałam po falnce sałaty i ją kupiłam
Obrazek
Na tym samym straganie były bratki i tak sie na mnie patrzyły że zakupiłam 6 sztuk ( a przecież pod oknem mojego pokoju mam bratki tylko jeszcze mi nie kwitną). Obrazek
Dziewczyny już dosłownie wychodziłam z rynku a tu moją uwage skupiły prymule więc obojętnie nie mogłam przejść zakupiłam 3 sztuki ;:224
Obrazek

anabuko1-Aniu dziękuję za miłe słowa już sie nie moge doczekać kiedy liście na roślinkach się rzowiną, kwiatki zaczną kwitnąć.
reniusia20-Renatko tulipany których zdjecie przedstawiłam to botaniczne, ale nazwy nie pamietam już. Musże poszukać w zamówieniach :) Straszne to co piszesz. Policja bezradna, skoro ślady były to piwinna iść i sprawdzić. Jak tak można. :evil: Ewidentnie w pobliskiej wsi jest podpalacz. Czyli sąsiadka złapała tak? Bo tak troszkę nie kumam.
anym-Aniu u mnie tylko w nocy padało a tak w dzień zero słoneczka i zero deszczyku. Czekam na ładną pogodę i na to że będę mogła poszaleć w ogrodzie :) Na bratki też sie skusiłam i posadziłam do donicy wkopanej przed domem. :)
ilona2715-Ilonko zawsze jak jadę na ryneczek to w gołymi rękoma nie moge wyjśc. tym razem popadło na bratki i prymule, ale tak sie zastanawiam czy w następny wtorek nie jechać i czy jeszcze nie dokupić prymul. Ilonko piątek i weekend nadają ładny wiec bedzie można poszaleć :) A co kombinuję tym razem to nie ja tylko mój tato ale o tym za chwikę.
gracha-Grażynko niestety nie mogę popracować tyle ile bym chciała ale obiecałam sobie że w piątek po 15 i sobotę popracuje. Grażynko to mój tato wymyślił ja tym razem tylko podziwiałam i chwaliłam :)
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

No i będzie bardziej kolorowo na działeczce :heja. Kochana od przybytku głowa nie boli, te bratki co kupiłaś przekwitną,to wyjdą te co masz posadzone ;:224
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

A teraz to nad pracował czym mój tato wspólnie z Panem Andrzejem z mojej miejscowości.
Dodam że materiał był gotowy trzeba było go tylko poprzykręcać i dopasować.
Otóż w tamtym tygodniu gdy wróciłam do domu spotkała mnie niespodzianka. Fakt rozmawialiśmy o tym kiedyś ale postanowiliśmy że nie bedzie to robione tym roku. Jednak mój tato postanowił inaczej i tak oto powstała z zakątku można powiedzieć altanka. kilkanaście tak temu było tutaj wejscie do domu ale zostało zlikwidowane i tak powstało miejsce na stół i wiszace kwiaty latem.

Obrazek

Obrazek

Pierwszego dnia powstał sufit
Obrazek

Później było kilka dni przerwy i tak od poniedziałku zabudowywały się kolejne elementy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze zostanie nam położenie płytek, wymalowanie ściany ( tej od strony domu) oraz pomalowanie drewna.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

;:138 . GRATULACJE dla taty za super altankę ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
kajko278 pisze:;:138 . GRATULACJE dla taty za super altankę ;:215
To prawda,pięknie wyszła ;:433 ;:433
Widzę,że 2 takie same prymulki kupiłyśmy,ja tez nie mogłam się oprzeć ich urokowi ;:7
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Karinko licze na to że będize kolorowo :). Tzn bratki które kupiłam i posadziłam do donicy później beda przekomane i ustapią miejsca petuni ( nozchyba że inne kwiatki wpadna mi w ręce)
dziękuję przekażę gratulację ( tylko moj tato tutaj pomagał )

-- 26 mar 2014, o 18:49 --

Aniu dziękuję tez jestem przeszcześliwa ze to tak wyszlo i teraz tylko płytki sie położy, stół to chyba drewniany będzie w przysżłości bo teraz to plastikowy postawimy. Zawsze marzyłam o rzedzie prymul przy ścieżce ale jak kupię kilka sztuk to zawsze ladują na skalniaku ;:306
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Mam pytanko czy można już go gruntu wysadzać mieczyki ?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj Sylko ,fajne miejsce na kawki powstało ;:215 ,gratulacje dla taty ;:138 ,widzę że taki sam dłubacz jak mój eM, jak sobie coś postanowi to musi dopiąć swego,
uważam że z mieczykami jeszcze trzeba poczekać,oglądałam pogodę długoterminową i w połowie kwietnia zapowiadają nocne przymrozki,one są raczej delikatne i mogłoby się źle skończyć,chyba że byś je okrywała :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Chciałoby się napisac..łałałiła.. ;:224 ;:224 ;:224 Ale będziesz mieć wspaniałe miejsce :) Gratki dla Taty za zebranie się i zrobienie tak fajnego miejsca i to w tym roku :tan . Superowo. ;:180 . Sylwuś a kiedy zdjęcia blond Sylwuni?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sylwio,kącik altankowy rewelacja,ja bardzo lubię takie kąciki, osłaniają przed słońcem ,deszczem ,pełne są kwiatów, piękna i praktyczna rzecz, zakupy super ,my nigdy nie przejdziemy obojętnie obok roślin,ja myślę ,że na sadzenie cebulek mieczyków jeszcze czas,bo jak wyjdą i będą przymrozki ,to musisz osłaniać ,pod koniec kwietna wystarczy ,bo jeszcze są zimni ogrodnicy,ja sadzę po parę szt w odstępach tygodniowych ,żeby nie zakwitły naraz i wtedy są długo do flakonu ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Grażynko dziękuję ;:196 , mój tato jest w goracej wodzie kompany i uparty jak sobie postanowi tak ma być. Czasami uda nam się z mama przekonac tate ale ile przy tym zachodu. Myślałam żeby posadzić mieczyki i na noce przykrywac agrowłókniną białą.
Madziu dziękuję ;:196 tylko to nie było w planach i to co planowąłam odchodzi w dal. Zdjecia zrobię jutro rano jak będe wypoczeta to może lepiej wyjdę ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No często jest coś kosztem czegoś. Trzymam Cię za słowo Sylwuniu :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Martusiu w takim razie wstrzymam się bo już są posadzone w doniczkach tylko że mi troszkę miejsca zajmują i tak planowąłm żeby już je posadzić w docelowe miejsce. Dobrze że tego dzisiaj nie zrobiłam bo miałam taki plan. Altanka powstała w miejscu gdie kiedyś planowałam dobudować kuchnę ale takie miejsce osloniete od wiatru deszczu sie przyda. Dziękuję za pozdrowienia i róznież pozdrawiam i przesyłam buziaczki ;:196

-- 26 mar 2014, o 21:22 --

Madziu będzie juto ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”