Moje kwiaty od A do Ż cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.5
RENIU....bywałam u Ciebie ale śladu nie zostawiałam, ale przy takich zakupach wiosennych się wpiszę bo będę miała co podziwiać......czytam i widzę, że Ty w ogrodzie to ostro już działasz........poczułaś prawdziwą wiosnę....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu,super Twój ogród wygląda w całości taki już czyściutki,i piękne wiosenne kwiatuszki zakwitają ,aż niebiesko się robi z daleka,pozdrawiam i buziaczki

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Reniu, Piękne te Twoje krokusiki
Zakupy poczynilaś niesamowicie obfite - będzie co podziwiać w sezonie 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witam
reniusia20..dzisiaj całkiem zakwitły...
już mniej wiało..ale jeszcze dokuczał mi wiatr..
leszczyna..witaj
cieszę się że odwiedziłaś mój ogród..dziękuję..czas prace zacząć..skoro taka piękna wiosna się pojawiła
koziorozec..kochana to tak z daleka wygląda czyściutki...ja dopiero muszę zacząć w nim sprzątać..
vertigo..no trochę mnie poniosło..ale i tak żałuję jeszcze że nie kupiłam w Sączu teraz jak byłam jednego ciemiernika..był taki zielonkawy z kropeczkami...i sasanki..ale może kiedyś..go znajdę jeszcze,,Sama nie mogę się doczekać kiedy mi to wszystko zakwitnie..na i jeszcze czekam na zamówione
Był piękny słoneczny dzień trochę wiało..ale porobiłam dużo..dopiero od rana weszłam do domu..no nie licząc przerw na kawę..i szybki obiad..podłoże ugotowałam wczoraj to był na dwa dni|:)):))
Irysy już się rozkwitły wystarczył dzień słońca...:wczoraj były jeszcze w pąkach..)Dobrej nocy życzę..ja wszystkie kości czuję..

reniusia20..dzisiaj całkiem zakwitły...

leszczyna..witaj

koziorozec..kochana to tak z daleka wygląda czyściutki...ja dopiero muszę zacząć w nim sprzątać..
vertigo..no trochę mnie poniosło..ale i tak żałuję jeszcze że nie kupiłam w Sączu teraz jak byłam jednego ciemiernika..był taki zielonkawy z kropeczkami...i sasanki..ale może kiedyś..go znajdę jeszcze,,Sama nie mogę się doczekać kiedy mi to wszystko zakwitnie..na i jeszcze czekam na zamówione

Był piękny słoneczny dzień trochę wiało..ale porobiłam dużo..dopiero od rana weszłam do domu..no nie licząc przerw na kawę..i szybki obiad..podłoże ugotowałam wczoraj to był na dwa dni|:)):))
Irysy już się rozkwitły wystarczył dzień słońca...:wczoraj były jeszcze w pąkach..)Dobrej nocy życzę..ja wszystkie kości czuję..

- Reni4
Witam..dzisiaj troszkę popracowałam w ogrodzie..był słoneczny dzień ale wietrzysko paskudne
Zaczęłam robić koło nowej rabatki..czas szykować miejsce na nowe,
Tak jest na dolnym..trawa już prawie do koszenia..a i wszystkie sadzone na jesieni cebule powychodziły..teraz tylko deszczu i ciepła..nam potrzeba..
a nie zimnicy jaką znowu zapowiadają..

Zaczęłam robić koło nowej rabatki..czas szykować miejsce na nowe,

Tak jest na dolnym..trawa już prawie do koszenia..a i wszystkie sadzone na jesieni cebule powychodziły..teraz tylko deszczu i ciepła..nam potrzeba..

- Reni4
-
RENIU....u mnie wszystko jest....słońce dzisiaj pozwalało na prace w ogrodzie w krótkim rękawku, deszcz był o zimnicy nie słyszałam....nie strachuj ludzi.....ja z roślinami wychodzę i sadzę......
troszku zazdroszczę tych irysków...nigdy ich nie miałam a bardzo mi się podobają, sprawię sobie na jesień....
podglądam i widzę, że leszczyna kwitnie...będą orzeszki...
troszku zazdroszczę tych irysków...nigdy ich nie miałam a bardzo mi się podobają, sprawię sobie na jesień....
podglądam i widzę, że leszczyna kwitnie...będą orzeszki...
- Reni4
Witaj..
..ja nie straszę to ONI mnie straszą..patrzyłam dzisiaj na prognozę..
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 6,1,0.html
...i coś tam marudzą o śniegu i nocnych minusach na początku kwietnia ..ale wiesz jak jest..wszytko się zmienia jak w kalejdoskopie tej wiosny może być różnie..
Ja bym wolała ciepełko.. 

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 6,1,0.html
...i coś tam marudzą o śniegu i nocnych minusach na początku kwietnia ..ale wiesz jak jest..wszytko się zmienia jak w kalejdoskopie tej wiosny może być różnie..

