Tolinka pisze:Witam serdecznie wszystkich miłośników róż
to dzięki Wam i Waszym różom jestem dziś tutaj na forum.Co prawda zawsze lubiłam róże ale odkąd trafiłam tutaj....no to chyba wiecie doskonale co dzieje się w moim
Większość moich róż posadzona jest dopiero jesienią 2012 z donic i z gołym korzeniem,sporo dosadzonych wiosną tego roku i dosadzanych stale

,więc krzaczki jeszcze nie wielkie za to wieeeelka radość z każdego kwiatu
Na początek Laguna róża która na dzień dzisiejszy skradła większą część mojego serducha

kupiona latem 2012 jako mały krzaczek dziś jest pięknym rozłożystym krzakiem ok.150cm a kwitnie jak widać
Duży piękny kwiat i zapach!!
Witaj Tolinko
Zaglądnęłam do Twojego ogrodu, bardzo mi się u Ciebie podoba

Masz piękne róże, ładnie wkomponowane w rabaty i bardzo dużo ślicznych odmian

Przyglądam się Twojej Lagunie i zastanawiam się czy to na pewno ona?
Mam Laguny już od 6 lat, faktycznie rosną wielkie, ale one mają skórzaste liście i zupełnie inne kwiaty...
Wkleję Ci moją Lagunę, usunę zdjęcie potem bo nie chcę zaśmiecać Twojego wątku
Może niech spojrzą dziewczyny, które mają też Laguny, a może moja to nie Laguna?
Twoja róża wygląda jak Victor Verdier, który ma matowe ciemno zielone takie dla mnie szarozielone liście i mniej pełne kwiaty, lub Reine Victoria, nie wiem

niech wypowiedzą się inne dziewczyny, które lepiej znają się na różach,
Co do Pirouette, to masz rację na bank nie jest to ta różą,Pirouette ma małe kwiaty, wpadające w morelowy kolor, gdy są w pełni rozwinięte. Ta Twoja róża jest piękna, jestem bardzo ciekawa co to za piękność.
Masz Cinerellę, moją ukochaną różyczkę, pamiętaj, że ona rośnie wielka! Ma 2, 3 metrowe pędy i rośnie bardzo mocno wzdłuż i w szerz