Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka411 - róże 2013
Nota moderacyjna
proszę o zapoznanie się z regulaminem forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=29351
Dział - moje róże - jest sekcją specjalistyczną gdzie w wątkach osobistych piszemy tylko o różach z naszego ogrodu.
Forum to nie chat albo blogowisko - inne informację lub zdjęcia nie dotyczące róż zostaną usunięte z wątku.
Na forum mamy sekcję powojnikową gdzie można wstawić zdjęcia swoich powojników lub inne sekcje gdzie można zaprezentować zdjęcia innych roślin.
Proszę o dostosowanie się do obowiązującego regulaminu
moderator
Deirde
Proszę o zapoznanie się:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3804614
proszę o zapoznanie się z regulaminem forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=29351
Dział - moje róże - jest sekcją specjalistyczną gdzie w wątkach osobistych piszemy tylko o różach z naszego ogrodu.
Forum to nie chat albo blogowisko - inne informację lub zdjęcia nie dotyczące róż zostaną usunięte z wątku.
Na forum mamy sekcję powojnikową gdzie można wstawić zdjęcia swoich powojników lub inne sekcje gdzie można zaprezentować zdjęcia innych roślin.
Proszę o dostosowanie się do obowiązującego regulaminu
moderator
Deirde
Proszę o zapoznanie się:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3804614
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Maju dzięki
jest piękny.

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majka411 - róże 2013
No to jeszcze raz, bo teraz chyba już można skoro jesteś w innym dziale, mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie okey.
No właśnie, tak długo czekałam na nową część wątku, a tu już tyle stron
, naprawdę brakowało mi Twojego ogrodu, Twoich przepięknych róż, Ciebie i cennych wskazówek, zaczerpniętych z własnego doświadczenia. Super, że już jesteś, otwarcie nowej części, to naprawdę wejście w stylu "smoka", po prostu cudnie, oczu nie mogłam oderwać od tych zdjęć. Piękne i dorodne krzaczki róż, nowe powojniki boskie, Vyvyan Pennel cudo, białe dekoracje (podpórki i donica) rewelacja, robią niesamowity klimacik i to oczko, ech słów brakuje. Jak Ty to robisz Majeczko, że mając tak daleko ogród od domu masz wszystko takie dopieszczone jak w zaczarowanym ogrodzie. Jejku jak bym chciała być takim porannym ptaszkiem, jak to jak sowa w nocy mogłabym siedzieć, a rano spać, a teraz tak szkoda tych cudnych poranków, niestety choć wstaję codziennie o piątej, nie potrafię się przestawić, a może właśnie dlatego, że cały tydzień muszę tak wcześnie wstawać, a spać chodzę po 24.00 to w weekend mam ochotę pospać.
A co do róż, to zraszałaś je Majeczko od wczesnej wiosny? Jakie opryski stosujesz, bo ja według cennych rad wczesną wiosną zrobiłam miedzianem, a kilka dni temu Mospilanem, bo po pierwsze zauważyłam skoczka i mszyce, ale chciałam też profilaktycznie na bruzdownicę, o której wyczytałam niedawno, a chyba zadziałałam w porę, bo jednak po ścięciu kilku nieciekawych wierzchołków robale w środku były, co prawda już martwe i reszta pączusiów, póki co jest okey, ale zastanawiam się czy to wystarczy, czy powinnam powtórzyć, jeśli tak to po jakim czasie i czym?
No właśnie, tak długo czekałam na nową część wątku, a tu już tyle stron

A co do róż, to zraszałaś je Majeczko od wczesnej wiosny? Jakie opryski stosujesz, bo ja według cennych rad wczesną wiosną zrobiłam miedzianem, a kilka dni temu Mospilanem, bo po pierwsze zauważyłam skoczka i mszyce, ale chciałam też profilaktycznie na bruzdownicę, o której wyczytałam niedawno, a chyba zadziałałam w porę, bo jednak po ścięciu kilku nieciekawych wierzchołków robale w środku były, co prawda już martwe i reszta pączusiów, póki co jest okey, ale zastanawiam się czy to wystarczy, czy powinnam powtórzyć, jeśli tak to po jakim czasie i czym?
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Ups, pomimo zamieszania, Twojego wątku nie zgubiłam.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majka
Pięknie kwitną u Ciebie powojniki! Innocent Blush jest cudny
Ciekawa jestem co nowego na działeczce - możesz tym razem zrobić ujęcia szerszej perspektywy, z ujęciem nowych rabat?
POzdrawiam

Pięknie kwitną u Ciebie powojniki! Innocent Blush jest cudny

Ciekawa jestem co nowego na działeczce - możesz tym razem zrobić ujęcia szerszej perspektywy, z ujęciem nowych rabat?
POzdrawiam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Trudno mówić o cierpliwości, kiedy wszystkie róże tworzą już krzaczki albo mają widoczne pędy
Casanova ma kilka suchych patyków i tylko jeden różowy pryszcz. Nie mam pojęcia, czemu większość wielkokwiatów tak źle zniosła tegoroczną zimę, poprzednie bywały gorsze. Może długość trwania tak je zmaltretowała
Równie źle wygląda Chopin i Barkarole, a także (co mnie zdziwiło) Berolina. Natomiast Dama de Coeur i Kronenburg jakby nie zauważyły zimy.

Równie źle wygląda Chopin i Barkarole, a także (co mnie zdziwiło) Berolina. Natomiast Dama de Coeur i Kronenburg jakby nie zauważyły zimy.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Brakowało mi Twojego wątku i cieszę się, ze jesteś. Z niecierpliwością czekam na pierwsze kwiaty róż, choć przyznaję, że powojniki mnie powaliły na kolana, nie masz problemów z uprawą wielkokwiatowych?
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko kochana, żeby nie przedłużać niepotrzebnie, napiszę Ci tylko, że tak zainspirowałaś swoimi księżniczkami moje dziecko, że zaraz kupiła w tym samym źródle, takie same powojniki /jako prezent na dzień dziecka.../ i cieszy się perspektywą ich posiadania jak kto gł.
Widzisz jaki zgubny masz wpływ na nasze cienkie /po wiosennych zakupach/ portfele ???

Widzisz jaki zgubny masz wpływ na nasze cienkie /po wiosennych zakupach/ portfele ???
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Maju cieszę się że jesteś w tym dziale bo masz wiele piękności prócz róż i tutaj można o wszystkich kwiatach pisać nawet o różach. Chciałam wrócić do clematisów które pokazywałaś i o które pytałam. Gdy sprawdziłam ich w encyklopedii zrozumiałam że wyszły u Ciebie w tak pięknych odcieniach bo robiłaś ich chyba o wschodzie słońca. Z tego co tutaj wyczytałam lubisz bardzo wcześnie pędzić na działkę. Ja też kiedyś tak biegałam bo mam blisko, dziś już mi się nie chce, ale czasami śpię na działce i wówczas wstaję o 5 rano i lubię wypić tak wczesną kawę na tarasie wśród pachnących roślin.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Majeczko mnie też Cię w różanym brakuje, liczę na to, że wrócisz. Gdzie się podziewasz? Jesteś pewnie na działce?
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Majeczko byłam już wcześniej ale mój post znikł
Bardzo się cieszę ze jesteś z nami.

Majeczko jesteś w ogrodowym? Może ta banicja dobrze Ci zrobi,bo oprócz róż masz masę roślin do pokazywania i tu będziesz mogła to robić bezkarnie.
Czekam na fotorelację z działki.

- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Maju czekamy na nową dawkę Twoich śliczności
Pokażesz nowe rabatki 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55