Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2

Post »

:wit Sylwio, dzisiaj trafiłam na Twój wątek i będę podglądać jak sobie śmiało poczynasz w ogrodzie ;:138 Czy ta roślinka to nie hebe? Jeżeli tak to nie zimuje w gruncie. Rowek może wyłożyć jakąś folią a brzegi kamieniami umocnić i zamaskować. Pozdrawiam.

PS:Jednak z czystej ciekawości poczytałam w necie i jednak hebe niektóre odmiany zimują prawdopodobnie, tak więc trzeba dokładnie znać odmianę. Kurcze, pierwszy raz się wpisuje i już namotać zdążyłam, ;:223
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwiu ,ale pokazałaś ;:oj .Dziewczyno jestem pełna podziwu dla Ciebie . :uszy Wszystko pięknie pomyślane i zrobione na cacy ;:304 ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Sylwuś ;:196
Ale masz wszystko wyrobione na ogrodzie! ;:180 ;:180
Skalniak pierwsza klasa jest co podziwiać! I jaki duży! ;:215 super wygląda!
Wykończenie rabatki ;:138 ;:138 brawo,Bardzo Mi wpadły w oko te "zawijasy",wpadają tak w oko i nie jest tak nudno i że prosto jak od linijki ;:306
Podziwiam Cię! Tyle roboty wykonałaś! ;:180 ;:180
To Ty już masz prawie wszystko gotowe na nadejście zimy haahaa :;230
Hmmm...a tak myślę na zbieranie deszczówki powiadasz? Czyli tam woda będzie to Ja bym to obłożyła kamieniami coś na wzór stawu zrobić,ale oczko wodne kochana masz także coś drugie podobne czy byś chciała znów ;:218
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witam wszystkich :wit
Odpowiem na wcześniejsze pytanie reniuniek kory poszło bardzo dużo nie liczyłam worków ale było ponad 110 w większości po 50l każdy.
Do tej pory zostało mi już tylko 4 lub 5 musze sprawdzić.
Dzień minął mi głównie na sadzeniu roślinek, układaniu kamieni koło rowu, podsypywaniu roślin iglastych nawozem jesiennym. I na myśleniu co by tu jeszcze zrobić. :D
Rowek to chyba niewypał. Zastanawiam się czy spełni funkcję i będzie zbierał wodę zalegającą w ogrodzie. Zostawiłam, poczekam jak nie spełni funkcji to czeka nas zasypywanie. Trochę mi szkoda bo wiem ile pracy to tatę kosztowało, żeby wykopać rów i rozplantować ziemię na nową rabatkę z truskawkami.
Z nowych pomysłów realizacja jak się uda to zakup malutkich wolno rosnących berberysów i obsadzenie z jednej strony skalnika tam gdzie rośnie świerk biały. We wcześniejszych planach miałam zrobić pod swoim oknem rabatkę z iglakami ale ceny mnie przeraziły i daję na wstrzymanie. Poczekam do wiosny albo jesieni przyszłego roku.

kanapl witam w moim ogrodzie jest mi bardzo miło
iwona0042 - Iwonko we wstępnym projekcie był pomysł obłożenia kamieniami ale boję się że jak zlewny deszcz przyjdzie może mi od ściany odczepić.
maika- Elu witam serdecznie podglądaj ile chcesz :). Roślinka to nie hebe coś mi się wydaje że na literę k ale za chiny nie mogę przypomnieć. A tak na marginesie ładne sadzonki hebe widziałam w biedronce. Coś mi się zdaje że po 14,99. Drogawo.
ewa_rozalka- Ewuniu dziękuję za pochwały nawet nie wiesz ile one dla mnie znaczą :) ;:196
reniusia20- Renatko jest spory ale jeszcze nia taki wielki. Jak przyszło mi sadzić roślinki to nie miałam miejsca a nie chciałam ich blisko siebie sadzić żeby wzajemnie nie nachodziły na siebie.
A daj spokój z " zawijasami" niby łatwa i szybka praca z pozoru ile razy wąż był przestawiany bo źle się układał. Cieszę się że to koniec bo już rurki się skończyły ;:306
Zima niech przyjdzie jak najpóźniej, wcale za nią nie tęsknię. Jeszcze musimy węgiel kupić bo nie będzie czym palić ( drzewo już jest :) ). Podobne do oczka to tak nie bardzo ale poczekamy do wiosny i zobaczymy jak to będzie z tym rowem.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

alicjad31 Alicjo no to bardzo nie ładnie postąpił Twój sąsiad. Brak mi słów jak on tak mógł. Podwyższyć działkę żeby zalewała pozostałe. Taki sąsiad to nie skarb tylko utrapienie do końca życia :pogon.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Ano tak to już jest nigdy nie wiesz na kogo trafisz .Ala
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj nie było mnie u Ciebie kilka dni a tu takie zmiany oczywiście superowe ;:215 widać że się napracowałaś ale efekty są i o to chodzi ;:138 ;:138 ;:138 a rozchodniki cudownie kwitną ;:3
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Sylwia85 pisze:Borówka też już zmieniła kolor liści.
Obrazek

