Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Maryś przecudnej urody iryski nie wiem dlaczego zleceważyłam je kiedys i nie kupiłam...a teraz troszke będzie trudniej...a ciemiernik nocny śliczny... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

No proszę...... jaka gapa ze mnie :oops: ;:223 Tak dopominałam się wątku ogrodowego, a przegapiłam jego otwarcie :roll:
Ale już jestem Marysiu i wątek więcej mi nie umknie ;:196 Zaczął się sezon ogródkowy i większość czasu spędzam właśnie tam, zanim doprowadzę ogródek po zimie do porządku, to na Forum wchodzę tylko z doskoku, stąd to moje zagapienie się .... Ciemiernik cudeńko, bardzo lubię te kwiatuszki, u mnie kilka to takie marnoty, co roku przemarzają i wypuszczają tylko po kilka listków. Mam nadzieję, że wreszcie krzepy nabiorą..... na szczęście jest też kilka dorodnych, które rekompensują mi zachowanie tamtych leniuchów....ale chciałabym wreszcie zobaczyć ich kwiaty :roll:
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Marysiu w prawdziwie wiosennym klimacie :wit . Widły , no rewelacja, dołączam do zachwytów. Niestety tak jest, że jeżeli same sobie nie kupimy to nie mamy. Dzisiaj z samego rana zleciłam męskiemu dożywociu zakup porządnych grabi. To co dostałam do łez może doprowadzić ;:98. Ręce opadają. Pozdrawiam
Ewa
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu nareszcie zrobiło się wiosennie , po prostu pięknie , widły- cud malina , są tak piękne że wcale mnie nie dziwi że chciałoby się z nimi spać -też tak mam, cieszę się jak kupię sobie coś do ogródka, jak dziecko . Zakupy że ho ..ho.. u siebie nie mogę niczego specjalnie dojrzeć z wiosennych kwiatuszków bo w przydomowym zatapiam się po kostki tam gdzie śnieg odpuścił a reszta jest pod zbrylonym śniegiem ..dzisiaj udało mi się w niektórych miejscach ogarnąć ozdoby mojej Amelki(pieska) ale jak pogoda się utrzyma to za kilka dni
mam nadzieję ,że te pryzmy śniegowe i u mnie znikną sadzić nie będę bo jest grzęzawisko ,przyszły liliowce i peonie i te powędrowały do donic, na właściwe miejsce bedę sadziła później
część idzie na działkę część do przydomowego . .Iryski piękne a ciemierniki cudne,życzę Ci Marysiu żeby nowy sezon dał Ci wiele radości ;:167 ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ależ Michale nie wstydaj się ;:168 ja też gapa jestem Marysia Motyczką Dziabnięta może potwierdzić. Chodziliśmy po tych naszych ogrodach i wypatrywaliśmy roślin i to mamy na usprawiedliwienie. Ostróżki będą pasowały do mojego ogrodu ;:215 Koty mnie zdradziły i oglądają z młodymi telewizję. Przepracowane nogi im nie odpowiadają ;:306 Sępik jest charakterny i rozpieszczony i trudno mu się dziwić :lol: Jutro rano koty są moje bo pierwsza zjawiam się na dole to im opowiem o Sępiku ;:303 Dobrze, że jesteś :wit
Romciu no cóż taki urok tej pory roku :oops: a jak zacznę te wysiane sadzić ;:224
Maryś budzą się, ale wiesz dzisiaj po rozwarze od Ciebie znalazłam ubiegłoroczne patyki i dziurę w ziemi - ciekawa jestem czy coś wyjdzie czy to jakiś smakołyk, dobrze że nasiona zebrałam :shock:
Aniu witam Cię serdecznie i zapraszam! ;:172
Misiu na jesieni już go nie ignoruj ;:185, bo wart jest grzechu!
