Pora na doniczkowe.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pora na doniczkowe.

Post »

Małgosiu cudnie tworzycie swoje wnętrza ale ja głupio się czułam robiąc im zdjęcia. Następnym razem obfocę wszystko z detalami ale tylko dla siebie. Jeszcze raz ;:196 .

Krysiu, byłam ale tylko na chwilkę. A teraz myślę czym i kiedy pojadę aby trochę pomóc rosnącym roślinkom. Obudziły się i muszą się przebijać przez ubiegłoroczne liście.

Barbarella, :wit witaj w moim doniczkowym wątku. W realu Małgosi domek jest jeszcze ładniejszy niż na fotkach.

Marysiu ja też dziękuję Małgosi, dzięki niej trochę się mój wątek ożywił. ;:162 Od razu Małgosi doniczkowe wpadły mi w oko ale nie podpisałam je bo się na nich nie znam. Pytających odeślę do Małgosi.

Dziękuję Justynko ja również się cieszę, że u Małgosi się spotkałyśmy. Ostatnio nie sieję, nie sadzę ale nadal mnie zielone kręci więc jestem chętna na spotkania z ogrodniczkami i rozmowy o roślinkach. Jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lusiu wróciłam, żeby przeczytać wątek, bo wcześniej tylko zaznaczyłam drogę do niego. Śliczne zdjęcia parapetowców łącznie z widokiem za szybą. Kotek śliczny do wygłaskania, a jaka mądrala z tym ogonkiem ;:306 miałam czarne kotki ale mój piesek ich nie lubił :wink: a Twój białasek wygrzewający stare kostki też do wygłaskania. Skrzynia piękna i tajemnicza skoro pełna :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam tak ciepło pisała Maryś o Tobie co spowodowało że jestem... piękne masz parapetowce...
a zdjęcia pierwsza klasa... ;:215 widziałam Gdańsk... :)
muszę dobrze powędrować po Twoich wątkach... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUSIA.......mimo Twojej nieobecności roślinki sobie radzą.....ja w ubiegłym roku na działce bywałam bardzo rzadko a wszytko co nie wygniło to pięknie rosło.....

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Pięknie, wiosennie...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Na początek życzę dużo zdrówka ;:196
Ja to raczej zadomowiona w doniczkowych. Nie mam działeczki ani ogródka więc na ogrodowe wątki rzadko zaglądam.
Zresztą brak czasu, żeby ogarnąc wszystkie wątki doniczkowe a co dopiero wgłębiac się dalej. ;:224
Ale ostatnio sporo "ogrodowych" zagląda i tu do nas, stąd i wiele ników wydaje mi się znajomych.
Również MaGorzatka gdzieś mi się tam nawinęła na oczy więc tym milej było mi za Twoim pośrednictwem przespacerowac
po jej chatce. :tan Bardzo lubię takie klimaty, jak te u Małgosi i wiele elementów jest bardzo, bardzo w moim guście.
Od zawsze było mi bliżej do rustykalnych, wiejskich, sielskich (jak zwał tak zwał) wnętrz niż tych nowoczesnych i minimalistycznych. A już widok Kliwii posadzonej w kamiennym garnku kompletnie mnie zachwycił. ;:138
Zazdroszczę tak udanych i miłych forumowych spotkań. Może kiedyś i w mojej okolicy uda mi się nawiązac takie
znajomości. Póki co jednak do wszystkich mam daleko i ciężko coś zorganizowac. Nie tracę jednak nadziei.
Pozdrawiam serdecznie ;:3
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Marysiu, dziękuję za tyle miłych słów. Kotek wymizany, piesek wygłaskany, też dziękują. Sprawdziłam, na Biskupiej kokorycz nie zginęła, nadal pięknie kwitnie. Oto ona a resztę zdjęć z niedzielnego spaceru wstawię na bloga.

Obrazek

Obrazek

Witaj Misiu, ;:7 ach ta Marysia :D ona w każdym widzi coś pozytywnego. Miło mi, że do mnie zajrzałaś. I wędruj ;:65 to będę miała dla kogo wstawiać zdjęcia z mego ukochanego Gdańska.

Dla Ciebie pachnące fiołki też z Biskupiej.

