DziękujęMalachitek pisze:Portulakaria świetna jedna i druga, ale to zdjęcie ogólne robi wrażenie - super wyglądają, zawsze podziwiam taki porządek na parapetach. No i szklarenkasama ją robiłaś?

Henryku, dziękuję za pochwałę moich roślin! Całą przeprowadzkę musiałam zrobić o tej porze, gdyż w związku z wyjazdem na studia mogłabym potem nie mieć czasu ;) Jeśli chodzi o rozszczelnianie okna, to właśnie tak zrobiłam, temperatura wewnątrz wynosi teraz ok. 16-17 stopni, ale wydaje mi się, że to i tak nieźle, bo na dworze jest jeszcze dość ciepło. Zimą mam nadzieję zejść poniżej 15.hen_s pisze:Ho, ho! Ile tu ładnych i różnych roślin!Widzę, że zielona choroba postępuje!
![]()
Patrząc na Twoje parapety to wydaje się, że ulubieńców przybyło dużo. Zbiorówka z zimowego stanowiska (wczesną jesienią!) zachwycająca!![]()
Mini szklarenka jak ją nazywasz bardzo pomysłowa - na pewno zda egzamin jeśli będziesz rozszczelniać/uchylać okno.
Ja w dawnych czasach hodowli parapetowej zadowolić się musiałem osłoną z foli... Technika idzie do przodu.
Żaneto, Beato, Agnieszko, Magdo - dziękuję za miłe słowa! Bardzo się cieszę, ze moja szklarenka się Wam spodobała. Mam nadzieję, że energia, którą włożyłam w jej zrobienie się opłaci

A macie może jakieś propozycje co to tego niezidentyfikowanego maleństwa?