Mój ogród wśród łąk
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Czy to hipeastrum jest z bied.....?Jeżeli coś mogę poradzić, to powinnaś przesadzić tą cebulę, a przynajmniej sprawdź palcem czy nie gnije.W zeszłym roku kupiłam tam kilka i tez robiłam reanimację.Gdyby nie to z 7 zostałaby może jedna.....
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu nie mam bladego pojęcia czemu nasze hoje nie kwitną ja swojej daje ostatnią szanse a potem nie wiem co znią zrobię (pewnie zostanie)
piekne kwiatuszki pokazujesz no i zakupy niczego sobie tak same do koszyka wpadły

piekne kwiatuszki pokazujesz no i zakupy niczego sobie tak same do koszyka wpadły

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu, sąsiadko zza miedzy.
Miejsce jest śliczne jak i sama jego zawartość. Często jeździmy z eMem tą trasą do rodziny, tylko że skręcamy na obwodnicę bo wtedy szybciej
Wymiziaj wszystkie czwoeronogi
Cieszę się, że masz zamiar jeszcze powiększyć posiadanie różanych piękności
Pytanko odnośnie "Wojtka" - jaki jest wiekowy, że ma kuleczki?
Miejsce jest śliczne jak i sama jego zawartość. Często jeździmy z eMem tą trasą do rodziny, tylko że skręcamy na obwodnicę bo wtedy szybciej

Wymiziaj wszystkie czwoeronogi

Cieszę się, że masz zamiar jeszcze powiększyć posiadanie różanych piękności

Pytanko odnośnie "Wojtka" - jaki jest wiekowy, że ma kuleczki?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam wszystkich z zamglonej krainy lasów i jezior
Zapakowałam siebie, rodzinkę i uciekliśmy na Mazury
Iga 23
Witaj w moich skromnych progach. Dziękuję za podpowiedź w sprawie jodły
. Zapraszam. A bliżej droga ziomalko
to z jakiego rejonu Kujaw pochodzisz?
Dorotko pozdrawiam Cię serdecznie. No tak już to jest ze mną, że pozapominałam nazwy róż sadzonych na początku moich ogrodowych zmagań. Może Ktoś nam pomoże?
Aniu - hiperka nie kupowałam
w B , tylko w L. A dlaczego poniosłaś takie straty? Co było powodem? Zmartwiłaś mnie, bo ja z hiperkami mam teraz remake. Wczesniej przeze mnie , przez moją niewiedzę
straciłam dwa hiperki. Chciałabym teraz żeby pomieszkał ze mną dłużej. Pozdrawiam.
Marysiu, ja też mojej hoi już dawno zapowiedziałam, że kompostownik czeka na nią
, ale ona uparta. A z koszyczkami naszymi to juz tak bywa
, zawsze cos tam nam wpada, czyz nie
Madziu - dziękuję za odwiedzinki
Ilonko dziękuję że zajrzałaś w moje skromne progi
Zapraszam. A może wybierzesz kiedyś inną drogę jadąc do rodziny, taką koło mojej łąki 

Iga 23

Dorotko pozdrawiam Cię serdecznie. No tak już to jest ze mną, że pozapominałam nazwy róż sadzonych na początku moich ogrodowych zmagań. Może Ktoś nam pomoże?
Aniu - hiperka nie kupowałam

Marysiu, ja też mojej hoi już dawno zapowiedziałam, że kompostownik czeka na nią

Madziu - dziękuję za odwiedzinki

Ilonko dziękuję że zajrzałaś w moje skromne progi

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Małgosiu
Odwiedziłam Twój wątek i przywitały mnie moje ukochane domowe, a mianowicie storczyki..... bardzo lubię te kwiaty i z prawdziwą przyjemnością podziwiam. Twoje są prześliczne....i ten domowy i firmowy, czy to nowe zakupy, czy Twoje kwitnienie??? Jak czytam to masz ich znacznie więcej, tylko na razie odpoczywają
W ogóle masz mnóstwo doniczkowców w domku
Nowe nabytki też śliczne..... świeczuszki akurat na nadchodzące święta
Zwierzaki super....ależ masz tych przytulaków

Odwiedziłam Twój wątek i przywitały mnie moje ukochane domowe, a mianowicie storczyki..... bardzo lubię te kwiaty i z prawdziwą przyjemnością podziwiam. Twoje są prześliczne....i ten domowy i firmowy, czy to nowe zakupy, czy Twoje kwitnienie??? Jak czytam to masz ich znacznie więcej, tylko na razie odpoczywają

Nowe nabytki też śliczne..... świeczuszki akurat na nadchodzące święta

Zwierzaki super....ależ masz tych przytulaków

-
Dziękuję Agnieszko za odwiedziny. Witaj w moim ogrodowo - doniczkowym świecie. Jeżeli chodzi o storczyki, to w domku kwitnie storczyk, którego M dostał na urodziny, na początku października, ma 3 pędy i masę kwiatów w moim ulubionym, storczykowym kolorze. Natomiast storczyki w firmie powtarzają kwitnienie, one mają chyba 5 lat i są nie do zdarcia. Jak jakiś pęd zgubi kwiaty, pojawia się następny pęd i zaczynamy bluesa
. A w przyszłym tygodniu cyknę focie pozostałych braci i sióstr stoczykowych w pracy - nie wiem, ale ( 12 sztuk ich posiadam w pracy) im w mojej firmie rosnie się najlepiej. Rosną na wystawie południowej, zapominam ich podlewać, albo dostają za dużo wody , zero odżywki, a piękne są cały rok. Te domowe (6 sztuk) i wszystkie w kolorze fuksji tak sobie średnio radzą, są marudne, dłużej czekam na nowe pędy. Chyba zacznę je traktować jak te pracowe, czyli fochnę się .Pozdrawiam 

