Fiołki, hippeastrum i zielone roślinki Klaudi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Modivhaszma
100p
100p
Od: 24 lut 2014, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołki, hippeastrum i zielone roślinki Klaudi

Post »

Pójdę do więzienia :;230 Skubnęłam 3 listki kalanoche i 2 listki fiołków z kwiaciarni :;230
Już są w wodzie :tan

No i odkryłam, że mój największy hipek zaczyna się rozwijać ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Jeszcze max 2 dni i go zobacze :tan :tan :tan :tan
obaran
200p
200p
Od: 4 maja 2013, o 07:41

Post »

Tak od razu do więzienia? Może jest nadzieja na zawiasy ? :;230

Ależ pędzą te Twoje hipki ;:63 To czekamy na zdjęcia :D
Modivhaszma
100p
100p

Post »

obaran pisze:Tak od razu do więzienia? Może jest nadzieja na zawiasy ? :;230

Ależ pędzą te Twoje hipki ;:63 To czekamy na zdjęcia :D
Może i jest jakaś nadzieja na zawiasy :;230

Tadam:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Szybciutko rosna! Lada chwila beda kwiaty!
Kalanchoe z liscia?? Kurcze, zawsze ukorzenialam z pedu... Ale podskubane podobno lepiej rosnie, wiec - jeśli uda Ci sie uniknac wymiaru sprawiedliwosci - masz szanse na duzo radosci z maluchow.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Modivhaszma
100p
100p

Post »

crazydaisy pisze:Szybciutko rosna! Lada chwila beda kwiaty!
Kalanchoe z liscia?? Kurcze, zawsze ukorzenialam z pedu... Ale podskubane podobno lepiej rosnie, wiec - jeśli uda Ci sie uniknac wymiaru sprawiedliwosci - masz szanse na duzo radosci z maluchow.
Zobaczymy czy się przyjmą ;:224
Może się uda :wit
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fiolki laski nie robia, a kalanchoe... Kurcze, nie wiem czy to z liscia idzie, czy tak jak hoje, musi miec kawalek pedu.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Modivhaszma
100p
100p

Post »

crazydaisy pisze:Fiolki laski nie robia, a kalanchoe... Kurcze, nie wiem czy to z liscia idzie, czy tak jak hoje, musi miec kawalek pedu.
Poszperałam troche i znalazłam:

"Rozmnażanie poprzez sadzonki liściowe, pędowe, wierzchołkowe oraz z nasion. Nasiona wysiewamy wiosną, nie przysypujemy, tylko nakrywamy pojemnik szybą. Sadzonki pobieramy maj/czerwiec ukorzeniamy po kilkudniowym obeschnięciu. "

źródło http://www.swiatkwiatow.pl/kalanchoe--k ... id431.html

"Co roku wczesną wiosną roślinę przesadzamy do doniczki większej o jeden rozmiar. Roślinę rozmnażamy przez delikatne zerwanie liścia z ogonkiem i spryskujemy proszkiem do ukorzeniania. Sadzonki liścia po obsuszeniu kładziemy na ziemi, ziemia musi być świeża i sucha. Gdy zauważymy, że wyrosły korzenie zaczynamy podlewanie. Drugim sposobem rozmnażania jest ścięcie całego pędu i również spryskanie ukorzeniaczem. Tak przyszykowaną sadzonkę wsadzamy do ziemi i mocno podlewamy. Rozmnażamy także z nasion. Najlepsza ziemia dla tej rośliny to ziemia uniwersalna z dodatkiem piasku."

źródło http://www.tipy.pl/artykul_10266,jak-pi ... nchoe.html
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja wszystko robie nie tak! Dziwne, ze sie udaje... :;230 Ostatnio odlamal mi sie pedzik z pakami kwiatowymi - wsadzilam na lezaco do wody, wykorzystujac wieczko od sloika. Wypuscil korzonki, poszedl w ziemie. Generalnie kalanchoe ukorzenia sie jak pokrzywa i chyba tego sie nie da sp... spapryczyc.
Kinga
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ja kiedyś kazałam mojemu M. stanąć na czatach bo łasiłam się na listka fiołka w sklepie a ten cykor dał nogę ;:306 Powiedział że jedno z nas musi być na wolności żeby przemycić pilnik do krat do więzienia :;230
Trzymam kciuki za szybkie ukorzenienie "pożyczonych" nowości i czekam na pączka hipka ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Modivhaszma
100p
100p

Post »

Niunia1981 pisze:Ja kiedyś kazałam mojemu M. stanąć na czatach bo łasiłam się na listka fiołka w sklepie a ten cykor dał nogę ;:306 Powiedział że jedno z nas musi być na wolności żeby przemycić pilnik do krat do więzienia :;230
Trzymam kciuki za szybkie ukorzenienie "pożyczonych" nowości i czekam na pączka hipka ;:215
Mój zrobiłby to samo :;230

Pączek zaczyna się rozwijać, ale jeszcze nie na tyle, zeby go wstawić na forum ;:3
I drugi hipek, ten co jeden wyrasta z cebulki taki niezbyt wysoki też zaczyna się rozwijać ;:3
Stawiam, że w niedzielę zobacze już przynajmniej jeden kwiat :wit
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Phi! Moj sam mowil zebym targala pedy fuksji. Instynkt samozachowawczy mu sie uruchomil. :;230
Kinga
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Ładnie i szybko rosną Twoje hibki ;:333 ale ciekawiej prezentowałyby się na zdjęciach większego formatu ;:108
Pozdrawiam.
Modivhaszma
100p
100p

Post »

crazydaisy pisze:Phi! Moj sam mowil zebym targala pedy fuksji. Instynkt samozachowawczy mu sie uruchomil. :;230
Niektórzy Ci nasi faceci są udani :;230
Arkadius121 pisze:Witaj :wit
Ładnie i szybko rosną Twoje hibki ;:333 ale ciekawiej prezentowałyby się na zdjęciach większego formatu ;:108
Pozdrawiam.
Witaj. Chętnie bym wrzuciła większe zdjecia ale robie je telefonem i chyba nie da rady ich powiększyć ;:185
Modivhaszma
100p
100p

Post »

Witam :wit
Hipek uparty i nadal się nie rozwinał ;:223
Na złość mi robi :;230
Ale już wiem, że będzie miał 4 kwiaty :tan
Drugi pęd z tej samej cebuli jeszcze się nie otwiera, a 3 nabiera prędkości we wzroście :;230
Obrazek

Tu rzekomo różowy hipek, ten poszedł na jakość, a nie na wysokość, bo jest dosyć mały, ale ma dosyć pełny pąk :tan
Obrazek

A ten to podobno Exotic Red, ale ja tu nic czerwonego nie widzę więc pewnie będzie niespodzianka :;230
Obrazek

No i jeden z niekwitnących fiołków stwierdził, że ma dosyć mojego marudzenia i wypuścił 4 pączki, jeden z nich na foto:
Obrazek
Awatar użytkownika
kolo182
50p
50p
Od: 26 gru 2011, o 13:54

Post »

Witaj Klaudio :wit wpadam z rewizytą, ciekawie u Ciebie :) hipperastrum biedronkowe widzę już prawie będzie rozkwitać :tan
super :heja
Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”