W moim ogródeczku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródeczku

Post »

Renatko ale masz pomocników :tan Jedni kopią z góry, drudzy z dołu cóż więcej chcieć ;:306. Staw już masz wykopany, no i górek u Ciebie dostatek ;:306
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To prawda. Stawów mam nawet więcej. Do wyboru do koloru :;230 .
Oto kolejny:

Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

jeszcze trochę tych stawów a z kwiatkami będziesz musiała iść i u sąsiada posadzić bo u Ciebie miejsca nie będzie ;:306. Daj znać jak założysz hodowlę pstrągów to od Ciebie kupię na święta :;230
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Kajko, trzymam Cię za słowo :;230 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Renatko :wit
Dawno mnie nie było a tu tyle piękności wstawiłaś. Cudna wiosna u Ciebie aż miło robi sie na serduchu od tych kolorów i kwiatów. Sad wygląda przecudnie. Te kwiaty, rój pszczół a później smaczne owoce. Zauważyłam ze posiadasz porzeczki szczepione. Czy nie masz z nimi problemu, nie przemarzają Ci?, Ja miała swego czasu jedna i mi po którejś zimie przemarzła i byliśmy zmuszeni ją wykopać i wyrzucić. Porzeczko agest na nodze też sie nie uchował.
O warzywnik nie masz się co martwić, jak co to bedziemy pomagać ( tylko nie pielić ;:306 ) Renatko o kretach to mi nawet nie wspominaj bo dostaje gorączki gdy wychodze od rośłinek i co widze nowy kopiec. Ale mnie złość ogarnia :evil:
Krasnoludek z latarnią śliczny czy on bedzie do ogrodu? Czy pozostanie na parapecie. Storczyk ;:167
Pozdrawiam serdecznie.
Kiedy się widzimy? :)
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Witaj Sylwuś , też się cieszę, że jest coraz więcej kolorów wokół. Owoce szczepione na pniu nam nie przemarzają, ale kiedyś nam się złamał agrest po burzy. Miał bardzo dużo owoców, a wiatr był bardzo silny i niestety nie udało się go już uratować :( .
Krasnalek cały rok stoi na parapecie. Jest taki malutki, że zginąłby w gąszczu roślin, a w domu cieszy wszystkich, którzy go widzą :lol: .
Kupiłam mu do towarzystwa bucika z białymi, pięknie pachnącymi szafirkami. Jak przekwitną wsadzę tu jakieś inne maleństwo.
Fotkę dołączę później, bo właśnie sprzęt odmówił współpracy. Oświadczył mi, że battery empty :cry:.
:wit
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko też tak mam i ciągle dokupuję baterie do aparatu ale cóż tak to już jest.
Bo tak się własnie zastanawiam nad kupnem krzewów owocowych na pniu. Zawsze można byłoby coś pod nimi posadzić, mniej miejsca zajmują.
Szkoda że nie udało się Tobie uratować, ale tak czasami bywa że przyjdzie burza, silny wiatr i coś zniszczy w ogrodzie :(
Dobrze że krasnoludek nie jest sam i ma towarzystwo. :)
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Sylwuś, masz rację co do szczepionych na pniu owocowych krzewów. Rzeczywiście nie zajmują wiele miejsca, można coś pod nimi posadzić i nie trzeba się schylać, żeby coś skubnąć z krzaczka :tan .
A teraz specjalnie dla Ciebie krasnal w towarzystwie szafirka

Obrazek

i trochę niewyraźny, jak ja dzisiaj, sam szafirek w buciku.

Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Witaj Reniu w ten wietrzny,brzydki poranek. U Ciebie na parapetach piękne cudaki a u mnie zasiewy :;230 gdzie okiem nie sięgnąć same wielodoniczki ;:306
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Witaj Kajko, u mnie dzisiaj też szaro, buro, wietrznie i mokro.

Obrazek

A to na rozjaśnienie tego szarego dnia. Forsycje z mojego ogrodu kwitnące w domu.

Obrazek Obrazek

Skoro nie mogę wyjść na dwór, to wstawię kilka fotek tego, co mi kwitnie na parapetach.
Skrętnik
Obrazek

Phalusie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko ale piekny buciz z szafirkiem. Też gdzieś miałam taki kwiatek ale nie wiem co się z nim stało. Najważniejsze że krasnoludek ma towarzystwo i nie stoi już sam.
Pięknie kwitną Ci storczyki czy lubisz te kwiaty? Kwitnąca w domu forsycja przypomina mam że to już wiosna i chociaż za oknem deszczowo i wietrznie ale pewnie jak spojrzysz na nią to od razy lżej sie robi.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Reniu :wit Przybiegłam z rewizytą i już wiem, że będę wpadać częściej (jeśli pozwolisz). Podoba mi sie i Ciebie, bo bardzo lubię oglądać historie powstawania ogrodów, a Twoja jest ciekawa i pięknie udokumentowana. Podczas spaceru znalazłam wiele roślin, które sama posiadam i bardzo lubię - rododendrony, azalie, piękne piwonie drzewiaste (u mnie jeszcze malutkie) i róże (też byłam na nie obrażona a teraz zamówiłam chyba ze 20szt. :;230 ).
Bardzo podoba mi się Twój sad i śliczna wrzoścowa rabata. Pieski i kotki masz cudne (szczególny ukłon ;:180 za uratowanie biedaka ze złamanym ogonkiem) , u mnie też dwa psy i dwa koty żyją w przyjaźni, co pasjami uwielbiam obserwować.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit Jaka piękna wiosna się u Ciebie pojawiła pięknie krokusiki Ci kwitną :D
Śliczne świerki
Każdy kot pewnie spędza słoneczny ranek wygrzewając się w promieniach słonka :roll:
Ulubiony krasnal Twojego M przepiękny ;:333
Jak pięknie grudnik Ci zakwitł
Przepięknie kwitnie Phalenopsis musi mieć dobre warunki u Ciebie skoro kwitnie już 4 miesiące ;:173
Urocze kociątko za płotem :D
Zapewne Rafi kopie oczko wodne piękny dołek wykopał
Kretom jak widać nie straszny mróz
Trzymam kciuki za warzywniak
Łał kolejny dołek to masz do wyboru do koloru możesz mieć i staw i oczko wodne :;230
Piękny bucik i szafirki w nim :)
Pięknie Ci forsycja kwitnie w wazoniku
Śliczny skrętnik , Pięknie kwitną Ci storczyki ;:109
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Sylwuś, krasnal jest wdzięczny za towarzystwo i pięknie się uśmiecha. Storczyki uwielbiam. Nie są wymagające, a potrafią kwitnąć baaaaaaardzo długo. Żółty kwitł mi bez przerwy 2,5 roku. Wydaje się niemożliwe, a jednak. Co przekwitł, to wypuszczał nowe pędy. Sama nie mogłam się nadziwić. Jak dotąd jest rekordzistą. Co do forsycji masz całkowita rację. Podnosi na duchu :heja .
Basiu, dziękuję za ciepłe słowa. Przybiegaj tak często, jak tylko chcesz. Z przyjemnością będę Cię gościć ;:108 .
Pauli, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. ;:180 za wszystkie miłe słowa.

Specjalnie dla Was trochę wiosny, której jeszcze nie ma.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Sasaneczki jak się patrzy, jak malowane ;:63 Ja też takie CHCEEEEEEE ;:172 (i sobie kupie ;:306 )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”