Kasiu (kasiaflo)! Jak fajnie, że znowu jesteś

A jak jeszcze Ci się podoba...
Justynko (justyna_gl)! I ja myślałam, że nigdy to nie nastąpi...
Jagódko (Jagodka)! Prawie... W sumie to tylko jakiś wyższych drzew mi brakuje, bo reszta już nawet i taka mogła by być. Ale jeszcze trochę... Na szczęście lepiej się już czuję. Teraz muszę wyrobić się w pracy, a od poniedziałku - urlop

Oczywiście w ogrodzie. Ale przylatuje M. I odwiedza mnie forumkowa Kubasia. Słowem, będzie wesoło. O zaproszeniu pamiętam. Czy większa grupa wchodzi w grę? Czytałam także, że masz białą pysznogłówkę. Mam intensywnie czerwoną. Może się zamienimy?
Aniu (anabuko1)! 
Szałwię mam drugi rok, ale w zeszłym to było mega maleństwo. Jak się rozsieje, to służę. Calla to moja pierwsza, ale przekonałam się, że warto je mieć. Rosną w zasadzie bezproblemowe. A np. taki deszcz zupełnie im nie szkodzi.
Grażynko (kogra)! Na zdjęciach widać chyba tylko Wim's Red. Ale one nie są posadzone na rabatach. Poza pnącą i kosmatą, które obecnie rosną na żwirowej rabacie. Wim's Red zaczyna irysowy szpaler, a Pink Anabell i You and Me Passion - kończy. Pod płotem rosną Vanille Fraise i dwie Gradiflory, a obok ławki jeszcze Twinky Winky. Obok bzu rośnie Bobo. A po drugiej stronie grupę tworzą: Great Star i dwie ogrodowe. Więcej grzechów nie pamiętam
Teresko (tesia39)! Jeszcze nie taki to busz. I wierzę, że u Ciebie taki będzie już niedługo
Reni4! Oglądaj sobie spokojnie. Urwanie głowy

Skąd ja to znam...
Danusiu (danutab)! Sama niekiedy nie mogę uwierzyć, że ja to wszystko dałam rady zrobić sama. Ci do powojnika, to te kwiatuszki są małe. A Purpurea ma chyba duże? Na pewno nie jest to Princess Diana, a sprzedawca nie reaguje na reklamację. Ale nie odpuszczę!
Wandziu (wanda7)! Mam zdjęcia tydzień p tygodniu od ściągnięcia wierzchówki pod dom po wykończenie. Potem nie robiłam aż tak często, ale raz na miesiąc na pewno. Słowem, mam solidna dokumentację. I fajnie się na to teraz patrzy. Ale niekiedy nie wierzę, że poradziłam sobie z tym sama
Terlico! I ja lubię różnorodność, ale to chyba widać. A kot? To chyba Kasi Kubasi Maine coon. Miałam zwykłego czarnego dachowca, ale wpadł pod

Teraz mam psa - grzywacza chińskiego Powder Puff - Okamiego.
Ewo (ewa w)! Ale Cię dawno nie było. Ale tym bardziej się cieszę, że mnie znalazłaś
Iwonko (iwona0042)! Fuscę serdecznie Ci polecam. Jestem nią oczarowana!
Pati (survivor26)! Mam gęste nasadzenia. To sposób na unikanie plewienia (działa

). Poza tym to blisko 1000m2, więc tak mało nie. A czas i praca robi swoje. Efekt wyłania się na horyzoncie

U Ciebie też...
Teresko (MamciaTereska)! Rozgość się

No i przyzna, że faktnie już trpche pracy mnie to kosztowało.
Lisico! Już mi znacznie lepiej. Jak ja nie lubię chorować

Kto wymyślił leżenie plackiem i kto jest w stanie to znieść? I miewam tak, jak Ty. Wówczas się podnoszę poziom cukru i już lepiej. Bardziej nie lubię świdrującego w głowie poczucia, że o czymś zapomniałam... A w moich fachu zapomnienie jest groźne.
Justynko (klarysa)! A nie jest rozczochrany? Dziś nieco plewiłam, więc może jest bardziej uporządkowanie, ale ja lubię szalone nasadzenia. I czuję się już znacznie lepiej
Urszulko (lawenda)! Wiedza raz zdobyta... A ja nie wykluczam, że dalej będę szczyrkać. Mój Kosmos też ma tendencje po pokładania się. Ma około 40 cm, poza jednym pędem, który jest wyższy -ma jakieś 60 cm. Ale on chyba taki ma być...
Aniu (Annar13)! Jak miło, że wpadłaś

A skoro Ci się podoba, to może zagościsz na dłużej?
Ewo (ewamaj66)! Oglądałam w necie i tez mi tak wygląda, tyle, że te kwiaty są malutkie. Twoja Purpurea też tak ma?
Agnieszko (Kochammmkwiaty)! 
Bynajmniej nie jeste ś spóźniona. Ledwo zaczęłam...
Heniu (Dyskrecja)! Cudownie, że znalazłaś czas i wstąpiłaś. Mówisz, że to dobry znak? Bardzo mnie to cieszy, bo ciężko pracujemy i mamy nadzieję cieszyć się w zdrowiu naszym domem i ogrodem.
Kasiu (labka1)! Ale Ty masz porównania

I gościnna jestem. Ciebie też przygarnę. Reklamacje złożyłam. Na razie milczą, ale nie zamierzam rezygnować.
Krzysiu! Nowy gość

Teraz wcale tak nie pędzę. Bywało szybciej... Dziękuję!
Asiu (asia2)! 
Wróóóóóć. Jesteśmy tak za Toba stęsknieni

Ale doceniam, że się ujawniałaś!