Witam wszystkich
Odpowiem na wcześniejsze pytanie
reniuniek kory poszło bardzo dużo nie liczyłam worków ale było ponad 110 w większości po 50l każdy.
Do tej pory zostało mi już tylko 4 lub 5 musze sprawdzić.
Dzień minął mi głównie na sadzeniu roślinek, układaniu kamieni koło rowu, podsypywaniu roślin iglastych nawozem jesiennym. I na myśleniu co by tu jeszcze zrobić.
Rowek to chyba niewypał. Zastanawiam się czy spełni funkcję i będzie zbierał wodę zalegającą w ogrodzie. Zostawiłam, poczekam jak nie spełni funkcji to czeka nas zasypywanie. Trochę mi szkoda bo wiem ile pracy to tatę kosztowało, żeby wykopać rów i rozplantować ziemię na nową rabatkę z truskawkami.
Z nowych pomysłów realizacja jak się uda to zakup malutkich wolno rosnących berberysów i obsadzenie z jednej strony skalnika tam gdzie rośnie świerk biały. We wcześniejszych planach miałam zrobić pod swoim oknem rabatkę z iglakami ale ceny mnie przeraziły i daję na wstrzymanie. Poczekam do wiosny albo jesieni przyszłego roku.
kanapl witam w moim ogrodzie jest mi bardzo miło
iwona0042 - Iwonko we wstępnym projekcie był pomysł obłożenia kamieniami ale boję się że jak zlewny deszcz przyjdzie może mi od ściany odczepić.
maika- Elu witam serdecznie podglądaj ile chcesz

. Roślinka to nie hebe coś mi się wydaje że na literę k ale za chiny nie mogę przypomnieć. A tak na marginesie ładne sadzonki hebe widziałam w biedronce. Coś mi się zdaje że po 14,99. Drogawo.
ewa_rozalka- Ewuniu dziękuję za pochwały nawet nie wiesz ile one dla mnie znaczą
reniusia20- Renatko jest spory ale jeszcze nia taki wielki. Jak przyszło mi sadzić roślinki to nie miałam miejsca a nie chciałam ich blisko siebie sadzić żeby wzajemnie nie nachodziły na siebie.
A daj spokój z " zawijasami" niby łatwa i szybka praca z pozoru ile razy wąż był przestawiany bo źle się układał. Cieszę się że to koniec bo już rurki się skończyły
Zima niech przyjdzie jak najpóźniej, wcale za nią nie tęsknię. Jeszcze musimy węgiel kupić bo nie będzie czym palić ( drzewo już jest

). Podobne do oczka to tak nie bardzo ale poczekamy do wiosny i zobaczymy jak to będzie z tym rowem.