Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też...ale to takie "zdrowe zazdroszczenie" :lol:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Znowu miałam „napad” i wyjęłam aparat. Zatem was nieco pomaltretuję fotkami :) Poniżej parę zdjęć z ostatniej sesji fotograficznej.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze dwa zdjęcia to oczywiście bilbergia. Pozostałe to jakieś grubosze lecz przyznaję sie bez bicia, że nie wiem jakie :oops:
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze parę :)
Bilbergia jest ta sama ale w nieco innych ujęciach. Nie mogę się zdecydować, które zdjęcie najlepsze więc wklejam wszystkie ;) Dalej to moja młodziutka maranta.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze parę moich ulubieńców :)

Już pokazywałam te roślinki ale tym razem mam znacznie lepsze ujęcia więc postanowiłam je powklejać. Ostatnie trzy zdjęcia to begonia tiger i pilea peperomioides.
Może ktoś pomoże mi zidentyfikować dwie pierwsze begonie?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne kwiaty,piękne ujęcia-to ostatnie to pilea ale czy nie jest zwana "pieniążkiem" bo choruję na taką? :lol:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak... potocznie zwana jest pieniążkiem. Będę w najbliższym czasie ją przesadzać to pobiorę szczepkę dla Ciebie. Nie wiem dokładnie kiedy, bo mam ostatnio urwanie głowy. Przypomnij się jeszcze.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko...naprawdę! :lol:
OK.ja na pewno nie zapomnę Ci się przypomnieć!
Jesteś WIELKA! :lol:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

AlfaXIII pisze: Obrazek Obrazek
Jej, jaka ona ładna... Alfa - jak to zrobiłaś, że Ci się tak pięknie zagęściła? Wygląda jak z obrazka :) Jak będziesz wybierać odrosty dla Basi, to ja też pozwolę sobie Ci sie podlizać ;)

Wszystkie Twoje roślinki są przepiękne i widać, że umiesz wyeksponować ich urodę odpowiednią fotką - super!
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Marto, to prawdziwa sesja fotograficzna Twoich roślin. Piękne okazy. Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie Ci rosną te pieniążki :P
Masz rękę i serce do kwiatków :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kari... kupiłam maluchy na allegro, posadziłam i... wywaliłam na balkon. Oczywiście podlewałam ;) Same tak pięknie się rozrosły. Niestety po wstawieniu do pokoju obserwuję żółknięcie listków :( Dlatego chcę je przesadzić do nowej ziemi. Widzę, że jakieś dwa malutkie odrosty są od korzonków to mogę się z wami podzielić.

Leo... no faktycznie zrobiłam sesję. Nie pamiętam już co robiłam i nagle zobaczyłam jak słonko mi zaświeciło w kwiatach. Rzuciłam wszystko i pognałam po aparat, starą ramę i czarny płaszcz rozwieszony na tejże ramie. Na pudło rzuciłam czarną spódnicę... trza sobie jakoś radzić by zrobić tło ;) Później to już była sama przyjemność a efektami was tu będę zamęczać 8) :lol:

Figo dzięki za miłe słowa :) Lubię tę moją dżunglę choć nie zawsze mam dla nich czas. Teraz też, na stole w kuchni, stoi kolejka do przesadzenia i znalezienia im miejsca na zimę. Już mi coś chłop marudzi, że nie ma się gdzie ruszyć, ale jak żądam wywiercenia dziury w ścianie i zamontowania kołków bym mogła nowego kwiatka powiesić to mamrota coś pod nosem i... wierci :)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu...już miałam zapytać,czy masz w domu czarną ścianę? :lol:
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

Podoba mi się Twój cissus, ja miałam ładnego, ale zmarniał strasznie. Coś mu sie nie spodobało. Uratowałam 20cm sadzonkę i teraz sobie wegetuje. Jednak coraz więcej małych zielonych listków się pokazuję i nie tracę nadziei, ale do Twojeg to mu jeszcze baaaardzo daleko :D
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu... moje obydwa ciężko odchorowały przeprowadzkę i remont ale się jakoś pozbierały. Calutkie lato spędziły na północnym balkonie i naprawdę świetnie im to zrobiło :)
Ostatnio dopadłam wreszcie cissusa 'Ellen Danica' ale zdjęć jeszcze nie mam. Na pewno pokażę go tutaj w najbliższym czasie.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

AlfaXIII pisze:Później to już była sama przyjemność a efektami was tu będę zamęczać
Marto, zamęczaj, ile wlezie :D

Ja też mam taką młodziutką marantę :) Oddzieliłam ją od dorosłej i posadziłam w osobną doniczkę, a ona zaczęła marnieć... I właściwie już na niej postawiłam krzyżyk, a tu - niespodzianka :) nowy listek, a za nim początki drugiego. Na dodatek ma takie różowe żyłki, jak Twoja maranta. Niby nic dziwnego, ale moja dorosła maranta, od której pobrałam odrost miała żyłki... zielone ;)

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”