Aronia też już nabiera kolorów jesiennych
Obrazek

Na koniec zostawiłam część ogrodu którą wczoraj dokończyliśmy.
Było tak
Obrazek

a teraz jest tak :)
Obrazek
Obrazek
Sylwuś bardzo fajnie to zrobiłaś ;:215 jest piękniej niż było....a z czego zrobione jest obrzeże do trawnika? bo mi to wygląda na rury plastikowe.... ;:224

-- 11 wrz 2013, o 21:53 --

A jeszcze mam pytanie...czy ten skalniak to sama murowałaś?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylka coś wcześnie Twoje borówki przebarwiają się moje jeszcze zieloniutkie,chyba inna odmiana :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Sylwuś :wit jestem pełna podziwu dla pracy którą wykonałaś ;:oj skalniak cudowny, aż brak słów ;:108 jak się wszystko rozrośnie to dopiero będzie widok.
Jeśli chodzi o rów pomyśl o posadzeniu roślin które lubią podmokłe tereny, wierzby lubią stojącą wodę, pod moimi suchutko jak w popiele ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witajcie dziewczyny. ;:168
z samego rana pada i czasami nawet porządnie ale co tam dzisiaj prac w ogrodzie raczej nie będzie, wiec chwila odpoczynku w końcu dzisiaj ostatni dzień urlopu. Śmieję się ze niebo płacze że musze jutro iść do pracy, cóż co dobre szybko się kończy.
Dzisiaj dzień zapowiada się w rozjazdach. Za chwilkę jadę po wyniki a o 17 mam lekarza.
Kochani czy jesteście przesadni? Jutro mamy piątek 13 ;:oj ;:oj ;:oj
alicjad31- Alu dobrze byłoby wybrać samemu sąsiada ale cóż nie możemy. Ja swojego bym oddała i jeszcze dopłaciła żeby tylko się go pozbyć. Ostatnio połamał nam gałęzie sosny ( na naszej części znajdują się połamania, dosłownie połamał, nie obciął. Nawet mu nie przeszkadzały. A jak się powiedziało to chodził i się śmiał sam do siebie, nawet dzieciaki jak nas zobaczyły to się śmiały.
Renata1962- Renatko dziękuję za miłe słowa :) Rozchodniki to moja co jesienna miłość. Uwielbiam je i mogłabym na nie patrzeć cały czas.
kanapl- Kasiu skalnik murowałam z tatą i to już było parę lat temu, jak na razie dobrze się trzyma:) Obrzeże zgadza się jest plastikowe. Rurki nie są nowe, wcześniej były używane w kurniku, który właśnie jest rozbierany. :)
gracha-Grażynko moje boróweczki to dopiero początek. Miałam 4 po zimie zostały mi już tylko 2. Nie wiem jakie to odmiany ale liście wyglądają ślicznie.
anym- Aniu róż na razie zostaje taki do wiosny, zobaczymy czy będzie spełniał funkcję mu powierzoną. Jak nie to czeka nas zawalanie ;:218
Pzdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwio :wit
U mnie borówki jeszcze zielone,,,może dlatego,że je podlewam :wink:

U mnie pochmurno ale deszczu nie ma ,może w końcu popada :roll:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

A mnie się zdaje ,że borówki i inne podobne ,piękniej się przebarwiają ,jeżeli mają więcej słońca .
Twoje Sylwuniu widocznie mają go pod dostatkiem ,dlatego już łapią kolor ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu już dmucham chmurki do Ciebie, mam nadzieję ze szybciutko dotrą i popada :)
Ewuniu boróweczki maja sporo słońca wiec pewnie dlatego :)

Kochani w biedronce po 2,49 można kupić cebulki kwiatów wiosennych ( krokusy, tulipany, szczawik, hiacynty, narcyze, czosnki,) :tan
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Sylwuniu ja już sie wyleczyłam chyba z zakupów w Bi....Rabatki śliczne i dopracowane .Pomysł z żurawkami bardzo mi się podoba.W dołeczki może małe oczko wodne ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”