Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu dotarłam i ja..niczym stara żółwica..dopiero przy 6 str... ;:173
Ale obejrzałam wszystko...i teren przy domku masz nieziemsko wprost zagospodarowany..aż człowiek boi się cos naruszyć.. :D
chociaż chyba gościnna jesteś bo i ptaszka przygarnęłaś... ;:224 i inne różne już u Ciebie bywały.. :tan

Kwiaty śliczne..lilijki ,różyczki i wszystkie inne okazy...bardzo pięknie się prezentują..
Tylko pochwalić wypada taki urokliwy zakatek zieleni.. ;:196

p.s. Aniu mnie jak dali bugenwillkę czerwoną nie żółtą(bo taka zamawiałam), a okazało sie to dopiero po 2ch miesiącach kiedy zakwitła, to po telefonie.. miłym aczkolwiek stanowczym postawieniu sprawy obiecali dosłać żółtą...natychmiast..do tego co by nikt specjalnych kosztów nie ponosił..(bo oznajmiłam, że oddam czerwoną ale oni płacą za przesyłkę, bo ja jej nie zamawiałam, no i zachowałam mail z tym zamówieniem)...to za dopłata połowy kosztów wysyłki czyli 6zł...zostanie mi dostarczona roślinka..a czerwoną też zachowam..
Spróbuj..jeśli masz e-mail..to oni odszukają Twoje zamówienie..i może naprawią pomyłkę??? Ja bym próbowała...w końcu pomyłka rzecz ludzka ....(tak im mów) a teraz nie dają co potrzeba.. :tan
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Aniu za Tobą ciężko nadążyć ;:202 ja jeszcze początki czytam a Ty już kolejną część zaczęłaś. Kochana jesteś Wielka tyle zmienić zaledwie w trzy lata ;:333
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo Was lubię ;:cm i tęsknię...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasiu (kasiaflo)! Jak fajnie, że znowu jesteś :heja A jak jeszcze Ci się podoba...
Justynko (justyna_gl)! I ja myślałam, że nigdy to nie nastąpi...
Jagódko (Jagodka)! Prawie... W sumie to tylko jakiś wyższych drzew mi brakuje, bo reszta już nawet i taka mogła by być. Ale jeszcze trochę... Na szczęście lepiej się już czuję. Teraz muszę wyrobić się w pracy, a od poniedziałku - urlop :heja Oczywiście w ogrodzie. Ale przylatuje M. I odwiedza mnie forumkowa Kubasia. Słowem, będzie wesoło. O zaproszeniu pamiętam. Czy większa grupa wchodzi w grę? Czytałam także, że masz białą pysznogłówkę. Mam intensywnie czerwoną. Może się zamienimy?
Aniu (anabuko1)! ;:196 Szałwię mam drugi rok, ale w zeszłym to było mega maleństwo. Jak się rozsieje, to służę. Calla to moja pierwsza, ale przekonałam się, że warto je mieć. Rosną w zasadzie bezproblemowe. A np. taki deszcz zupełnie im nie szkodzi.
Grażynko (kogra)! Na zdjęciach widać chyba tylko Wim's Red. Ale one nie są posadzone na rabatach. Poza pnącą i kosmatą, które obecnie rosną na żwirowej rabacie. Wim's Red zaczyna irysowy szpaler, a Pink Anabell i You and Me Passion - kończy. Pod płotem rosną Vanille Fraise i dwie Gradiflory, a obok ławki jeszcze Twinky Winky. Obok bzu rośnie Bobo. A po drugiej stronie grupę tworzą: Great Star i dwie ogrodowe. Więcej grzechów nie pamiętam :roll:
Teresko (tesia39)! Jeszcze nie taki to busz. I wierzę, że u Ciebie taki będzie już niedługo :D
Reni4! Oglądaj sobie spokojnie. Urwanie głowy ;:173 Skąd ja to znam...