Obrazek

Krysiu, niektóre sobie radzą ale nie zdążyłam im się przyjrzeć. Zginęły mi pierwiosnki ząbkowane, na pewno. Na pierwiosnkowej rabatce zostały tylko niezniszczalne gruzińskie. A wiesz, że znalazłam hostowe kły bez korzeni. Coś je obgryzło. Dla Ciebie moje różowe ( jeszcze koloru nie widać) sasanki.

Obrazek

Elciu dzięki za życzenia ;:196 , a ja jeszcze ogródek mam ale jest tak jakbym już go nie miała. A o balkonie zawsze marzyłam ale go nie mam. Masz rację, nie trać nadziei. I dobrze się rozejrzyj może gdzieś blisko Ciebie jest ktoś z kim można się umówić i spotkać. Ja na to spotkanie jechałam 138 km, pociągiem. I wszystko zrobiłam aby się udało. No i spotkałam przemiłe ogrodniczki, które zrobiły resztę aby było miło i wspaniale. To przemiłe spotkanie zostanie na długo w mojej pamięci.
Ja też lubię rustykalne wnętrza ale nie przeładowane. Taki własnie jest domek Małgosi.
A dla Ciebie wiosenne gałązki

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lusiu porównuję te nasze kokorycze i Twoja jest bardziej różowa a moja bardziej niebieska, ale są podobne. Szczególnie ładnie wygląda taka łączka ;:333 Życzę Ci z całego serca , żeby chociaż balkon udało się mieć ;:196 A spotkanie (-a) były szczególne! Warto czasem nadłożyć kawałek drogi, żeby je przeżyć ;:4
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Marysiu za ;:167 i za życzenia ;:102 . Dla Ciebie wielkanocna, zielona rzeżucha a na niej maleńkie jajeczka mojego ryżowca.

Obrazek

;:138 ;:138 ;:138 moja hoja ma kwiatki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lusiu! takich jajeczek nikt na FO nie pokazywał ;:185 a oprócz nich widzę jakieś pyszne ciasto :D Hoję próbowałam mieć, ale nie udało się, a jej woskowe kwiatki są niesamowite. U mnie deszczyk poprzedzony grzmotami i wyłączeniem prądu na chwilę :lol: Prawdziwa majowa burza :heja
Wesołych Świąt!
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Święta, święta i po świętach. Prawie odzyskałam swego laptopa. Córcia mi go zwróciła ale ... laptop mego męża padł więc oboje korzystamy z mojego.
Marysiu chyba masz rację takich wielkanocnych jajeczek nikt nie miał . A ciasto to pleśniach, nawet mi się udał. Był wyrośnięty i smaczny. Moje wypieki rzadko mi się udają. Kwiatki mojej hoi rozwinęły się i wieczorem niesamowicie pachną.

Obrazek

Witaj Czereśnio, masz piękny nick. Czereśnie w wiosennych sukienkach pięknie się prezentują a potem jakie smaczne owoce wydają. Uwielbiam czereśnie.
Nie znalazłam w najbliższej okolicy czereśniowego drzewka. Dla Ciebie zdjęcie z dzisiejszego spaceru. Nie wiem jeszcze co to za roślinka. Oto biało kwitnące kwiatki na trawniku nad Martwą Wisłą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lusiu czyli jest nadzieja, że częściej będziesz zaglądać, a może w Fotobajaniu coś dodałaś :wink:
Pojedyncze kwiatuszki hoi podobne są do kwiatuszków epimedium, takie jakby porcelanowe :D tylko te drugie nie pachną.
Kwiatuszków nie znam, ale i w ogrodzie mogłyby rosnąć :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUSIA....... :wit :wit ........byłam ....obejrzałam a takie kwiatuszki u mnie na ROD też kwitną....ale jak się zowią nie powiemmmm
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Cześć Lusiu! Miałam hoję, ale mi nigdy nie zakwitła. Nawet nie pamiętam co z nią zrobiłam. Może coś by się dało zrobić w tej materii, poproszę Ciebie o ukorzenienie jednej sadzonki dla mnie? Lusiu proszę zaplanuj przyjazd z rodzinką do mnie latem.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ślicznie zakwitła carnosa ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany