Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Czy to hipeastrum jest z bied.....?Jeżeli coś mogę poradzić, to powinnaś przesadzić tą cebulę, a przynajmniej sprawdź palcem czy nie gnije.W zeszłym roku kupiłam tam kilka i tez robiłam reanimację.Gdyby nie to z 7 zostałaby może jedna.....
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu nie mam bladego pojęcia czemu nasze hoje nie kwitną ja swojej daje ostatnią szanse a potem nie wiem co znią zrobię (pewnie zostanie) ;:306
piekne kwiatuszki pokazujesz no i zakupy niczego sobie tak same do koszyka wpadły ;:63
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Widzę że cudności wpadły do Twojego koszyka ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu, sąsiadko zza miedzy.
Miejsce jest śliczne jak i sama jego zawartość. Często jeździmy z eMem tą trasą do rodziny, tylko że skręcamy na obwodnicę bo wtedy szybciej :wink:
Wymiziaj wszystkie czwoeronogi :D

Cieszę się, że masz zamiar jeszcze powiększyć posiadanie różanych piękności ;:333
Pytanko odnośnie "Wojtka" - jaki jest wiekowy, że ma kuleczki?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam wszystkich z zamglonej krainy lasów i jezior :wit :wit Zapakowałam siebie, rodzinkę i uciekliśmy na Mazury :tan

Iga 23 :wit Witaj w moich skromnych progach. Dziękuję za podpowiedź w sprawie jodły ;:196 . Zapraszam. A bliżej droga ziomalko :wink: to z jakiego rejonu Kujaw pochodzisz?

Dorotko pozdrawiam Cię serdecznie. No tak już to jest ze mną, że pozapominałam nazwy róż sadzonych na początku moich ogrodowych zmagań. Może Ktoś nam pomoże?

Aniu - hiperka nie kupowałam ;:185 w B , tylko w L. A dlaczego poniosłaś takie straty? Co było powodem? Zmartwiłaś mnie, bo ja z hiperkami mam teraz remake. Wczesniej przeze mnie , przez moją niewiedzę ;:223 straciłam dwa hiperki. Chciałabym teraz żeby pomieszkał ze mną dłużej. Pozdrawiam.

Marysiu, ja też mojej hoi już dawno zapowiedziałam, że kompostownik czeka na nią :) , ale ona uparta. A z koszyczkami naszymi to juz tak bywa ;:173 , zawsze cos tam nam wpada, czyz nie ;:196

Madziu - dziękuję za odwiedzinki :wit

Ilonko dziękuję że zajrzałaś w moje skromne progi :D Zapraszam. A może wybierzesz kiedyś inną drogę jadąc do rodziny, taką koło mojej łąki :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Małgosiu :wit
Odwiedziłam Twój wątek i przywitały mnie moje ukochane domowe, a mianowicie storczyki..... bardzo lubię te kwiaty i z prawdziwą przyjemnością podziwiam. Twoje są prześliczne....i ten domowy i firmowy, czy to nowe zakupy, czy Twoje kwitnienie??? Jak czytam to masz ich znacznie więcej, tylko na razie odpoczywają :D W ogóle masz mnóstwo doniczkowców w domku :D
Nowe nabytki też śliczne..... świeczuszki akurat na nadchodzące święta :D
Zwierzaki super....ależ masz tych przytulaków ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Agnieszko za odwiedziny. Witaj w moim ogrodowo - doniczkowym świecie. Jeżeli chodzi o storczyki, to w domku kwitnie storczyk, którego M dostał na urodziny, na początku października, ma 3 pędy i masę kwiatów w moim ulubionym, storczykowym kolorze. Natomiast storczyki w firmie powtarzają kwitnienie, one mają chyba 5 lat i są nie do zdarcia. Jak jakiś pęd zgubi kwiaty, pojawia się następny pęd i zaczynamy bluesa :heja . A w przyszłym tygodniu cyknę focie pozostałych braci i sióstr stoczykowych w pracy - nie wiem, ale ( 12 sztuk ich posiadam w pracy) im w mojej firmie rosnie się najlepiej. Rosną na wystawie południowej, zapominam ich podlewać, albo dostają za dużo wody , zero odżywki, a piękne są cały rok. Te domowe (6 sztuk) i wszystkie w kolorze fuksji tak sobie średnio radzą, są marudne, dłużej czekam na nowe pędy. Chyba zacznę je traktować jak te pracowe, czyli fochnę się .Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01

