Działeczka 73
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka 73
Aga śliczne tulipanki a randap wypali zielsko na bank.
fajny skalniaczek.

Majóweczka zaliczona!!!!Grill z rodzinką był aż brzuchy bolą. A potem zrobiło się zimno jak na Syberii. U was też?
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Aga u mnie też przerażliwie zimno ale działka zaliczona.

No wiadomo bez działeczki się nie da 
-- 1 maja 2014, o 21:06 --
Mam nadzieję że dzisiaj przymrozku nie będzie. Kupiłam agrowłoknię żeby przykryć truskawki bo już kwitną ale w aucie została i dopiero jutro je przykryję.

-- 1 maja 2014, o 21:06 --
Mam nadzieję że dzisiaj przymrozku nie będzie. Kupiłam agrowłoknię żeby przykryć truskawki bo już kwitną ale w aucie została i dopiero jutro je przykryję.
-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
U nas też dziś działeczka zaliczona!
całe 10 godzin!
A u mnie jest nadal cieplutko, jeszcze 11 stopni

A u mnie jest nadal cieplutko, jeszcze 11 stopni

Witam wszystkich w ten chłodny poranek. Na zdjęciu mój rh mam go od początku działki i jeszcze nie zakwitł. Poproszę o poradę dlaczego tak się dzieje, wyczytałam , że może miał za sucho w lipcu sierpniu kiedy kwiaty się zawiązują ale co jeszcze mogę zrobić? Z tych pąków rozwijają się kolejne liście.
Mimo tej okropnej pogody wybrałam się dzisiaj na spacerek na działkę. Mi przymrozek nie narobił skód ale u sąsiada ziemniaki miały czarne liście. Truskawki przykryłam bo kwitły i szkoda mi byłoby gdyby zmarzły. Ostatnio wsadziłam kwiatki do skrzynek na taras. 

Bardzo lubię te liście w kompozycji z kwiatami dają fajny efekt.

Bardzo lubię te liście w kompozycji z kwiatami dają fajny efekt.
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sliczne skrzyneczki - co do RH nie pomogę, mam swojego dopiero od roku 

Melduję ,że ogórki już posiane. Zrobiłam im kopczyk żeby na podwyższeniu rosły i ziemia cieplejsza była , zrobiłam tunel i okryłam agrowłókniną 
ten drugi mniejszy tunel to dla patisonów, pierwszy rok będę je miała zobaczymy jak wyjdą i wipieliłam warzywniaczek moja duma

-- 5 maja 2014, o 20:56 --
A tak rozrosły mi sie moje hosty
Mam jeszcze pytanie dzisiaj w bied..... pokazały się takie fajne płotki rabatowe 30 cm wysokie. Czy ma je ktoś i jak z ich stabilnością?

ten drugi mniejszy tunel to dla patisonów, pierwszy rok będę je miała zobaczymy jak wyjdą i wipieliłam warzywniaczek moja duma

-- 5 maja 2014, o 20:56 --
A tak rozrosły mi sie moje hosty

Mam jeszcze pytanie dzisiaj w bied..... pokazały się takie fajne płotki rabatowe 30 cm wysokie. Czy ma je ktoś i jak z ich stabilnością?
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co to to przy tych patykach?
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Warzywniaczek wzorcowy. 
Podobny płotek mam, jest mało stabilny, nie kupiłabym go już więcej. Musiałabyś od razu go jakoś wzmocnić dając np co metr jakiś niekoniecznie gruby ale za to głęboko wbity pręt, który przymocujesz opaskami zaciskowymi do płotka, tak by prętów prawie nie było widać.
Albo po prostu wykopać rowek, wtedy stracisz kilka cm na wysokości ale ziemia dodatkowo ustabilizuje płotek.

Podobny płotek mam, jest mało stabilny, nie kupiłabym go już więcej. Musiałabyś od razu go jakoś wzmocnić dając np co metr jakiś niekoniecznie gruby ale za to głęboko wbity pręt, który przymocujesz opaskami zaciskowymi do płotka, tak by prętów prawie nie było widać.
Albo po prostu wykopać rowek, wtedy stracisz kilka cm na wysokości ale ziemia dodatkowo ustabilizuje płotek.
Dziękuję Comciu za opinię płotka wstrzymałam się z zakupem bo potrzebuję 6 metrów więc musiałabym kupić 3 opakowania a to koszt ponad 60 zł więc sie zastanawiam i raczej cos innego wymyślę. pozdrawiam.
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Hej wpadlam i ja do ciebie ciekawie sie u ciebie robi super domek ciekawie pomyślałaś z tymi naczyniami na hosty super cura duża bedzie miał kto pomagać
ogórki już posiałaś 

- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, poczytaj ten wątek, choćby dla samej przyjemności, może skusisz się na wiklinowy płotek ?
Mam płotek drewniany, coś takiego, dwukrotnie pomalowany w celu zabezpieczenia, dopiero po pięciu latach widać gdzieniegdzie prześwity. Jak zdążę to w tym roku pomaluję. Jest bardzo trwały i stabilny, ale trzeba doliczyć koszt zabezpieczenia drewna.
Mam płotek drewniany, coś takiego, dwukrotnie pomalowany w celu zabezpieczenia, dopiero po pięciu latach widać gdzieniegdzie prześwity. Jak zdążę to w tym roku pomaluję. Jest bardzo trwały i stabilny, ale trzeba doliczyć koszt zabezpieczenia drewna.