Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Aguś u nas lazur nieba i słoneczko cały dzień :D Lista traw kilka razy ulegała zmianom i teraz wydaję się być już ostateczną. Mam nadzieję, że wszystkie uda mi się kupić.

Małgosiu
, miejsca wystarczy, zwłaszcza dla traw :D One późno pokazują się w całej krasie i w do tego czasu inne rośliny mogą rosnąć bardzo blisko nie tworząc bałaganu. Najpierw będę cieszyła oczy letnimi pięknościami a potem trawami.

Śniegu już nie ma i jest cieplutko, ptaszki śpiewają :heja

Myślę, że ogromny udział w znikaniu śniegu miał Makaron :wink:

Obrazek

Obrazek

Filemon z kolei zrobił obchód terenu i przypomniał po zimie całemu otoczeniu, kto tutaj rządzi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To były zdjęcia z niedzieli a tymczasem:

Uwaga, uwaga! Zdjęcia z dnia12.02.2014r.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Melduję zero śniegu i takie właśnie niespodzianki ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie bój, nie bój...... jeszcze Ci dosypie...... jak Makaron zgłodnieje. ;:306 A Filemon w zimowym sadełku śliczny jest. ;:170

Ładne i duże sadzonki traw ma w swojej ofercie alinaK
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Te krokusy, Madziu, są aż niewiarygodne... u mnie wciąż sporo zalegającego śniegu! :?
Liczę, że zapowiadane na jutro słońce i +5st przyczynią się do zniknięcia nielubianej białej pokrywy...
Cieszę się jednak, że masz już tak optymistyczne widoki u siebie :) Koty też wydają się zadowolone z okoliczności pogodowych ;-)

Lista traw naprawdę imponująca... uwielbiam preriowe ogrody... ten zakątek u Ciebie będzie na pewno mega fantastyczny!

Pozdrawiam gorąco,
A
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- jakie krokusy ;:oj U mnie jedynie krokusowe listki na rabatkach, ale to się nie za bardzo liczy, bo one wyszły jeszcze w grudniu.. Skoro u Ciebie już tak wiosennie się robi, to licze, że jeszcze chwila i u nas tak będzie. Śniegu prawie nie ma, ptaki rzępolą pełnym głosem- wiosna idzie, jak nic ;:65
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Madziula :wit
Ślicznie wyglądają futrzaki ;:333 No i wiosennie sie zaczyna robić ;:138
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ło matko! To chyba pierwsze krokusy na forum w tym roku! Madzia, aż trudno uwierzyć, u mnie te ledwo wystające "szczypiorki" zasypało śniegiem, biała gruba pierzyna! I znów nic nie widać!
ps. Taki Makaron też by się u mnie przydał, moja kota żeby nie zmoczyć łapek nie wychodzi dalej niż na wycieraczkę i szybciutko do domku, do pierzyn ;:306
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Oszalałam przez te krokusy, powiedz, że to plastikowe ;:306 . A kocur w pręgi .... szkoda gadać, mogę odkupić ;:77
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Szczęściara, krokusy cieszą oko, koty wiadomo ;:167

miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Wiosna pełną parą zawitała w Twoim ogrodzie. Jeszcze trochę a tulipanki Tobie zakwitną :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wow krokusy! Prawdziwe :shock: U mnie listki mają, osoba o sokolim wzroku mogłaby nawet dostrzec zawiązki paków, ale do takich widoków to jeszcze co najmniej 2 tygodnie...no ale jak ktoś ma koty tresowane w odpędzaniu zimy, to nic dziwnego :wink:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ewuś wiem, ze zima jeszcze pokaże co potrafi, ale i tak na razie wiosna wygrywa :D

Dzięki za linka do sprzedaży alinaK. Niestety ja potrzebuję po całej palecie z jednej odmiany i ilości mniejsze niż kilkanaście sztuk nie interesują mnie :wink:
I moja droga koleżanko, chciałabym sprostować Twoje niedopatrzenie, Filut nie ma sadełka ;:14
- to są mięśnie...

Aguniu, życzę Tobie żeby i u Was wiosna już przegoniła zimę :D W trawach zakochałam się w zeszłym sezonie i dlatego tak bardzo i zależy na tym, żeby je zaprosić do siebie. One będą pięknym wypełnieniem dużych rabat. Oby tylko udało się kupić wybrane odmiany.

Moniko, moje krokusy też wyszły w grudniu. Potem przykrył je śnieg a teraz jak tylko się stopił to one w najlepsze się zabrały do kwitnienia :D Wiosnę czuć baaardzo i nawet jak przyjdzie mróz to i tak już w duszy wiosna :wink:

Lucy, ja też się z tego faktu cieszę przeogromnie ;:138

Nelu i do Ciebie ta odwilż dotrze :D Mnie też widok kwitnących kwiatów niezmiernie ucieszył. Makaron na razie "robi" u mnie za odśnieżarkę i nie mogę go niestety wypożyczać w inne województwa :lol: Dwa koty mam włóczące się a dwa siedzą w domu i tak jak Twoja kota, ani noska na zimno nie wyściubią :wink:

Iwonka, nie są plastikowe :lol: Najprawdziwsze, cieszące oko, cudowne, wiosenne krokusiki ;:3
Tak wyglądającego kota jak Filemon mogę Tobie zorganizować w pięć sekund. Chcesz? 8-) Oczywiście charrrakterek to on ma jedyny w swoim rodzaju, ale takiego umaszczenia w Fundacjach nie brakuje do przygarnięcia. Moje wszystkie zwierzaki też z odzysku. Polecam.

Małgosiu, dzięki ;:196 A u Ciebie już też chyba bez śniegu? Na sobotę zapowiadają 10stopni na plusie :tan

Justynka, masz rację, że wiosna :tan Tulipany pokazały noski, ale niestety zmarzły. Myślę, że jeśli za kilka dni przyjdzie mróz to i resztę będzie trzeba pożegnać.

Pat, najprawdziwsze ;:108 Koty po przeszkoleniu spisały się na medal i śniegu nie ma ani troszkę, nic, zero, nada!
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Taaa, mistrzyni "szachów korespondencyjnych", trenerka drużyny olimpijskiej ślimaków w sprincie melduje się w "nowym" wątku.... Wracam czytać...

"W kwietniu planuję jechać do szkółki w Poznaniu, gdzie kupię trawy, lawendy i inne kwiaty niezbędne do realizacji tegorocznych założeń do stworzenia Wzgórza Motyli. "

Rozumiem, ze wygospodarujesz czas na spotkanie.... ;:183
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Asiu, odpowiedź brzmi:TAK :D Wybieram się 01 marca na Gardenię, może wtedy też się spotkamy?
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Mowa! Zatem do zobaczenia!
Awatar użytkownika