Danusiu (danutab)! Sama niekiedy nie mogę uwierzyć, że ja to wszystko dałam rady zrobić sama. Ci do powojnika, to te kwiatuszki są małe. A Purpurea ma chyba duże? Na pewno nie jest to Princess Diana, a sprzedawca nie reaguje na reklamację. Ale nie odpuszczę!
Wandziu (wanda7)! Mam zdjęcia tydzień p tygodniu od ściągnięcia wierzchówki pod dom po wykończenie. Potem nie robiłam aż tak często, ale raz na miesiąc na pewno. Słowem, mam solidna dokumentację. I fajnie się na to teraz patrzy. Ale niekiedy nie wierzę, że poradziłam sobie z tym sama ;:219
Terlico! I ja lubię różnorodność, ale to chyba widać. A kot? To chyba Kasi Kubasi Maine coon. Miałam zwykłego czarnego dachowca, ale wpadł pod ;:71 Teraz mam psa - grzywacza chińskiego Powder Puff - Okamiego.
Ewo (ewa w)! Ale Cię dawno nie było. Ale tym bardziej się cieszę, że mnie znalazłaś :tan
Iwonko (iwona0042)! Fuscę serdecznie Ci polecam. Jestem nią oczarowana!
Pati (survivor26)! Mam gęste nasadzenia. To sposób na unikanie plewienia (działa ;:108 ). Poza tym to blisko 1000m2, więc tak mało nie. A czas i praca robi swoje. Efekt wyłania się na horyzoncie :;230 U Ciebie też...
Teresko (MamciaTereska)! Rozgość się ;:196 No i przyzna, że faktnie już trpche pracy mnie to kosztowało.
Lisico! Już mi znacznie lepiej. Jak ja nie lubię chorować :( Kto wymyślił leżenie plackiem i kto jest w stanie to znieść? I miewam tak, jak Ty. Wówczas się podnoszę poziom cukru i już lepiej. Bardziej nie lubię świdrującego w głowie poczucia, że o czymś zapomniałam... A w moich fachu zapomnienie jest groźne.
Justynko (klarysa)! A nie jest rozczochrany? Dziś nieco plewiłam, więc może jest bardziej uporządkowanie, ale ja lubię szalone nasadzenia. I czuję się już znacznie lepiej ;:196
Urszulko (lawenda)! Wiedza raz zdobyta... A ja nie wykluczam, że dalej będę szczyrkać. Mój Kosmos też ma tendencje po pokładania się. Ma około 40 cm, poza jednym pędem, który jest wyższy -ma jakieś 60 cm. Ale on chyba taki ma być...
Aniu (Annar13)! Jak miło, że wpadłaś :heja A skoro Ci się podoba, to może zagościsz na dłużej?
Ewo (ewamaj66)! Oglądałam w necie i tez mi tak wygląda, tyle, że te kwiaty są malutkie. Twoja Purpurea też tak ma?
Agnieszko (Kochammmkwiaty)! ;:196 Bynajmniej nie jeste ś spóźniona. Ledwo zaczęłam...
Heniu (Dyskrecja)! Cudownie, że znalazłaś czas i wstąpiłaś. Mówisz, że to dobry znak? Bardzo mnie to cieszy, bo ciężko pracujemy i mamy nadzieję cieszyć się w zdrowiu naszym domem i ogrodem.
Kasiu (labka1)! Ale Ty masz porównania :;230 I gościnna jestem. Ciebie też przygarnę. Reklamacje złożyłam. Na razie milczą, ale nie zamierzam rezygnować.
Krzysiu! Nowy gość :heja Teraz wcale tak nie pędzę. Bywało szybciej... Dziękuję!
Asiu (asia2)! ;:145 Wróóóóóć. Jesteśmy tak za Toba stęsknieni ;:223 Ale doceniam, że się ujawniałaś!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wiadomość dnia :D Zakwitła tygrysówka, a ja wspólnymi silami z córcią ją uwieczniłyśmy. Kwitnie kilka godzin, więc uchwycenie tego momentu nie jest łatwe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitł także kolejny liliowiec w szpalerze