Agnieszko tak jak pisałam do Michała: w amoku tylko szukaliśmy wiosny a dookoła toczyło się życie ;:306 Teraz już będzie inaczej będziemy bywać rzadziej ale oglądać dokładniej ; co u kogo rośnie ;:196 Dziękuję że przyszłaś ;:180
Ewuniu czasem trafi się tani i dobry egzemplarz, ale na ogół to wyrzucony pieniądz i potem problem z wyrzuceniem tego ;:131 Bardzo Cię serdecznie witam ;:196
Elu witam cieplutko i dziękuje za cudowne życzenia ;:196 Już niedługo nie będzie nawet wspomnienia po tej uciążliwej zimie i zasadzisz swoje rośliny i pokażesz je nam w swoim wątku :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiem, jak się Twój irys nazywa-Katharine Hodgkin :D Miałam zamiar kupić sobie taki, tylko nie natrafiłam na niego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

No nie.
Strzelam focha i obrażam się na wszystko.
Podobno mieszkam w cieplejszym klimacie ale u mnie iryski żyłkowe jeszcze nie kwitną.
Teraz już wiem dlaczego. Ty mi jakimś sposobem wiosnę podprowadziłaś. :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Masz cudowne iryski. Burza oznacza, że już wiosna. Bólu w ... nie zazdroszczę. Sama go mam. Ale jak wpadnę na ogród, to końmi ciężko mnie wyciągnąć.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Podobno ostatnich gryzą psy. Na szczęście ja mam tylko koty i to w miarę mało agresywne. Tak w ogóle to byłbym przegapił otwarcie wątku.
Fajne masz grabie. Chętnie bym je zajumał. :;230
Skąd u Ciebie sie wzięły Moje iryski ;:306
Ja wczoraj sprawiłem sobie spóżniony prezent urodzinowy.Kupiłem w LM foliaczek.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu na Ciebie można liczyć - zapisuję ;:180
Mariolko jakżebym śmiała ;:306 ale wiesz zastanów się foch i brak wiosny to niedobre połączenie. Dmucham słońce do Ciebie ;:224
Dorotko ale dzisiaj pasuję , chociaż..... Pozdrawiam :wit
Jureczku co z Tobą nie dość, że uciekasz przed obcymi psami to nie rozróżniasz grabu od wideł. Ale i tak cieszę się z Twojego przybycia, bo brakowało Ciebie :lol: Gratuluj,e prezentu ;:172
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Marysiu niedzielnie.Ja dzisiaj nic nie robie,bo wszystko mnie boli,nawet włosy.Zabierając się za taką cieżka prace zapomniałam spojrzec w metrykę. :;230
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Maska pisze:Ewciu na Ciebie można liczyć - zapisuję ;:180
Mariolko jakżebym śmiała ;:306 ale wiesz zastanów się foch i brak wiosny to niedobre połączenie. Dmucham słońce do Ciebie ;:224
Dorotko ale dzisiaj pasuję , chociaż..... Pozdrawiam :wit
Jureczku co z Tobą nie dość, że uciekasz przed obcymi psami to nie rozróżniasz grabu od wideł. Ale i tak cieszę się z Twojego przybycia, bo brakowało Ciebie :lol: Gratuluj,e prezentu ;:172
To nie jest to samo? :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - cieszę się, że w Twoim nowym wąteczku załapałam się przed dwudziestą stronę, zważywszy częstotliwość moich wejść na FO :)
Ach, jakie piękne masz widły! Zaległe strony nadrobię później, a teraz tylko wpisik :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu z 60tego Ty jesteś młoda kobitka! Tylko za dużo chciałaś zrobić na raz ;:108
Bracie ;:302 nie rób sobie j..... ze starszej siostry :D
Małgosiu z dużym G w środku Też się cieszę, czytałam o pracach w Twoim ogrodzie więc jesteś usprawiedliwiona, a na wyspie niespodzianka dla Ciebie była :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nazwanie Małgosi w ten sposób brzmi nieco...dwuznacznie? ;:306
Łatwo rozpoznać wyjątkowe rośliny, natomiast z własnymi różami nie zawsze sobie radzę :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”