Wiosna w wiejskim ogrodzie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Maryś przecudnej urody iryski nie wiem dlaczego zleceważyłam je kiedys i nie kupiłam...a teraz troszke będzie trudniej...a ciemiernik nocny śliczny... 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
No proszę...... jaka gapa ze mnie
Tak dopominałam się wątku ogrodowego, a przegapiłam jego otwarcie
Ale już jestem Marysiu i wątek więcej mi nie umknie
Zaczął się sezon ogródkowy i większość czasu spędzam właśnie tam, zanim doprowadzę ogródek po zimie do porządku, to na Forum wchodzę tylko z doskoku, stąd to moje zagapienie się .... Ciemiernik cudeńko, bardzo lubię te kwiatuszki, u mnie kilka to takie marnoty, co roku przemarzają i wypuszczają tylko po kilka listków. Mam nadzieję, że wreszcie krzepy nabiorą..... na szczęście jest też kilka dorodnych, które rekompensują mi zachowanie tamtych leniuchów....ale chciałabym wreszcie zobaczyć ich kwiaty 

Ale już jestem Marysiu i wątek więcej mi nie umknie

- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Witaj Marysiu w prawdziwie wiosennym klimacie
. Widły , no rewelacja, dołączam do zachwytów. Niestety tak jest, że jeżeli same sobie nie kupimy to nie mamy. Dzisiaj z samego rana zleciłam męskiemu dożywociu zakup porządnych grabi. To co dostałam do łez może doprowadzić
. Ręce opadają. Pozdrawiam

Ewa
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu nareszcie zrobiło się wiosennie , po prostu pięknie , widły- cud malina , są tak piękne że wcale mnie nie dziwi że chciałoby się z nimi spać -też tak mam, cieszę się jak kupię sobie coś do ogródka, jak dziecko . Zakupy że ho ..ho.. u siebie nie mogę niczego specjalnie dojrzeć z wiosennych kwiatuszków bo w przydomowym zatapiam się po kostki tam gdzie śnieg odpuścił a reszta jest pod zbrylonym śniegiem ..dzisiaj udało mi się w niektórych miejscach ogarnąć ozdoby mojej Amelki(pieska) ale jak pogoda się utrzyma to za kilka dni
mam nadzieję ,że te pryzmy śniegowe i u mnie znikną sadzić nie będę bo jest grzęzawisko ,przyszły liliowce i peonie i te powędrowały do donic, na właściwe miejsce bedę sadziła później
część idzie na działkę część do przydomowego . .Iryski piękne a ciemierniki cudne,życzę Ci Marysiu żeby nowy sezon dał Ci wiele radości

mam nadzieję ,że te pryzmy śniegowe i u mnie znikną sadzić nie będę bo jest grzęzawisko ,przyszły liliowce i peonie i te powędrowały do donic, na właściwe miejsce bedę sadziła później
część idzie na działkę część do przydomowego . .Iryski piękne a ciemierniki cudne,życzę Ci Marysiu żeby nowy sezon dał Ci wiele radości

pozdrawiam Ela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ależ Michale nie wstydaj się
ja też gapa jestem Marysia Motyczką Dziabnięta może potwierdzić. Chodziliśmy po tych naszych ogrodach i wypatrywaliśmy roślin i to mamy na usprawiedliwienie. Ostróżki będą pasowały do mojego ogrodu
Koty mnie zdradziły i oglądają z młodymi telewizję. Przepracowane nogi im nie odpowiadają
Sępik jest charakterny i rozpieszczony i trudno mu się dziwić
Jutro rano koty są moje bo pierwsza zjawiam się na dole to im opowiem o Sępiku
Dobrze, że jesteś
Romciu no cóż taki urok tej pory roku
a jak zacznę te wysiane sadzić
Maryś budzą się, ale wiesz dzisiaj po rozwarze od Ciebie znalazłam ubiegłoroczne patyki i dziurę w ziemi - ciekawa jestem czy coś wyjdzie czy to jakiś smakołyk, dobrze że nasiona zebrałam
Aniu witam Cię serdecznie i zapraszam!
Misiu na jesieni już go nie ignoruj
, bo wart jest grzechu!
Agnieszko tak jak pisałam do Michała: w amoku tylko szukaliśmy wiosny a dookoła toczyło się życie
Teraz już będzie inaczej będziemy bywać rzadziej ale oglądać dokładniej ; co u kogo rośnie
Dziękuję że przyszłaś 
Ewuniu czasem trafi się tani i dobry egzemplarz, ale na ogół to wyrzucony pieniądz i potem problem z wyrzuceniem tego
Bardzo Cię serdecznie witam
Elu witam cieplutko i dziękuje za cudowne życzenia
Już niedługo nie będzie nawet wspomnienia po tej uciążliwej zimie i zasadzisz swoje rośliny i pokażesz je nam w swoim wątku 

Romciu no cóż taki urok tej pory roku

Maryś budzą się, ale wiesz dzisiaj po rozwarze od Ciebie znalazłam ubiegłoroczne patyki i dziurę w ziemi - ciekawa jestem czy coś wyjdzie czy to jakiś smakołyk, dobrze że nasiona zebrałam

Aniu witam Cię serdecznie i zapraszam!