Obrazek

Obrazek

I tumbergia z własnego siewu

Obrazek

A także ubiorek. Sieję go co roku, bo lubią go motyle

Obrazek

Pięknie wybarwia się czosnek główkowaty

Obrazek

Obrazek

Coraz ładniejsza jest lilia Little Kiss

Obrazek

Obrazek

Kwitną róże

Sweet Pretty

Obrazek

RU

Obrazek

Lavender Ice

Obrazek

Coral Palace

Obrazek

i nie tylko te. Dziś powycinałam lekko nadgniłe kwiaty i te, które przekwitły. Słowem, małe porządki za mną.

Kwitną także jeżówki, choć jeszcze nie wszystkie. Nie wiedziała, że lubią je pająki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Clematis Chopin, o którym myślałam, że nie przetrwał zimy udowadnia mi, jak bardzo się myliłam.

Obrazek

A mój pierwszy, którego kupiłam dokładnie 16 miesięcy temu szaleje. Polish Spirit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eukomis mi się udał

Obrazek

Pelargonia Victoria Andrea także :D

Obrazek

Udało mi się i to z powodzeniem przenieść z lasu kawałek takiej malutkiej paproci

Obrazek

A hortensja ogrodowa chyba jednak będzie fioletowa ;:224

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Purpurea Plena Elegans sadzony w zeszłym roku nie przeżył zimy i w zasadzie postawiłam na nim krzyżyk. Jednak jest :D Nie kwitnie, bo za słaby i za cienki, ale może mu się polepszy.
Sweet Pretty nie dość, że piękna, to jeszcze świetne zdjęcie jej zrobiłaś :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

no tak ... ja planuję swoje "wakacje", a tu Twoje wakacje już mają 6 stronę
rewelacyjna fotodokumentacja ogrodu ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

ewamaj66 pisze:Mój Purpurea Plena Elegans sadzony w zeszłym roku nie przeżył zimy i w zasadzie postawiłam na nim krzyżyk. Jednak jest :D Nie kwitnie, bo za słaby i za cienki, ale może mu się polepszy.
To samo u mnie. Dwa dni temu zaskoczyła mnie mizerna gałązka tego powojnika wyrastająca z ziemi. :tan
Ale i tak się cieszę, bo zostały już tylko dwa, które jeszcze nie dały znaku życia. Ale poczekam.
Aniu ;:196 gratuluję tygrysówki. ;:138
Też kiedyś sadziłam i nic mi z tego nie zakwitło. To naprawdę sukces i jeszcze do tego takie piękne zdjęcia. ;:138
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Niezły z Ciebie Ursus ;:3 Pozazdrościć krzepy tak szybko i tak pięknie :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aniu ...chyba Cię muszę zmartwić ...ale najpierw zapytam ; gdzie kupiłaś El Desperado ? Bo wg mnie nim nie jest ...bardziej stawiała bym na Moonlight Masquerade - mam oba i El Desperado jest z otoczką ciemną wokół płatków...no i bardziej żółty .
Zapytaj Grażynkę - Kogra ona na pewno rozsądzi . A co do pysznogłówki ...dostałam w ubiegłym roku małego 'pypcia' ...w tym roku ma dwa kwiatki ;:oj ...jak się rozrośnie ...to podzielę i wymienimy się .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu w Twoim cudownym ogrodzie jest mnóstwo kwiatów, które nie zimują, a są nadzwyczaj piękne.
Ja niestety stawiam tylko na nie absorbujące byliny. Tygrysówka ma ciekawy kwiat, warto ją mieć nawet, gdy tylko kilka godzin kwitnie, a pełna pelargonia przecudnej urody.
Śliczne jeżówki i róże, zresztą co ja będę wymieniała, gdy wszystko mi się podoba. ;:138
A wiesz, że u mnie leśne paprocie same się wysiewają?
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

sweety pisze:Zakwitła tygrysówka, a ja wspólnymi silami z córcią ją uwieczniłyśmy. Kwitnie kilka godzin, więc uchwycenie tego momentu nie jest łatwe.
oj tam,oj tam... ;:113 tygrysówce dałam radę sama pod parasolem...Obrazek

Miłego pracowania! :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, Fusca jest urocza, ja też ją posadziłam :tan

Piszesz, że pracujesz systemowo w ogrodzie - zaczynasz nowy projekt i go kończysz, a resztę zostawiasz do przemyśleń. Ja pracuję w podobnym stylu, najpierw plan ;:215
Moze pokażesz nam ogrod z tylu domu, który wciąż planujesz? 400 M ziemi na zboczu to świetny potencjał, moze nam tez się nasunie jakaś ciekawa koncepcja na zagospodarowanie? Proponuje jedno ujęcie z wysokości ( robiłaś takie kiedyś) i kolejne z poziomu tarasu. Pokaz tez koniecznie drzewa owocowe i warzywniak :uszy
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

U mnie też tygrysówki powoli zaczynają się pojawiać.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przyłączam się do prośby Kasi, pokaż nam tył ogrodu, chociaż coś mi się wydaje że już kiedyś pokazywałaś, ale mogę się mylić... ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”