Post »

Bez zaproszenia pospacerowałam po Twoim ogrodzie bardzo mi się podoba.Szczególnie ta grządka z truskawkami dobry pomysł z warzywami pomiędzy nimi.Ja sadziłam czosnek pomiędzy krzaczkami,ale na wiosnę pozwolę sobie Ciebie skopiować.Mam nadzieję że się nie pogniewasz.Zapraszam do siebie pozdrawiam :wit
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Piękny ogród, zadbany warzywnik ;:215

Wszystko mi się bardzo podoba ;:108

Futrzaste są niesamowite. ;:oj Czy persy grzeczne, bo słyszała, że potrafią być złośliwe?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mniam, dziękuję za soczystego owocka.
Ostatnie zakupy, to chyba z magnesem za pasem robione...,wszystko wpadało do koszyczka :;230 Fajne zakupy ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit . Wróciłam właśnie z rodzinką z Mazur. Było tak cudownie, że z dużymi oporami wsiadałam do auta ;:145 Ech, weekendy są stanowczo za krótkie. Mam przeprowadzone własne badania, które wskazują na ten przedziwny fakt, że czas podczas weekendu płynie szybciej ;:173 A jutro poniedziałek, a za oknem pada deszcz, wieje wiatr - podobno ma to się w śnieg zamienić. A ja nie zmieniłam opon ;:223

Olga - :wit :wit witaj w moich progach, zapraszam serdecznie. Mam taką "manierę " w prowadzeniu warzywniaczka, że sadzę coś za gęsto, albo zostawiam za duże przerwy, dlatego między tymi grządkami truskawek posadziłam marchewkę. A jak Ci przypadnie jakiś mój pomysł do gustu, to kopiuj sobie kochana ile chcesz. Pozdrawiam.

Iza Smolka - dziękuję za odwiedzinki, zapraszam :wit . Moje persy to łagodne, miłe i przyjaźnie nastawione do ludzi koty. Nigdy nie widziałam ( mają 6 lat) u nich cech. o które pytasz. Nie są typowymi kanapowcami, większość czasu spędzają na dworzu. Szkoda, że są wysterylizowane, bo widzę, że na FO znalazłabym chętnych ;:108

Magda - Lulka - smak malin z krzaczka - niesamowity, wiem coś o tym. Lubię maliny, są bezproblemowe do uprawy, wiele pyszności można z nich zrobić ( nalewka ;:333 ). Jeżeli chodzi o magnes, hm..wydaje mi się, że my kobiety tak mamy, że z każdych zakupów musimy przynieść jakiś łup. :D Pozdrawiam

A to fotki z lasów i jezior mazurskich. Niestety, jakość zdjęć niedostateczna, było mglisto, a ze mnie fotograf jak.....wiadomo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A te panny poznałam w gospodarstwie agroturystycznym

Obrazek

i na dobranoc troszkę kolorków

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany jakie cudne okiennice ;:oj to u Ciebie ???
Wrócę jeszcze do naszej rozmowy o storczykach.... ja z doświadczenia wiem, że one nie lubią nadmiernej troski.... najlepiej o nich zapomnieć, tylko od czasu do czasu podlać 8-) :lol: I pewnie dlatego rosną tak pięknie u Ciebie w pracy a w domku mają za dużo opieki ....a pewnie, fochnij sie na nie ....od razu ruszą z kwiatami :wink: :lol:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś :wit dzięki za różyczkę ;:196 piękna!
Widzę, że wypad był udany...troszkę zazdroszczę...taka odskocznia od codzienności by mi się przydała.
Pozdrawiam cieplutko :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - piękne te okiennice. Nie, to nie moje ;:174 To cyknęłam fotkę podczas spaceru wśród lasów i jezior, w jednym z gospodarstw.

Aniu :wit serdecznie. Taki wypad to reset na bardzo długi czas. Przyznam, że strasznie potrzebowałam.

A to jeszcze obfociłam po drodze

Obrazek

i to

Obrazek

no i jeszcze taki apartament

Obrazek

i rośliny, żeby nie było

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witam Małgosiu widzę że akumulatorki naładowane :D ,na jakiś czas wystarczy .
udany ten wypad ;:63 ładne zdjęcia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”