Bez zaproszenia pospacerowałam po Twoim ogrodzie bardzo mi się podoba.Szczególnie ta grządka z truskawkami dobry pomysł z warzywami pomiędzy nimi.Ja sadziłam czosnek pomiędzy krzaczkami,ale na wiosnę pozwolę sobie Ciebie skopiować.Mam nadzieję że się nie pogniewasz.Zapraszam do siebie pozdrawiam 

Piękny ogród, zadbany warzywnik
Wszystko mi się bardzo podoba
Futrzaste są niesamowite.
Czy persy grzeczne, bo słyszała, że potrafią być złośliwe?

Wszystko mi się bardzo podoba

Futrzaste są niesamowite.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mniam, dziękuję za soczystego owocka.
Ostatnie zakupy, to chyba z magnesem za pasem robione...,wszystko wpadało do koszyczka
Fajne zakupy 
Ostatnie zakupy, to chyba z magnesem za pasem robione...,wszystko wpadało do koszyczka

-
Witam
. Wróciłam właśnie z rodzinką z Mazur. Było tak cudownie, że z dużymi oporami wsiadałam do auta
Ech, weekendy są stanowczo za krótkie. Mam przeprowadzone własne badania, które wskazują na ten przedziwny fakt, że czas podczas weekendu płynie szybciej
A jutro poniedziałek, a za oknem pada deszcz, wieje wiatr - podobno ma to się w śnieg zamienić. A ja nie zmieniłam opon
Olga -
witaj w moich progach, zapraszam serdecznie. Mam taką "manierę " w prowadzeniu warzywniaczka, że sadzę coś za gęsto, albo zostawiam za duże przerwy, dlatego między tymi grządkami truskawek posadziłam marchewkę. A jak Ci przypadnie jakiś mój pomysł do gustu, to kopiuj sobie kochana ile chcesz. Pozdrawiam.
Iza Smolka - dziękuję za odwiedzinki, zapraszam
. Moje persy to łagodne, miłe i przyjaźnie nastawione do ludzi koty. Nigdy nie widziałam ( mają 6 lat) u nich cech. o które pytasz. Nie są typowymi kanapowcami, większość czasu spędzają na dworzu. Szkoda, że są wysterylizowane, bo widzę, że na FO znalazłabym chętnych
Magda - Lulka - smak malin z krzaczka - niesamowity, wiem coś o tym. Lubię maliny, są bezproblemowe do uprawy, wiele pyszności można z nich zrobić ( nalewka
). Jeżeli chodzi o magnes, hm..wydaje mi się, że my kobiety tak mamy, że z każdych zakupów musimy przynieść jakiś łup.
Pozdrawiam
A to fotki z lasów i jezior mazurskich. Niestety, jakość zdjęć niedostateczna, było mglisto, a ze mnie fotograf jak.....wiadomo

A te panny poznałam w gospodarstwie agroturystycznym

i na dobranoc troszkę kolorków

Olga -

Iza Smolka - dziękuję za odwiedzinki, zapraszam

Magda - Lulka - smak malin z krzaczka - niesamowity, wiem coś o tym. Lubię maliny, są bezproblemowe do uprawy, wiele pyszności można z nich zrobić ( nalewka

A to fotki z lasów i jezior mazurskich. Niestety, jakość zdjęć niedostateczna, było mglisto, a ze mnie fotograf jak.....wiadomo

A te panny poznałam w gospodarstwie agroturystycznym

i na dobranoc troszkę kolorków

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
O rany jakie cudne okiennice
to u Ciebie ???
Wrócę jeszcze do naszej rozmowy o storczykach.... ja z doświadczenia wiem, że one nie lubią nadmiernej troski.... najlepiej o nich zapomnieć, tylko od czasu do czasu podlać
I pewnie dlatego rosną tak pięknie u Ciebie w pracy a w domku mają za dużo opieki ....a pewnie, fochnij sie na nie ....od razu ruszą z kwiatami

Wrócę jeszcze do naszej rozmowy o storczykach.... ja z doświadczenia wiem, że one nie lubią nadmiernej troski.... najlepiej o nich zapomnieć, tylko od czasu do czasu podlać

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś
dzięki za różyczkę
piękna!
Widzę, że wypad był udany...troszkę zazdroszczę...taka odskocznia od codzienności by mi się przydała.
Pozdrawiam cieplutko

Widzę, że wypad był udany...troszkę zazdroszczę...taka odskocznia od codzienności by mi się przydała.
Pozdrawiam cieplutko

-
Agnieszko - piękne te okiennice. Nie, to nie moje
To cyknęłam fotkę podczas spaceru wśród lasów i jezior, w jednym z gospodarstw.
Aniu
serdecznie. Taki wypad to reset na bardzo długi czas. Przyznam, że strasznie potrzebowałam.
A to jeszcze obfociłam po drodze

i to

no i jeszcze taki apartament

i rośliny, żeby nie było

Aniu

A to jeszcze obfociłam po drodze

i to

no i jeszcze taki apartament

i rośliny, żeby nie było

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12