Narzędzia ogrodnicze. Jakie? Konserwacja.Przechowywanie.
Re: Narzędzia ogrodnicze
ja bym polecał jednak Boscha, ale nie nowego tylko używanego
Można go nabyć np na Allegro. Mam takiego i bardzo sobie chwalę. Maszyna nie do zajechania.

Witam. Czy mógłby ktoś napisać jak dobrze naostrzyć nóż do szczepienia. Chodzi mi o to jak powinien być ułożony na osełce?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z nabywaniem na allegro jest różnie ,jeśli używany bosch to chyba nie z allegro a czy ktoś wie czy sprzedają rozdrabniarki na giełdzie w Balicach (w Krakowie)
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.Proszę o opinie na temat produktów firmy,,Coval''.
-
- 100p
- Od: 26 lis 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nóż do szczepienia. Ostrzy się tylko z jednej strony. Zaczynając od kamienia o większej ziarnistości i kończąc na gładziku.
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
a gdzie można nabyć taki nóż
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
A choćby tutaj (na dole sierpak i okulizak):
- http://www.dom-ogrod-hobby.pl/NOZE_OGRO ... fault.html
- http://www.dom-ogrod-hobby.pl/NOZE_OGRO ... fault.html
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ociupinkę lepsze są tutaj... tylko za troszkę inne pieniążki
http://www.euroflora.pl/SKLEP/tabid/448 ... fault.aspx

http://www.euroflora.pl/SKLEP/tabid/448 ... fault.aspx
- kairu
- 100p
- Od: 12 lut 2009, o 16:37
- Kontakt:
Witam. Proszę o opinie na temat produktów firmy Craftsman.
Mój rozdrabniacz (używany Bosch) jest właśnie z AllegroalinaK pisze:Z nabywaniem na allegrooo jest różnie ,jeśli używany bosch to chyba nie z allegrooo a czy ktoś wie czy sprzedają rozdrabniarki na giełdzie w Balicach (w Krakowie)
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Ciekawa jestem Robercie, czy kupiłeś jakiś produkt Covala. Jakiś czas zastanawiałam się nad kupnem już nie pamiętam chyba jakiejś siekierki, ale nie znalazłam opinii. Jeśli chodzi o tę firmę, to na jakimś forum były polecane jej klucze.Fallenangelv pisze:Witam.Proszę o opinie na temat produktów firmy,,Coval''.
pozdrawiam Ewa
-
- ---
Ewo nie kupiłem,ale przymierzam się do kupna na jesieni .Jakoś tak się zeszło,że trochę gotówki zabrakło na nowe zakupy i musiałem przemordować się starymi narzędziami.Popytałem tu i ówdzie,,na zywo'' dobre opinie ma ta firma.A przekonam się osobiście jak kupię.
-
- ---
Dam znać. 

Jeśli mogę się wtrącić to ja używam całego sprzętu ogrodniczego firmy fiscars. Nie jest to tani sprzęt ale kupując go będziecie mieć go na lata. Nawet miałem taki przypadek, kupiłem sekator na wysięgniku fiscarsa i przez mój błąd złamałem całą główkę tnącą. Oddałem go na gwarancjię ale myślałem że mi jej nie uznają bo było ewidentnie widać że to przez mój nadmiar siły jest to złamane. Po 2 tygodniach przysłali mi nowy sekator warty 300 zł. Od tej pory nie mogę powiedzieć nic złego na ich temat. Szpadle również są świetne bo stosunkowo do jakości i użytych materiałów są praktycznie nie do zniszczenia. Są wykonane w całości z metalu ale są za to lekkie kosztują około 57 zł w castorami. Miałem kiedyś covala ale niestety ułamała mi się cała rękojeść bo metal przegnił od środka.