-
....a może posłucham Twojej prognozy i jeszcze hortensji nie wsadzę do gruntu.....na razie wystawiłam z pomieszczenia i je wietrzę....
-- Pt 21 mar 2014 22:49 --
....a może posłucham Twojej prognozy i jeszcze hortensji nie wsadzę do gruntu.....na razie wystawiłam z pomieszczenia i je wietrzę....
-- Pt 21 mar 2014 22:49 --
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Reniu jak cudownie słoneczko przyświeci to robi się cud.
Pięknie wszystko wychodzi a jaka korona już duża.
Leszczyna duża
mam też pokręconą ale malutką również ładnie kwitnie.

Pięknie wszystko wychodzi a jaka korona już duża.
Leszczyna duża

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iryski!
pięknie Ci rozkwitły ...

Reniu widzę ze ciężko pracujesz ja też wczoraj trochę popracowałam, dobrze że dzisiaj pada bo przynajmniej trochę odpocznę. Śliczne masz te iryski wiosenne cebulowe, muszę koniecznie jesienią kilka kupić są urocze i kwitną gdy krokusy przekwitają.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Reniu śliczne te iryski, pięknie już wyglądają rabatki z kolorami wiosny, jeszcze troszeczkę słoneczka i będzie jeszcze bardziej kolorowo. Miłej niedzieli życzę. 

- Reni4
Witam i dziękuję...
leszczyna..te prognozy zmieniają jak rękawiczki już nie wiadomo w co wierzyć
Kasiula17..wszytko do słońca wygląda inaczej...z dnia na dzień większe..
reniusia20..pięknie kwitną podobaj mi się bardzo..
danutab..sobota to cały dzień w ogrodzie ..trochę cięcia już za mną..ale jeszcze dużo zostało..
123katex..o tak masz rację inaczej już wyglądają rabatki coraz więcej zieleni i koloru nabierają..aż miło popatrzeć,
Dzisiaj odpoczynek..głowa cały dzień mnie boli..i dalej nie przestaje..ale to może na zmianę pogody...
porobiłam parę fotek..dzisiaj marcowego ogrodu..
Łubin,runianka japońska,korony cesarskie,żonkile,tulipany ,lilie ,czosnki..,fiołki,pustynnik..rośliny szaleją..jeszcze nigdy tyle na raz nie było w marcu:)

korona cesarska w pakach...czosnek ozdobny biały i niebiski już wielkie ma liście..,lawenda,krokusy jeszcze kwitną ,trytoma przetrwała zimę na zielono,hiacynty zaczynają..

zaczyna kwitnąć magnolia..szok..pieris,dereń,bez koralowy

wszytko budzi się do życia..ostróżki,fiołki,żonkile..

forsycja kwitnie...pierwiosnki..

korony ,tulipany.czosnki ,lilie..śnieżnik..szok..wiosenny

Wszytko wychodzi...kwitnienie o miesiąc wcześniej...jeszcze nigdy nie miałam lilii na wierzchu w marcu..zresztą wszytko szybsze ...Jutro ma padać..więc dalszy odpoczynek...pozdrawiam

leszczyna..te prognozy zmieniają jak rękawiczki już nie wiadomo w co wierzyć

Kasiula17..wszytko do słońca wygląda inaczej...z dnia na dzień większe..

reniusia20..pięknie kwitną podobaj mi się bardzo..

danutab..sobota to cały dzień w ogrodzie ..trochę cięcia już za mną..ale jeszcze dużo zostało..

123katex..o tak masz rację inaczej już wyglądają rabatki coraz więcej zieleni i koloru nabierają..aż miło popatrzeć,

Dzisiaj odpoczynek..głowa cały dzień mnie boli..i dalej nie przestaje..ale to może na zmianę pogody...

porobiłam parę fotek..dzisiaj marcowego ogrodu..
Łubin,runianka japońska,korony cesarskie,żonkile,tulipany ,lilie ,czosnki..,fiołki,pustynnik..rośliny szaleją..jeszcze nigdy tyle na raz nie było w marcu:)

korona cesarska w pakach...czosnek ozdobny biały i niebiski już wielkie ma liście..,lawenda,krokusy jeszcze kwitną ,trytoma przetrwała zimę na zielono,hiacynty zaczynają..

zaczyna kwitnąć magnolia..szok..pieris,dereń,bez koralowy

wszytko budzi się do życia..ostróżki,fiołki,żonkile..

forsycja kwitnie...pierwiosnki..

korony ,tulipany.czosnki ,lilie..śnieżnik..szok..wiosenny

Wszytko wychodzi...kwitnienie o miesiąc wcześniej...jeszcze nigdy nie miałam lilii na wierzchu w marcu..zresztą wszytko szybsze ...Jutro ma padać..więc dalszy odpoczynek...pozdrawiam

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Śliczna ta Twoja wiosna, Reniu
U mnie jedna magnolia w tym roku szaleje i już zaczęła otwierać dwa pąki - aż się martwię co będzie jak przyjdzie przymrozek którejś nocy
Masz już dużo kolorków w ogrodzie, a o tej porze roku każda kolorowa plamka na rabacie cieszy jak nigdy

Masz już dużo kolorków w ogrodzie, a o tej porze roku każda kolorowa plamka na rabacie cieszy jak nigdy