Misiu na jesieni już go nie ignoruj

Agnieszko tak jak pisałam do Michała: w amoku tylko szukaliśmy wiosny a dookoła toczyło się życie

Ewuniu czasem trafi się tani i dobry egzemplarz, ale na ogół to wyrzucony pieniądz i potem problem z wyrzuceniem tego

Elu witam cieplutko i dziękuje za cudowne życzenia

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem, jak się Twój irys nazywa-Katharine Hodgkin
Miałam zamiar kupić sobie taki, tylko nie natrafiłam na niego.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
No nie.
Strzelam focha i obrażam się na wszystko.
Podobno mieszkam w cieplejszym klimacie ale u mnie iryski żyłkowe jeszcze nie kwitną.
Teraz już wiem dlaczego. Ty mi jakimś sposobem wiosnę podprowadziłaś.
Strzelam focha i obrażam się na wszystko.
Podobno mieszkam w cieplejszym klimacie ale u mnie iryski żyłkowe jeszcze nie kwitną.
Teraz już wiem dlaczego. Ty mi jakimś sposobem wiosnę podprowadziłaś.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Masz cudowne iryski. Burza oznacza, że już wiosna. Bólu w ... nie zazdroszczę. Sama go mam. Ale jak wpadnę na ogród, to końmi ciężko mnie wyciągnąć.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Podobno ostatnich gryzą psy. Na szczęście ja mam tylko koty i to w miarę mało agresywne. Tak w ogóle to byłbym przegapił otwarcie wątku.
Fajne masz grabie. Chętnie bym je zajumał.
Skąd u Ciebie sie wzięły Moje iryski
Ja wczoraj sprawiłem sobie spóżniony prezent urodzinowy.Kupiłem w LM foliaczek.
Fajne masz grabie. Chętnie bym je zajumał.

Skąd u Ciebie sie wzięły Moje iryski

Ja wczoraj sprawiłem sobie spóżniony prezent urodzinowy.Kupiłem w LM foliaczek.
- Maska
- Kontakt:
Ewciu na Ciebie można liczyć - zapisuję
Mariolko jakżebym śmiała
ale wiesz zastanów się foch i brak wiosny to niedobre połączenie. Dmucham słońce do Ciebie
Dorotko ale dzisiaj pasuję , chociaż..... Pozdrawiam
Jureczku co z Tobą nie dość, że uciekasz przed obcymi psami to nie rozróżniasz grabu od wideł. Ale i tak cieszę się z Twojego przybycia, bo brakowało Ciebie
Gratuluj,e prezentu 

Mariolko jakżebym śmiała

Dorotko ale dzisiaj pasuję , chociaż..... Pozdrawiam

Jureczku co z Tobą nie dość, że uciekasz przed obcymi psami to nie rozróżniasz grabu od wideł. Ale i tak cieszę się z Twojego przybycia, bo brakowało Ciebie

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Marysiu niedzielnie.Ja dzisiaj nic nie robie,bo wszystko mnie boli,nawet włosy.Zabierając się za taką cieżka prace zapomniałam spojrzec w metrykę. 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
To nie jest to samo?Maska pisze:Ewciu na Ciebie można liczyć - zapisuję![]()
Mariolko jakżebym śmiałaale wiesz zastanów się foch i brak wiosny to niedobre połączenie. Dmucham słońce do Ciebie
![]()
Dorotko ale dzisiaj pasuję , chociaż..... Pozdrawiam![]()
Jureczku co z Tobą nie dość, że uciekasz przed obcymi psami to nie rozróżniasz grabu od wideł. Ale i tak cieszę się z Twojego przybycia, bo brakowało CiebieGratuluj,e prezentu

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Marysiu - cieszę się, że w Twoim nowym wąteczku załapałam się przed dwudziestą stronę, zważywszy częstotliwość moich wejść na FO
Ach, jakie piękne masz widły! Zaległe strony nadrobię później, a teraz tylko wpisik

Ach, jakie piękne masz widły! Zaległe strony nadrobię później, a teraz tylko wpisik

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu z 60tego Ty jesteś młoda kobitka! Tylko za dużo chciałaś zrobić na raz
Bracie
nie rób sobie j..... ze starszej siostry
Małgosiu z dużym G w środku Też się cieszę, czytałam o pracach w Twoim ogrodzie więc jesteś usprawiedliwiona, a na wyspie niespodzianka dla Ciebie była

Bracie

Małgosiu z dużym G w środku Też się cieszę, czytałam o pracach w Twoim ogrodzie więc jesteś usprawiedliwiona, a na wyspie niespodzianka dla Ciebie była

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nazwanie Małgosi w ten sposób brzmi nieco...dwuznacznie?
Łatwo rozpoznać wyjątkowe rośliny, natomiast z własnymi różami nie zawsze sobie radzę

Łatwo rozpoznać wyjątkowe rośliny, natomiast z własnymi różami nie zawsze sobie radzę