Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Post »

Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu :wit
Zobaczysz jak szybko zleci i rabatka będzie pełna kiwiatów ;:108
Jeśli chodzi o zakupy przez internet to ja kupuję i nie żałuję. W tamtym roku bardzo dużo roślinek właśnie z internetu się pojawiło w tym roku pojawi się pewnie mniej. Na co zwracam kupując rośliny... na cenę i na to jakiej wielkości jest sadzonka. Przed dokonaniem zakupu czytam czy dana roslinka u mnie bedzie rosła czy kupię a ona mi w pierwszym roku wymarźnie. Takie mam szczęscie że zawsze kupuję z nowych szkółek czy sklepów internetowych. Jednak jest taka strona http://www.florini.pl/ gdzie już zamawiałam 3 raz i zawsze byłam zadowolona, wiec nie wiem czy w tym roku też sie nie skuszę :) W tamtym roku miałam taką dziwną przygodę zamówiłam krzewy z iglaki24 i miały być 2 paczki. Przyszła jedna i to z nie wszystkimi roślinkami. Mama się zdenerwowała bo w końcu zapłaciłam za wszysko a tu nie ma tych co mi najbardziej zależało czyli krzewuszek na nodze, wierzb. Akurat było to przed weekenden majowym. Próbowałam sie dodzwonić ale abonent był nie dostepny. Napisałam więc emaila i opisałam całą sytuację ale zaraz po światach Pani do mnie zadrzoniła że powinny być dwie paczki i ona już tą sprawę wyjaśnia. W sobotę zadzwoniła ponownie mówiac że jeszcze raz mi wyślą rośliny bo te które były w paczce nie nadają sie już do wysyłki. Paczuszka przyszła i wszystkie ładne i zdrowe okazy.
Pozdrawiam serdecznie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu,ponieważ pogoda jest dobra to już zrobiłam nowe rabaty pod piwonie ,codziennie jestem w ogrodzie ,na wiosnę mam dużo innej pracy i byłoby mi trudno zdążyć,jak przyjadą roślinki ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Joasiu jak tam pogoda u Ciebie? Przyszła zima?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie.Pogoda paskudna właśnie pada śnieg jest pochmurno i nie przyjemnie.Kiedy rano otwieramy oczy i za oknem widzimy piękne słońce budzimy się z łatwością. Z energią wstajemy z łóżka i jesteśmy gotowi do wyzwań nadchodzącego dnia. Ale kiedy na dzień dobry wita nas deszcz i ołowiane chmury trudniej wygrzebać się spod kołdryWiosną czujemy się przemęczeni z powodu przesilenia i głowę zaprzątają nam przygotowania do świąt. Latem sezon urlopowy powoduje dezorganizację pracy w niejednej firmie. Jesienią jesteśmy przygnębieni z powodu braku słońca, zimą marźniemy w drodze do pracy... Czy pory roku rzeczywiście mają tak duży wpływ na nasze nastawienie do pracy? A może w ten sposób usprawiedliwiamy tylko niższą efektywność? no w sumie też coś w tym jest.. mechanizm wyparcia-nie pamięta się tego co złe :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jasiu jakie głębokie przemyślenie odnośnie wpływu aury. Myślę że może cały rok to nie działa, ale na pewno święta i zbliżające się urlopy potrafią odpowiednio człowieka zdekoncentrować. Aczkolwiek po urlopie też ciężko się skupić. U mnie to na tyle. Czasami gdy dość mam już upałów albo chmur to zdarza mi się mieć gorszy dzień.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Asiu witam serdecznie ;:196
Faktycznie masz wiele racji, pogoda ma na nas bardzo znaczący wpływ, chociaż ja staram się nie ulegać jej złym wpływom.
Nie zmieni to przecież naszego dnia i tak musimy wstać o bladym świcie a może jeszcze w ciemnościach egipskich. Udać się do swoich obowiązków, pogoda nie wyeliminuje Nas z zaplanowanych zajęć i naturalnego rytmu dnia.
Dlatego lepiej włączyć uśmiech i iść z pozytywnym nastawieniem przed siebie zaczynając dobrze dzień.
Pomimo panującej aury życzę nieustającego uśmiechu ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu chyba nie do końca tak jest, bo są kraje gdzie jest cały czas ciepło albo zimno, gdzie ludzie nie obchodzą świąt. A jednak na pewno też występują takie zjawiska jak u nas związane ze zmianą pór roku. Zawsze znajdzie się jakaś przyczyna czy wytłumaczenie. Jeszcze nie odczuwam tak braku słońca, ale jak tak dalej pójdzie to koniec lutego czy marzec bywa przytłaczający pamiętając ubiegły rok.
Życzę dobrej formy, słońca i szybkiej wiosny ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Człowiek zawsze narzekał i narzeka nawet jak ma ''dobrze'' . Tacy już jesteśmy ,ale nie ulega wątpliwości fakt ,że nasze pory roku szaleją i na pewno ma to wpływ na nasze samopoczucie .Ja nie przejmuję się żadnymi okazjami kalendarzowymi żyję i dziękuje Bogu za każdy przeżyty dzień .Martwię się tylko o zdrowie bo jeżeli ono będzie to będzie dobrze,będzie i radość i chęć do wstawania pomimo brzydkiej pogody i dużo siły do pracy czego życzę co dnia wszystkim bez względu na kalendarz. :D ;:3 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Joasiu, zgodze sie z Alą że człowiek zasze narzeka choćby nie wiam jak było dobrze to i tak dla nas będzie żle, a to deszcz pada, a to za zimno (chociaż dzisiaj to dygotałam z zimna i nie wiem czy sie nie rozłożę) , a to za gorąco i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Wiem że lepiej wstaje się gdy słońce świaci niż pada deszcz czy jest zimno. Też marudzimy jak słńce swieci a my musimy isc do pracy.
Pozadrawiam cieplutko ;:168
Zdecydowałaś się na zakupy przez internet?
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Joasiu, obniżenie nastroju cię dopadło? Nie martw się, " wszystko mija, nawet najdłuższa żmija". Zawsze sobie powtarzam tę celną myśl, kiedy mi źle i natłok obowiązków mnie dołuje. :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Asiu kochana nie długo wiosenka...będzie dobrze, tule do serca ;:168
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Joasiu głowa do góry dzis u mnie tylko -8 stopni , jutro będzie ;:3 .Byle do wiosny :tan
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Joasiu przesyłam Ci uściski ;:168 ;:168 i dużo słoneczka ;:3 ;:3 ;:3 i buziaki ;:196 ;:196
I zdrówka Ci życzę dużoooo dobrych rzeczy :D ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Joasu :wit
Jak minął dzień? Pomroziło?